Cum să gătești hrișcă pe apă

Hrisca sau grâul grecesc este unul dintre cele mai populare tipuri de cereale integrale care a fost consumat de omenire din cele mai vechi timpuri. Krupa a primit acest nume de la slavii în secolul al VII-lea, când a fost adus din Bizanț. Conținutul unei cantități uriașe de substanțe utile pe care o persoană are nevoie la orice vârstă vă permite să numiți hrișcă "regina cerealelor" și să intrați în dieta oamenilor care au nevoie de o alimentație alimentară.

Proporțiile corecte de apă și hrișcă

Pentru a obține turte de înaltă calitate, este de dorit să reziste la următoarele proporții de apă și cereale. De obicei, pentru un pahar de hrișcă aveți nevoie de două pahare de apă. Puteți adăuga sare și ulei vegetal. De exemplu, pentru a găti 2 cești de hrișcă, luați 4 căni de apă, o jumătate de linguriță de sare și aproximativ o jumătate de linguri de ulei vegetal.

Care fel de mâncare este mai bine să gătești

Pentru a face gustul delicios, trebuie să fie "obosit", adică păstrat cald după gătit. Acest lucru se poate face numai în feluri de mâncare care păstrează temperatura. De exemplu, într-o oală din oțel inoxidabil cu pereți groși. În astfel de feluri de mâncare, fundul este o structură multi-strat care vă permite să încălziți întregul corp și să păstrați căldura chiar și după oprirea focului. De asemenea, puteți utiliza vase din aluminiu turnat sau un cazan din fontă.

Cât de mult să gătești

Gătirea de la începutul fierbătorului până la sobă poate varia de la 25 la 35 de minute. Dacă luăm în considerare timpul întregului proces de pregătire înainte ca hrișca să fie bine "evaporată", poate dura până la 60 de minute. Timpul depinde, de asemenea, de agilitatea hostessului.

Calorii hrișcă

Hrișca este unică, conține o cantitate mare de substanțe nutritive, dar unicitatea acesteia se datorează faptului că aparține produselor cu conținut scăzut de calorii. În forma sa brută, conținutul caloric al hrișzei este de numai 315 kilocalorii per 100 grame. Dacă gătiți un întreg, conținutul de calorii va scădea la 135 kilocalorii. Aceasta este ceea ce oferă preparate culinare dietetice. Se recomandă includerea în dieta sportivilor, bolnavilor, copiilor și vârstnicilor. Conținutul redus de calorii nu permite încărcarea corpului cu substanțe inutile.

Cum să gătești hrișcă vrac pe apă

Clătiți bine grăsimile într-un șuviu până când apa este clară.

Hrișca pură este turnată într-un recipient și umplută cu apă caldă. Pentru a face crupul umflat și mai moale, este ținut în apă timp de 20-40 de minute.

După pregătire, puteți continua să gătiți. Pentru aceasta, crupa este turnată în recipientul selectat. Se adaugă apă, sare și frunze de dafin.

Apa este adusă la fierbere și focul este menținut la minim. Capacitatea închide capacul. Pe un astfel de foc, focarul este gătit până se gătește complet - 15-25 de minute. În timpul gătitului, verificați periodic starea. În cazul în care recipientul nu este protejat de ardere, amestecați frecvent terciul. Dorința este determinată de cantitatea de apă. Dacă apa este complet absorbită, atunci terciul este gata.

Se stinge arzătorul, se adaugă untul în tigaie și se amestecă totul. Capacul este închis din nou, iar terciul este lăsat pentru evaporare. Dacă vasul a fost gătit într-un cazan astfel încât conținutul să fie "obosit", el poate fi așezat într-un cuptor încălzit.

Hrană de hrișcă

Hrana din hrișcă este folosită de obicei sub formă de feluri de mâncare pentru mâncăruri din carne. Este pregătit aproape la fel de crud, cu excepția faptului că se adaugă lapte, iar procesul de gătire nu este diferit.

Atunci când ovarul este fiert timp de 20-30 de minute, laptele este turnat în el și este preparat timp de 15 minute. După aceea, adăugați unt și zahăr la gust.

Cum să gătești hrișcă pe apă în cuptorul cu microunde

Cerealele preparate sunt turnate într-un recipient adaptat pentru microunde. Vasul trebuie acoperit. Apoi, apa de fierbere se toarnă în rezervorul de cereale și se adaugă sare, acoperită cu un capac și așezată într-un cuptor cu microunde.

Puterea maximă este setată și menținută până când apa se fierbe. Timpul de fierbere poate fi calculat în funcție de putere. Dacă cuptorul cu microunde este de 1000 W, timpul de fierbere este de 3,5 minute, dacă 750 W este de 7-8 minute.

După fierberea apei, soba este oprită. Capacul este scos din recipient. Pregătirea ulterioară are loc fără ea. Puterea este setată la 600 de wați.

Cu o astfel de putere fierbeti terciul timp de 8 minute. După aceea, cuptorul cu microunde este oprit și recipientul cu terciul finit este scos.

Gătură gustoasă și sănătoasă într-un aragaz lent

Procesul de gătit hrisca într-un aragaz lent este simplu. Pentru aceasta, urmați acești pași:

 • Hrișca este mutată și spălată.
 • Pentru a ajunge la frig, calcinează-l timp de 5 minute într-o tigaie sau într-un vas uscat în modul "prăjire".
 • Crupa este umplută cu apă rece. Pentru fiecare pahar de hrisca - 2,5 pahare de apa. Conținutul este sărat.
 • Modul expus "hrișcă". Dacă acest mod este absent, puteți alege "terci de lapte" sau "orez".
 • Gatiti cu capacul inchis. Timpul de gătire este de obicei 10 minute.

Beneficiile și vătămarea hrișcă

Ce este acest produs unic și care este utilizarea lui? Enumerați avantajele de hrișcă poate fi o lungă perioadă de timp, așa că voi indica cele principale.

 • Reduce colesterolul, elimină toxinele din organism.
 • Promovează funcția intestinală corespunzătoare.
 • Nu numai semințe, dar și frunze și flori, care sunt folosite în medicina tradițională pentru a vindeca bolile precum rujeola, scarlatina și boala acută de radiații, sunt considerate utile.
 • Frunzele de hrișcă și florile sunt saturate cu vitamina "P", care ajută la tratarea tractului respirator superior și întărirea vaselor de sânge.
 • Bun pentru arsuri la stomac.
 • Pulberea de hrișcă din pulbere elimină formațiunile purulente, anghile și fierbe.
 • Contribuie la stabilizarea circulației sângelui, prin urmare este inclusă în dieta pacienților cardiovasculare.
 • Semințe de hrișcă poate reveni un somn liniștit și sănătos. Dacă umple o pernă, atunci persoana care dorm pe ea poate scăpa de insomnie.

Avantajele hrișcă pot fi enumerate mai departe, totuși voi observa proprietățile sale negative.

Nu este recomandat să se includă în dieta persoanelor cu afecțiuni gastro-intestinale (gastrită, ulcere). De asemenea, nu este necesar să o utilizați în timpul alăptării. Acest lucru poate provoca alergii la copil.

NU UITA! Este periculos să te implici în diete, pe baza utilizării unei singure hrișcă. Acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele care suferă de diabet, boli cardiovasculare sau tulburări metabolice.

Sfaturi utile

Pentru a obține un cuptor bun și gustos, ia în considerare câteva sfaturi.

 • Nu fi leneș, treceți cu atenție prin cereale, deoarece poate conține resturi.
 • În timpul gătitului nu se recomandă amestecarea, deoarece procesul natural de maturare este perturbat.
 • Capacitatea alege unul care se poate menține cald pentru o lungă perioadă de timp. Și în dimensiune ar trebui să fie astfel încât, după umflarea de hrișcă, nu se varsă peste margine. La gătit, volumul cerealelor originale este dublat.
 • Nu uitați că în timpul preparării spumei se formează, care trebuie îndepărtată.
 • Sare apa rece fara hrisca, iar dupa fierbere deja se toarna cereale.

Amintiți-vă că hrișcă este un cereale valoroase, care este util pentru toată lumea, fără excepție. Dar, înainte de a include produsul în dietă, este mai bine să consultați un medic. Consumul de cereale integrale poate fi dăunătoare pentru persoanele cu anumite afecțiuni medicale. Dar pentru cei sănătoși, terciul de hrișcă nu dăunează nici unei tehnologii de gătit. Există o mulțime de rețete. Și fiecare dintre ele are dreptul la viață.

Vizionați videoclipul: Hrișca-cea mai potrivită pentru detoxifiere! (Aprilie 2020).

Lasă Un Comentariu