Cum să păstreze aspectul original al blănurilor dintr-un muton timp de mulți ani

Blana de blană Mouton este un tip de îmbrăcăminte de iarnă care combină costuri reprezentative, accesibile și un grad ridicat de conservare a căldurii. Dar, mai devreme sau mai târziu, apare întrebarea despre modul cel mai bun de a curăța blana de la diferiți contaminanți.

Remedii populare populare pentru curățarea hainelor de la Mouton

oțet

Petele grase pot fi îndepărtate cu o soluție pe bază de oțet, preparată din trei componente în proporții egale: oțet, alcool medicinal și apă. Pilonul este tratat cu un burete de spumă, uscat cu un șervețel și uscat în aer liber.

glicerol

Glicerina ajută în condițiile de la domiciliu să revină la o mucegai. Pentru a face acest lucru, luați 1 gălbenuș de ou, împământat cu un Art. lingura de glicerină și adăugați o jumătate de litru de apă caldă. Amestecul este frecat în baza de piele a blănii, iar după uscare, frământați. Procedura se repetă de trei ori, cu o pauză de 2 ore. La finalizare, stratul de blană este pliat "în miezul miezului", păstrat timp de aproximativ 4 ore. Uscați pe umerase într-o zonă ventilată.

Peroxidul de hidrogen și amoniacul

O modalitate pentru o blană ușoară de blană, când este necesar pentru a restabili strălucirea și prospețimea. Într-un recipient cu peroxid de hidrogen, se adaugă 2-4 picături de amoniac. Soluția este distribuită pe suprafața blănii cu ajutorul cauciucului spumant. Umiditatea în exces este îndepărtată cu un prosop de hârtie. Blana de blană se usucă pe umerase într-o cameră cu acces bun la aer.

amidon

Un strat de blană se întinde pe o suprafață orizontală și este presărat uniform cu amidon. Încercând să nu dăuneze blănii, pulberea se freacă cu mișcări blânde. Amidonul amortit se agită sau se îndepărtează cu un aspirator la putere redusă. În cazul unei contaminări severe, repetați procedura.

Soluție de săpun

Această metodă este pentru o contaminare minoră pe o blană ușoară de blană. Într-un recipient cu apă caldă dizolvă săpun sau șampon, bate până apare o spumă groasă. Instrumentul este distribuit în zona problemei, lasată să se usuce și să fie îndepărtată cu o perie moale. Pentru a usca haina, este atasata intr-o camera ventilata calda.

benzină

Efectul amidonului poate fi îmbunătățit cu benzină. Această metodă este eficientă pentru curățarea moutonului luminos. Din amidon și benzină pregătește o masă vâscoasă, care sunt tratate zone contaminate, sau întregul produs. La câteva minute după uscare, îndepărtați amestecul cu o perie moale. Pentru a elimina mirosul de benzină, stratul de blană este ventilat în aer liber.

Alte căi de atac interne

O modalitate eficientă de a curăța moutonul este de a folosi tărâțe de grâu. Trebuie să se încălzească în cuptor și apoi să acționeze ca și în cazul amidonului: se distribuie pe suprafață, se procesează în mișcări circulare, acordând atenție locurilor poluate. La sfârșitul procedurii agitați stratul de blană, scoateți ușor partea din față a căptușelii, peria pentru a scoate din grămada de particule de tărâțe.

Metoda uscată de curățare a blănurilor

Metoda uscată este utilizată atunci când este necesară eliminarea rapidă a poluării. Pentru a îndepărta suficient murdăria uscată pentru a piepteni o blană de blană cu o perie moale. Dacă nu există nici un rezultat, petele reziduale pot fi îndepărtate cu o soluție slabă de Vanish. Se aplică în zona problemei și, după câteva minute, sunt din nou periate.

Cum să curățați căptușeala și gulerul

Pentru a curăța căptușeala, așezați un strat de blană pe masă, cu blana în jos. Țesătura este tratată cu un burete umezit cu apă cu săpun, apoi șters cu o cârpă umedă și, în final, cu un material uscat. Pentru a preveni deformarea produsului, agățați-l pe un cârlig la temperatura camerei.

Gulerul stratului de blană este contaminat cel mai rapid. Prin urmare, va trebui să fie curățată mai des. Pentru aceasta, selectați una dintre metodele cunoscute.

Produse chimice de uz casnic specializate

Sigur și eficient pentru a elimina contaminanții recunoscut linie de instrumente de BIO. Ele sunt vândute atât în ​​seturi cât și separat.

În plus, medicamentele sunt produse care ajută la menținerea aspectului original al blănurilor datorită îmbogățirii cu substanțe benefice.

Dacă ar fi fost necesar să se îndepărteze un strat de grăsime dintr-o blană de blană, un aerosol pentru curățarea suedei și velurului va ajuta.

Secretele de lumină de curățare Mouton

Pentru un mouton ușor, metode adecvate care utilizează amidon, un amestec de amidon cu benzină, tărâțe. Același efect poate fi obținut cu ajutorul grâului. O metodă eficientă care folosește un șampon pentru câini: spuma bătută este aplicată pe blană și după câteva minute este îndepărtată cu o perie.

Reguli pentru îngrijirea îmbrăcămintei de blană

  • Utilizați un dulap spațios pentru depozitare, astfel încât elementul să nu fie zdrobit de alte articole de îmbrăcăminte.
  • Evitați parul, cosmeticele și parfumurile.
  • Înainte de depozitarea sezonieră, uscați articolele de blană sub razele soarelui și puneți-le o soluție de molii în pachet.
  • Bărbații îmbibați trebuie să fie agitați și uscați într-o încăpere ventilată, fără aparate de încălzire.

Sfaturi utile

  1. Nu puteți usca produsul de blană de pe cârlig într-o cameră cu umiditate ridicată. Ar trebui să stea pe umerase, într-o cameră ventilată, la o distanță sigură de aparatele electrice.
  2. Nu uscați blana cu un uscător de păr, acest lucru poate deteriora scamele fragile.
  3. Nu puteți curăța produsul des, fără nevoie specială.
  4. Nu este necesar să se ude bine copul în timpul îndepărtării murdăriei.

După examinarea materialului, veți învăța cum să eliminați petele fără a afecta îmbrăcămintea de blană și păstrați aspectul original al blănii de mouton pentru mulți ani.

Vizionați videoclipul: JUBIZOL DECOR Wood look (Aprilie 2020).

Lasă Un Comentariu