Minerit - ceea ce este în cuvinte simple

În ultimul an, a avut loc un boom în extracția bitcoinelor și a altor criptocuritate populare din lume. Cardurile video au fost cumpărate instantaneu, în ciuda creșterii prețurilor. Toate acestea sunt asociate cu o creștere accentuată a costului și a popularității criptocurrencyului, în special Bitcoin. Ca rezultat, mulți oameni au început să câștige bani virtuali. Voi spune ce mină este, tipurile și trăsăturile sale, voi oferi sfaturi utile.

Tipuri de minerit

Există trei dintre cele mai frecvente moduri de a-mi pune cripto-banii - piscinele, solo-urile și mineritul în nor.

Pula

Grupurile de minerit sunt serverele miniere care distribuie hash (sarcini de calcul bloc) între capacitățile utilizatorilor de rețea, care sunt conectate separat.

Dacă la începutul apariției criptocurrencyului pentru a face față minelor, un calculator obișnuit cu valori medii ar putea face acest lucru, piscinele de astăzi sunt una dintre puținele opțiuni care vă permit să câștigați cu adevărat bani. O opțiune alternativă este achiziționarea și întreținerea de echipamente costisitoare.

Toți participanții la rețea trimit echipamentul personal pentru rezolvarea unității criptografice. Pentru aceasta, ei obțin monede câștigate. Utilizatorul va primi în orice caz partea sa echitabilă, chiar și în situația în care puterea echipamentului său este nesemnificativă.

Beneficii pentru piscine:

 • Absența unor riscuri frauduloase (nimeni nu poate influența retragerea fondurilor din piscină sau să o oprească, spre deosebire de exploatările de nori);
 • Nu este nevoie să cumpărați echipament scump și să cheltuiți bani cu energie electrică;
 • Distribuția proporțională și garantată a profiturilor în funcție de mărimea contribuției fiecărui utilizator.

Există mai multe criterii prin care se deosebesc fondurile miniere - funcționarea funcțională, criptarea, comisionul de retragere, metoda de plată, cerințele de capacitate etc.

Exploatarea solului

Aceasta se efectuează numai pe echipamentul disponibil pentru utilizator. Puterea celorlalți mineri nu este folosită. Dacă echipamentul slab este recomandat să vă alăturați la piscină.

Avantajul este că nu este nevoie să împărțiți monedele primite cu alți utilizatori, dezavantajul fiind căutarea lungă a blocului. În plus, astăzi în lumea criptocurrency există o concurență înaltă, ca urmare a că nu mai este posibil să se găsească un bloc de cripto bani, cum ar fi eter sau bitcoin.

Pentru soling, ar trebui să alegeți o monedă simplă cu o capitalizare redusă. De asemenea, va trebui să descărcați portofelul de pe site-ul oficial al dezvoltatorului de criptocurrency.

Cloud mining

Exploatarea cloud este achiziția unei anumite cantități de capacitate într-o organizație care are oportunități de minerit solo. Cumpăiește echipamente puternice și le oferă utilizatorilor o parte din capacitatea lor.

Pro:

 • Nu este nevoie să cheltuiți bani pentru achiziționarea propriului echipament și a energiei electrice.
 • Nu este necesară cunoașterea tehnică a mineritului.
 • Nu este nevoie să controlați funcționarea dispozitivelor.
 • De obicei, costul de intrare începe de la 10 USD, dar există oferte de la 1 USD.

contra:

 • Cele mai multe companii "de pe Internet" sunt escrocii. Ei închid proiectul imediat după ce au obținut profitul necesar de la utilizatori nesuspectați.
 • Durata contractului cu organizația nu depășește 24 de luni, astfel încât este imposibil să se prevadă profitul și rentabilitatea investiției.
 • Utilizatorul nu va avea echipamentul pe care îl poate vinde și poate obține bani în plus.

Ce este un miner

Există două interpretări ale acestui cuvânt.

 1. Un miner este o persoană implicată în minerit. Unii utilizatori au transformat procesul într-o profesie. În mod oficial, nu există, însă, mulți oameni au devenit bogați și continuă să primească venit prin minerit.
 2. Miner este un program special care vă permite să câștigați bani. Rezolvă anumite probleme de matematică. Și pentru fiecare decizie corectă primește o recompensă (o monedă a criptocurrencyului ales). Toate transferurile de criptocuritate sunt înregistrate în jurnalul general de tranzacții transmis minierelor. Programul selectează un hash din toate combinațiile existente care se potrivesc cheii private și tranzacțiilor. Atunci când problema matematică este rezolvată, blocul de tranzacții este închis, după care se rezolvă o altă problemă.
ATENȚIE! Dacă nu sunteți interesat de criptocurrency și nu ați instalat niciun program pe PC, dar calculatorul este zgomotos și se blochează și placa video se încălzește, este posibil ca un miner să lucreze pe computerul personal. Vă recomandăm să rulați o scanare completă a sistemului cu un antivirus licențiat.

Cât de mult poate aduce mineritul

Câștigurile pe zi când soloarea depinde de mai mulți factori:

 • Costul energiei electrice (uneori acestea pot reduce sau reseta veniturile).
 • Echipamente electrice (numărul de carduri video implicate în proces).
 • Cursul de schimb.
 • Relevanța criptocurrencyului ales (dacă este foarte popular, atunci începe să fie exploatat în întreaga lume, ceea ce reduce producția și complică sarcinile matematice).

Dacă alegeți mină de nori, atunci profitul depinde de doi factori:

 • Suma care a fost investită în proiect.
 • Durata rețelei companiei selectate.

Dacă aveți noroc, puteți recupera costurile și puteți obține un profit.

În ceea ce privește bazinele, puterea echipamentului individual de utilizator afectează valoarea câștigurilor.

Informații utile

 • Dacă decideți să instalați un portofel autonom pe PC și să nu utilizați serviciul online, copiați fișierul wallet.dat pe unitatea flash USB, apoi imprimați și puneți hârtia într-un loc sigur. În cazul în care calculatorul se descompune brusc și toate fișierele de pe el sunt șterse, apoi fără portofel. Nu puteți merge niciodată din nou la portofel. Toți câștigați vor dispărea.
 • Înainte de a vă angaja în activități miniere, explorați modalități alternative de a obține criptocurrency - de exemplu, cumpărarea de monede pe bursă, în loc să le miniere în mod direct.
 • Urmăriți în mod regulat noile criptocuritate, studiați perspectivele lor. Poate că, prin achiziționarea unor monede ieftine la începutul unei activități, veți putea să vă îmbogățiți în viitor.

Deci, mineritul este un mod riscant de a face profit, dar cu o cercetare constantă a pieței și o anumită sumă de noroc, puteți face bani buni.

Lasă Un Comentariu