Cum să curățați carnea de vită și de porc după gătit

Bucătarii apreciază limbă de vită și mâncăruri preparate din aceasta. Este de obicei fiartă, apoi mărunțită sau adăugată la salate. Principalul lucru în timpul tratamentului termic este păstrarea bunului.

Prepararea pregătirii

Limbajul poate fi cumpărat pe piață sau în magazin. Când cumpărați, apreciați culoarea, prospețimea. Carne de calitate de nuanță roz sau violet - cu cât este mai bogată culoarea, cu atât mai multe vitamine, în special zincul. Asigurați-vă că nu există nici un miros - aroma de mătase dulce este norma. Carnea trebuie să fie elastică - atunci când este presată, nu trebuie să existe dungi.

Limba moale și fără formă a fost înghețată de mai multe ori, astfel încât proprietățile benefice au fost pierdute. Verificați certificatul veterinar care confirmă calitatea produsului.

Producția de frigider răcită se dezgheață în frigider cu o zi înainte de gătire. La temperatura camerei de apă, înmuiați timp de 30 de minute. În acest timp, pleava grosieră și mucus vor fi înmuiate. Clătiți cu apă curgătoare, curățați murdăria cu un burete. Clătiți din nou, apoi continuați să gătiți.

Curățarea limbii de vită și de porc fiartă

Este important să gătiți limba în așa fel încât să fie suculentă și moale. Secretele sunt simple. Se pune produsul într-o cratiță și se acoperă cu apă rece în partea de sus. Lichidul trebuie să fie mai mare de 5-6 cm, deoarece în timpul fierberii se fierbe. Scoateți limba din tigaie și aduceți apa la fierbere, apoi turnați-o în apă clocotită și gătiți timp de 10-15 minute. Spumă pe suprafață. Apoi faceți focul mai puțin și gătiți 2-4 ore - carne de vită și carne de porc - 1,5-2 ore. Timpul de gătire depinde de dimensiune. Verificați disponibilitatea cu o furculiță sau cuțit, făcând o mică incizie sau perforare. Disponibilitatea determină sucul limpede de vorbire.

Adăugați sare cu 10 minute înainte de terminarea gătitului, astfel încât să rămână succiunea și sensibilitatea. Pentru gust puteți adăuga condimente sau legume.

După gătire, scoateți limba din tigaie și imediat se scufundă în apă cu gheață. Acest truc va ajuta la curățarea rapidă a pielii superioare. Dacă găsiți exces de grăsime, întrerupeți. Puneți organele finite în bulion și răciți-le. Deci, va păstra sucuri și moale.

Proprietăți utile

Limba de vită conține proteine ​​- 16%, grăsimi - 12%, carbohidrați - 2,2%, precum și tiamină, acid folic, riboflavină, vitamine din grupa E, A, PP.

Este utilă în diferite boli. Medicii recomandă să se mănânce la copii și la femeile gravide cu boli de piele. Zincul ajută organismul să producă insulină și să reducă nivelurile de zahăr din sânge, care este util pentru diabet.

Produsul secundar este dietetic, astfel încât este permisă includerea acestuia în dieta pacienților care suferă de ulcer gastric, anemie, gastrită.

Sfaturi utile

  • Sare cu câteva minute înainte de pregătire. În caz contrar, vasul va fi greu.
  • Timpul de gătire depinde de dimensiune: carnea de porc este fiartă - 1,5-2 ore, iar carnea de vită - 2,5-4 ore.
  • Puneți produsul brut, curățat în lichid fierbinte și adăugați legume cu o jumătate de oră înainte de a fi gata, astfel încât să absoarbă aromele.
  • Se recomandă să lăsați limba înghițită în bulion timp de 30 de minute pentru a deveni mai moale și mai delicată.
  • Dacă intenționați să părăsiți grăsimea, după 30 de minute primul bulion se scurge și se reîmprospătează apa. Apoi excesul de grăsimi și substanțele nocive nu intră în alimente.

Totul este bun cu moderatie. Consumul excesiv datorat prezenței grăsimilor poate crește sarcina pe ficat și rinichi, ceea ce va afecta negativ starea corpului.

Nu uitați de regulile de gătit, ceea ce va ajuta la gustul și mâncarea plăcută la domiciliu.

Vizionați videoclipul: Tocăniță de carne de porc și legume. (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu