Ce este payol și unde este aplicat

Payol (uneori există forme de "pael", "payol"), sau slan - pardoseli detașabile, cel mai adesea de lemn, plasate pe fundul navelor, bărci.

lemn

Opțiunea cea mai ușoară și mai ieftină. Reprezinta o podea de placi, placaj, acoperita cu tesatura impermeabila. Diferă în greutatea mică, simplitatea asamblării. Puteți face artizanal. Materialul deservește deseori placajul marin. O astfel de podea de absorbție a umezelii este minimizată, este durabilă, nu alunecă, este ușor de spălat. Are parametri de izolare acustică cu greutate redusă. Protecția împotriva umezelii este necesară.

Alte specii

  • Payol tip de pliere. Ușor de încadrat în sloturi. Nu există nici o rigiditate, planificarea cu acest tip este incomodă, prin urmare, necesită utilizarea de șiruri. Potrivit pentru ambarcatiunile bugetare care nu sunt destinate exploatarii grave.
  • Greu, are în proiectarea profilului H. Opțiune necostisitoare și nesigură. Constă din foi de placaj cu o suprafață mică de îmbinare. Pentru a conferi rigiditate și fiabilitate folosind șuruburi.
  • Greu, pliabil cu caneluri de aluminiu. Este nevoie de o mulțime de spațiu, are o greutate și un cost semnificativ. Dar pentru durabilitate și fiabilitate - cea mai bună opțiune.

Care este partea de jos a barcii pentru a alege? Pro și contra diferite opțiuni

Atunci când alegeți un panou de podea, ar trebui să fiți ghidat de ambarcațiunea pe care va fi instalată.

Rack-ul, gonflabil, rigid cu n-profil este utilizat în vasele mici.

În cazul în care dimensiunea navei este mai mare de trei metri, instalați podele pliabile cu șiruri sau cu caneluri de aluminiu și o suprafață de îmbinare mărită. Navele cu gheare nailonale necesită instalarea unui model de podea rigid. Bărcile din PVC de mare capacitate sunt echipate cu payoli de la producător, nu este recomandat să le înlocuiți cu alte tipuri.

Pentru apele calme, rigiditatea plăcii de pardoseală nu contează. Pentru pescuitul pe un lac liniștit, puteți ajunge cu o construcție accesibilă și simplă, asamblată de dumneavoastră. Dacă se presupune că nava este operată în condiții de undă mare, în acest caz, fiabilitatea are loc mai întâi. Placă solidă instalată a placajului marin și aluminiu.

Cum sa faci planul Payol cel mai pas cu pas

Înainte de a trece la fabricarea plăcii cu propriile mâini, trebuie să alegeți materialul cu care veți lucra. De obicei este placaj sau o foaie de plastic.

Luați în considerare producția independentă de placaj.

  1. Măsurăm dimensiunea fundului bărcii, luând în considerare decalajele.
  2. Realizarea unui model de cauciuc sau linoleum. Modelul este mai ușor de utilizat decât desenul. În plus, este util în etapa finală ca o garnitură.
  3. Tăiați părți din payol din foaie, procesând marginile cu un fișier, astfel încât să nu existe niște bavuri. Dacă placajul nu este impregnat, acesta trebuie tratat cu impregnare protectoare.
  4. Conectăm piesele împreună. În acest scop, folosim buclele și facem un "acordeon" al părților. Strângeți balamalele cu șuruburi cu cap de contur.
  5. Procesăm structura asamblată. Îl facem cu un dosar și șmirghel. Este util să lipiți capetele. Se recomandă acoperirea lacului de placaj pentru iahturi.
  6. Setați între partea inferioară a vaporului și banda payoli (model).

Experiență video

Sfaturi

Dacă barca este mică, pe care pescuiești sau călătoresc pe vreme caldă, nu are sens să cumperi o companie scumpă payol. Puteți să vă faceți singur de la materiale ieftine la domiciliu. Pot fi bucăți de placaj, din plastic. Puteți folosi atât buclele, cât și coarda obișnuită pentru conexiune.

Există multe tipuri de payol. Alegerea unui anumit model depinde de mulți factori. În primul rând, trebuie să vă gândiți la fiabilitate și siguranță. Mult noroc cu alegerea ta și șapte picioare sub chile!

Vizionați videoclipul: #5, Fayol's principles of management and introductionClass 12 business (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu