Cum să curățați conductele de canalizare - cele mai eficiente metode

Din când în când, în fiecare caz, conductele de canalizare se înfundă. Pentru ca sistemul să funcționeze, trebuie să-l curățați. Unii invită instalații sanitare, în timp ce alții încearcă să elimine blocajele pe cont propriu.

Suc de coacere și oțet

Metoda constă în următoarele:

 1. Ștergeți gaura de țevi.
 2. Se toarnă în interiorul 2 linguri. l. sifon.
 3. Top sodă toarnă jumătate de pahar de oțet.
 4. Închideți rapid gaura cu un dop, o cârpă.
 5. Clătiți cu apă fierbinte sub presiune.

Dacă după procedură apa nu trece, repetați din nou.

Soda caustică

Necesită o manipulare atentă. Când este în contact, utilizați o mască și mănuși pentru a evita arsurile chimice. Soda caustică elimină placa, rugina și alte contaminări complexe.

Metoda de aplicare este simplă. Se toarnă într-o gaură în țeavă, se lasă câteva ore, apoi se clătește. Soda caustică este utilizată în scopuri profilactice.

sare

Puteți folosi sare cu sifon. În gaura adormi jumătate de pahar de sifon și aceeași cantitate de sare. Top turnat 1 litru de apă clocotită. Lăsați timp de 8 ore, apoi clătiți cu apă caldă. Metoda este utilizată pentru prevenire.

Alka-Seltzer

Pentru a curăța canalele, puteți folosi o pilula de mahmureală - Alka-Seltzer. Aruncați două tablete în țeavă înfundată, turnați un pahar de oțet și după câteva minute clătiți-l cu apă caldă. Dispărea chiar de miros neplăcut de canalizare.

Sfat util: Pentru a împiedica înfundarea țevilor de canalizare, instalatorii recomandă din când în când să aprindă robinetul de apă caldă timp de 5-10 minute. Astfel, grăsimea și murdăria se vor dizolva mai degrabă decât vor stagna.

Produse chimice de uz casnic specializate

substanțe alcaline

Chimia pe bază de alcalii îndepărtează blocajele, rugina. Metoda de aplicare este similară între ele. Vândute sub formă de pudră în saci, care se toarnă în conducta de canalizare. Apoi, alcalinele sunt lăsate de ceva timp. După ce sistemul este spălat cu apă. Purtați mănuși de cauciuc grele când manipulați.

granule

Substanțele chimice granulate pentru curățarea țevilor sunt, de asemenea, destinate prevenirii blocajelor, a contaminanților grași. Se toarnă 1-2 linguri de granule în gaură și se lasă o oră. Apoi se spală cu apă.

geluri

Preparatele chimice populare sub formă de gel îndepărtează în mod eficient poluarea oricăror complexități. Cele mai renumite: domnul Muskul, Santri-gel, Mole, Tireth, Domestos și alții.

SFAT! Înainte de a începe lucrul, asigurați-vă că camera este ventilată. Utilizați mănuși, o mască și ochelari de protecție.

Dispozitive mecanice

Există cazuri în care chiar chimia fiabilă nu elimină blocajul, atunci se aplică o metodă mecanică de curățare. Acesta poate fi împărțit în 2 părți.

 1. Puneți apă fiartă în gaură și acționați ca un piston. Dacă este necesar, repetați procedura.
 2. Metoda consumatoare de timp - cablu de perforare. Dezavantajul este că nu fiecare casă are un cablu cu lungimea dorită, deci trebuie să-l sunați pe instalatorul principal.

Caracteristicile țevilor de curățare din diferite materiale

 • Plastic. Produsele din plastic au pereți netede, prin urmare, agenții alcalini sunt utilizați împotriva contaminării. Preparatele acide sunt potrivite pentru îndepărtarea corpurilor străine care au căzut în sistemul de canalizare (gunoi, păr, etc.). Nu li se recomandă să fie amestecate între ele. Atunci când instalațiile de apă potabilă să protejeze și să ventileze camera.
 • Cupru. Conducte de cupru sunt de calitate și durabilitate. Ele pot fi curățate prin orice mijloace, fără teama de consecințe. Pentru cupru și o metodă chimică adecvată de expunere și mecanică.
 • Fontă Anterior, în case au fost instalate țevi din fontă. Sunt fiabile, durabile și mulți încă le folosesc. Cum să curățați acest canal rapid și eficient? Preparatele acide sau curățarea prin cablu sunt acceptabile.

Indiferent de materialul folosit pentru realizarea conductei, este important să respectați următoarele reguli:

 • Realizați regulat prevenirea blocajelor. Aceasta se referă nu numai la chimie. Este necesar să se deschidă periodic robinetul de apă caldă pentru a spăla grăsimea acumulată, care stagnează și atrage murdăria.
 • Selectați corect metodele și mijloacele pentru a elimina blocajele.
 • Când lucrați cu substanțe chimice de uz casnic, respectați măsurile de precauție.
 • Dacă este necesar, sunați la un specialist.

Dacă aveți grijă cu instalațiile sanitare, efectuați în mod regulat curățarea și evitați blocajele, echipamentul va dura o perioadă lungă de timp și nu va provoca probleme.

Vizionați videoclipul: INCREDIBIL !!!solutie pentru curatarea centralelor de calcar de la apa dura (Aprilie 2020).

Lasă Un Comentariu