Cum să gătiți un kebab de carne de porc delicios și gustos în cuptor

Cuvântul "kebab" este asociat cu natura. Sa întâmplat astfel încât mâncarea să fie pregătită, de obicei, atunci când familia sau compania prietenoasă intră în pădure, în râu, în țară sau doar în natură. O astfel de vacanță fără grătar nu este suficientă. Da, și mirosul antenei captează fumul din foc sau gratar.

Pregătire pentru gătit

Pentru a face bine și gustos shashlik gătit în cuptor la domiciliu, ar trebui să vă pregătiți cu atenție. Totul se rezumă la rezolvarea a trei sarcini principale:

 • Alege carne de calitate.
 • Pregătiți feluri de mâncare și accesorii.
 • Pentru a stăpâni tehnologia care include: alegerea ingredientelor și cantitatea lor, modul de temperatură al cuptorului, timpul de coacere.

Selecția și pregătirea cărnii

Delicioase și suculente de kebab pot fi preparate numai din carne bună. Produsul este selectat pe baza următoarelor condiții:

 • Cea mai bună opțiune, proaspătă și în mod ideal proaspătă. Nu utilizați congelat în acest scop.
 • Alegeți gâtul, spatulul sau fileul.
 • În carne ar trebui să fie un strat de grăsime, care dă sucul de farfurie finisate și moale.

Înainte de utilizare, curățați carnea de venele, filmele, spălați bine și uscați bine cu un prosop de hârtie. Apoi trebuie să fie tăiat. Pentru a face ca kebabul să fie suculent, ar trebui să fie tăiat în bucăți, cântărind aproximativ 45-50 de grame. Puteți începe marinarea.

faianță

Pentru prepararea kebaburilor în cuptor pot fi folosite feluri de mâncare obișnuite. Mai întâi de toate, găsiți un recipient smalț pentru decapare. Pentru a plasa kebab-ul în cuptor veți avea nevoie de o grătar și o tavă de coacere, care se află una peste alta. Deci, carnea de pe grătar nu se lipeste, este unsată cu ulei vegetal.

Temperatura și timpul de gătire

Pentru un kebab suculent, cu o crustă crocantă, temperatura în cuptor trebuie să fie de 250 de grade. Brânzeturile crude de carne sunt plasate într-un cuptor preîncălzit. Așezați-l în locul unde temperatura este cea mai mare. În acest caz, crusta se formează rapid, iar sucul va fi ținut în interior.

Timpul total din momentul plasării în cuptor, până când pregătirea este de 20-25 minute. Totul depinde de temperatură. Dacă termometrul arată incorect și temperatura este mai mică de 250 de grade, timpul poate crește până la 40 de minute.

Pregătirea ingredientelor

Această etapă are multe poziții. Decizia privind tipul și cantitatea de condimente depinde de gustul individual al membrilor familiei, al prietenilor și al rudelor.

Calorii conținut

Carnea de porc este o alimente bogate în calorii. Valoarea variază în funcție de porțiunea carcasei care este consumată. Aceasta poate fi lama umarului, piept, piept și alte părți. De exemplu, 100 grame de carne proaspătă este de 180 kcal, iar conținutul caloric de 100 de grame de piept este de aproximativ 550 kcal.

Nutriționiștii spun că valoarea energetică a kebabului finit depinde și de porțiunea carcasei. Gatul - 340 kcal, coaste - 320 kcal, iar sunca - 280 Kcal.

Alegeți și gătiți marinata pentru carne

Rețetele de marinadă sunt nenumărate. Cu toate acestea, unele reguli de gătit sunt comune tuturor:

 • Pentru marinarea se folosesc numai vase din sticlă sau ceramică.
 • Nu luați câteva produse care conțin acid. Acest ingredient trebuie să fie unul.
 • Usturoiul este mai bine să se folosească tocat, iar ceapa și ierburile se toacă mărunt.
 • Se amestecă carnea și marinada cu mâna. Va fi chiar și kebabul va marina mai bine.
 • Carne sarata cu sare groasa.
 • Dacă ierburile sunt folosite pentru marinadă, ele sunt plasate în sprigs. Dacă sunt zdrobite, arde rapid și distorsionează gustul kebabului.

Marinade o selecție uriașă, să luăm în considerare cele mai populare.

Ceapa ușoară

Una dintre cele mai simple rețete care se pregătește rapid. Timpul de marinare a cărnii roșii este de 8-9 ore, alb - 5-6 ore.

 1. Procesul începe cu prepararea cepei. Este tăiat în inele și jumătăți de inele, plasate pe partea inferioară a vasului. Apoi sărate și piperate.
 2. Următorul strat este din carne. Este așezată pe arc. Bucățile nu sunt așezate strâns între ele. De asemenea, sărate și piperate separat.
 3. Apoi se pune din nou ceapa, urmată de un strat de carne. Poate fi la fel de multe ca și cantitatea de produse.

Volumul de ceapă, sare, piper este ales în funcție de preferințele gustului membrilor familiei, oaspeților și prietenilor.

Ceapă de ceapă, pictată

Marinada universală. Potrivit pentru orice fel de carne. Timp de expunere de la 6 la 12 ore. Pentru o astfel de marinadă nevoie de ceapă și chefir cu conținut scăzut de grăsimi.

 1. Pentru fiecare kilogram de carne se iau aproximativ 0,5 kg de ceapă și jumătate de litru de chefir. Ceapa ar trebui să fie tocat fin.
 2. În primul rând, se adaugă o ceapă de linguriță de hamei-suneli și piper negru sau roșu.
 3. Apoi își frămânță mâinile cu condimentele.
 4. Pentru pregătirea finală, se adaugă carnea la ceapă și toate acestea sunt bine amestecate.
 5. În sfârșit, conținutul recipientului este umplut cu chefir.

Reteta clasica pentru kebaburile de porc in cuptor pe frigarui

ingrediente:
 • Carne de porc - 1 kg.
 • Esență esențială (oțet adecvat și vin sau mere) - 1,5 linguri.
 • Ceapa - 1-2 buc.
 • 3-4 linguri de maioneză.
 • Condimente: busuioc, sare, piper negru sau rosu - pentru gust.
Mod de preparare:
 1. Carnea de porc este curățată, spălată, tăiată în bucăți mici de 45-50 grame fiecare și așezată într-un recipient adânc.
 2. Ceapa este tăiată cu inele mari, puse într-un recipient cu carne.
 3. Conținutul este condimentat cu condimente și amestecat bine.
 4. Otet și maioneză sunt turnate, amestecate din nou. Este mai bine să o faci manual, procesul va deveni uniform.
 5. Componentele preparate sunt lăsate timp de 3-4 ore pentru decapare.
 6. După sfârșitul pieselor sunt strânse pe fiare de lemn, intercalate cu inele de ceapă. Apoi, așezat pe o tavă de copt, acoperită cu pergament.
 7. O tavă de copt cu kebab este așezată într-un cuptor preîncălzit la o temperatură de 250 de grade. Timpul de prăjire este de aproximativ 25-30 de minute. În acest timp, rotiți frigarui de mai multe ori, astfel încât carnea de porc să fie uniform prăjită.

Carne de porc proaspătă de kebab într-un borcan

Ingredientele pot fi oricare, inclusiv cele enumerate mai sus. Depinde de gustul personal al fiecăruia.

 1. Carnea de porc este spălată, uscată și tăiată în bucăți de mărimea unui nuc.
 2. Se toarnă cu marinada pregătită și se amestecă bine. Timpul de decapare este de 30-60 de minute.
 3. Înainte de a pune carnea pe frigarui, tăiați baconul în felii astfel încât piesele să se alăture între ele și ceapă.
 4. Un borcan din sticlă curată de trei litri este luat și un strat de ceapă rămas după ce marinada este așezată pe fund.
 5. Se introduce o cușcă cu carne strungă în recipient, de câte 4-5 bucăți fiecare. Închis cu folie. Este necesar să se asigure că banca de top a fost uscată.
 6. Un vas umplut cu frigarui este plasat într-un cuptor rece. Potul se poate sparge. Cuptorul se aprinde și se încălzește până la 180-200 grade. Timpul de coacere variază de la 60 la 80 de minute.
 7. Este necesar să scoateți vasul numai după oprirea cuptorului, după ce îl răciți. Acest lucru este necesar pentru ca geamul să nu explodeze datorită diferenței de temperatură.

Cum se face un kebab în manșon sau folie

Tehnologia de preparare a cărnii de porc și a marinadei practic nu se deosebește de rețetele anterioare. În mod natural, în fiecare caz pot fi adăugate ingrediente individuale sau compoziția lor cantitativă variază.

 1. Cu o oră înainte ca kebabul să înceapă coacerea, este necesar să gătești ceapa tocată. Pentru a face acest lucru, leguma este tăiată în inele, se toarnă apă clocotită, se adaugă zahăr, sare, oțet. Este lăsat pentru decapare.
 2. După terminarea marinării cărnii și a cepei, acestea umple manșonul sau folia. Pentru a face acest lucru, a pus prima ceapă în mod egal pe întregul avion. Pe partea de sus a stratului de ceapa este carnea de porc. După aceasta, manșonul sau folia este bine înfășurată, legată și sunt executate mai multe perforări.
 3. Manșonul pregătit este așezat pe o foaie de copt acoperită anterior cu hârtie de copt și introdusă într-un cuptor încălzit la 250 de grade.
 4. Timpul de pregătire este de la 1 la 1,5 ore.

Rețetă pe perna de ceapă

Metoda de preparare a kebaburilor pe perna de ceapă nu este practic diferită de rețeta din manșon. Carne aleasă, preparată și murat în aceeași ordine. Numai ingredientele și cantitatea lor se pot schimba.

 1. În timp ce procesul de marinare este în curs, se pregătește perna de ceapă. Ceapa decojită este tăiată în inele mari și așezată într-un recipient separat. Sare, zahăr granulat, oțet și ulei vegetal sunt de asemenea adăugate acolo. Apoi amestecați și lăsați să marinareze.
 2. După încheierea marinării, carnea de porc este așezată pe foaia de coacere pregătită anterior. În partea de jos a tigaiei se așeză folia. Foaia trebuie să aibă dimensiuni mari pentru a acoperi kebabul.
 3. Pe foiță puneți în mod uniform un arc. Pe partea de sus a pernei de ceapa sunt plasate bucăți de carne, care sunt bine închise cu folie. Totul este gata pentru coacere.
 4. Tava de copt este plasată într-un cuptor preîncălzit de 200 de grade. Timpul de pregătire este de aproximativ 50 de minute. Dacă se taie kebabul, folia este deschisă și timp de 10 minute este deschisă.

Sfaturi utile

Înainte de gătit, nu ezitați să ascultați niște sfaturi.

Atunci când gătiți carnea de porc în cuptor nu este întotdeauna posibil să o faceți suculentă. Pentru a nu se usca, amintiți-vă următoarele reguli.

 • Carnea alege cu straturi de grăsime. Se va topi și va da sucuri.
 • În timpul procesului de gătire, rotiți periodic bivolul, astfel încât porcuița să se rotească uniform pe toate laturile. La fiecare 5-10 minute, turnați marinada sau apa curată pe frigarui.

Pentru ca carnea să se înmoaie mai repede și să devină suculentă, se recomandă adăugarea ingredientelor cu aciditate înaltă la marinadă. Pentru acest chefir, kiwi, oțet de vin sau suc de lamaie.

Kebab - un fel de mâncare comună care este menționată în lumea gătitului. Gătirea la domiciliu nu este atât de dificilă. Mulți bărbați procesul de gătit nu este doar pe umăr, ci și o bucurie. Unii chiar se laudă că au rețetă proprie.

Opțiunile de gătit atât de multe încât este imposibil să vă amintiți totul. Bucătăriile diferitelor națiuni sunt foarte diferite una de cealaltă. Retetele kebab se schimba in majoritatea cazurilor datorita varietatilor condimentelor care dau condimente mâncării. Prin urmare, înainte de a alege dreptul, citiți caracteristicile de condimente.

Lasă Un Comentariu