Secretele de utilizare a săpunului de gudron la domiciliu

Gudronul este un produs de piroliză a lemnului (distilare), uleios la atingere, maro închis sau albastru. Conține o producție volatilă, xilen, crezol, fenol, acizi organici, precum și rășină și este un antiseptic natural. Din scoarta de mesteacan produce gudron numit "gudron de mesteacăn" sau "ulei rusesc".

Proprietăți utile ale săpunului de gudron

Acest produs are un efect pozitiv nu numai asupra stării pielii, dar și asupra părului, deși lista avantajelor este mult mai largă.

 • Ajută la scăderea erupțiilor cutanate, în tratamentul psoriazisului.
 • Folosit pentru a scăpa de păduchi.
 • Utilizată pe scară largă în cosmetologie.
 • Vindecă rănile.
 • Poate fi utilizat pentru a elimina deformările, ajuta la degeraturi sau arsuri.
 • Se folosește pentru tratarea și prevenirea bolilor fungice.
 • Ea are un efect de detoxifiere.
 • Rezolvă problemele delicate ale sănătății femeilor.

Nu toate acestea sunt avantaje. Mai jos vă voi spune mai multe despre proprietățile acestei substanțe naturale și utile.

Harm și contraindicații

Ca orice alt medicament, are un număr de contraindicații și poate fi dăunător dacă este utilizat în mod necorespunzător. Este important să cunoașteți nuanțele aplicației, pentru a nu face rău, ci pentru a extrage beneficiul maxim.

 1. Dacă utilizați mai întâi săpun de gudron, urmăriți senzațiile. O senzație ușoară de arsură este permisă, dar mâncărimea intensă ar trebui să fie un semnal pentru a opri toate procedurile.
 2. Poate provoca degajarea pielii, astfel încât cei care au în mod natural pielea uscată ar trebui să-l folosească în cantități locale și limitate.

În majoritatea cazurilor, săpunul nu provoacă prea multă vătămare, astfel încât să îl puteți folosi și să nu vă faceți griji cu privire la apariția unor efecte secundare grave.

Cum să aplicați săpun de gudron

Sapunul este perfect pentru eliminarea inflamației și pentru îmbunătățirea circulației sanguine. Acționează regenerarea celulară, are efect de albire, albire. Poate fi folosit pentru următoarele probleme:

 • Pentru tratamentul scabiei, lepra, normalizarea glandelor sebacee, reducerea cicatricilor, îngustarea porilor extinse, albirea feței. Ele pot spăla, pot face loțiuni și comprese, coajă.
 • Pentru a restabili integritatea epidermei scalpului. Reduceți secreția de sebum, eliminați matreata, restabiliți și restaurați energia vitală în bucle, îmbunătățiți creșterea părului, luminați tonul părului vopsit. Pentru spălarea capului este mai bine să utilizați o soluție de săpun, care este spălată cu apă caldă.
 • Pentru igiena intimă. Vă permite să protejați mucoasa și vaginul sensibil de ciuperci și bacterii, elimină boala. Se recomandă utilizarea nu mai mult de două ori pe săptămână. Consolidarea efectului va ajuta la decocții pe bază de plante.
 • Acneea folosește o mască punct: pentru gătit, trebuie să scrapeți un pic de săpun de la bar și să aplicați o cantitate mică pe cosuri. Procedați la domiciliu cu o jumătate de oră înainte de culcare. Spălați masca cu apă caldă. Rezultatul este vizibil dimineața: cosurile dispar sau scad semnificativ. Masca face până la curățarea completă a pielii de la erupții cutanate. Puteți aplica, de asemenea, cu cosuri pe spate.
 • Ajută la eliminarea păduchilor, dar nu este un panaceu, deoarece nitsul nu dispare. În plus, este necesar să se utilizeze și alte medicamente pentru păduchi. Eficace va fi numai cu contact prelungit cu păduchi - cel puțin 40 de minute pe zi.
 • Cu psoriazis, amelioreaza inflamatia si regenera pielea, are un efect dezinfectant.
 • Când ciuperca unghiilor se dezinfectează, ameliorează inflamația, oprește pruritul și ajută la restabilirea plăcii și a pielii. Poate fi folosit pentru curățare, pentru a face loțiuni și comprese cu ciuperci.

Utilizați în cosmetologie

Cosmetologii nu recomandă spălarea în mod constant cu săpun de gudron, deoarece componentele sale conțin substanțe care usucă pielea. Acest lucru este cu siguranță dăunător și întreruperile dintre cursuri sunt necesare: folosim 14 zile și ne odihnim timp de 10 zile.

Dacă vă spălați cu săpun de mesteacăn de mesteacăn și vă simțiți bine, aplicați un hidratant.

Pentru păr, cosmetologii recomandă folosirea șampoanelor pe bază de gudron, dar eficacitatea lor este mai mică. Șamponul se aplică după cum urmează: pentru a distribui părul în mișcările de masaj și țineți-l timp de câteva minute. Apoi baza de săpun este spălată cu apă caldă. Buclele deteriorate de un buclar sau de colorat primesc oa doua viață. Este necesar să aplicați șampon de gudron sau săpun de 2-3 ori pe săptămână până când vedeți rezultatul.

Opinia și feedback de la medici

Puteți folosi săpunul de gudron ca măsură preventivă și fără a consulta un medic. Dar, cu apariția bolilor de piele, asigurați-vă că consultați un medic pentru examinare și diagnosticare. Auto-tratamentul poate să nu fie suficient de eficient și pe termen lung, ceea ce este, în unele cazuri, inacceptabil din cauza naturii infecțioase a bolii.

Medicii spun că săpunul pe bază de gudron nu este cheia pentru rezolvarea tuturor problemelor, ci doar una dintre componente pentru a obține un efect terapeutic.

Informații utile și sfaturi

Cei care au ținut săpun de gudron în mâinile lor cel puțin o dată în viață, constată prezența unui miros ascuțit, neplăcut și a aspectului de piele uscată. Dar aceste momente neplăcute pot fi minimizate cu folosirea corectă.

Depozitați săpunul trebuie să fie într-un vas de săpun închis pentru a preveni dezacidificarea și distribuția mirosului.

Există multe varietăți de produse pe bază de gudron în magazine și majoritatea conțin aditivi chimici. Fiți atent înainte de a achiziționa și revizuiți informațiile de pe ambalaj.

Gel săpun - un cosmetic mai degrabă decât un medicament, prin urmare, în scopuri terapeutice se utilizează în terapia complexă.

Eficacitatea săpunului este dovedită de timp. Este folosit pentru a rezolva problemele dermatologice, pentru a scăpa de păduchi, pentru a elimina ciupercile și ciupercile. Principalul lucru este actualitatea. Deci, unii oameni, cunoscând predispoziția lor la erupții pustuloase, efectuează profilaxia sistematică pentru a preveni problemele de piele. Înainte de utilizare, este mai bine să consultați un medic care va prescrie proceduri suplimentare pentru a obține un efect rapid.

Vizionați videoclipul: Secretele Frumuseții Arăboaicelor Fii o Șeherezada a Zilelor Noastre (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu