Curățarea congestiei chiuvetei la domiciliu

Toate scoicile sunt predispuse la înfundare. Frecvența curățării depinde de respectarea regulilor de funcționare, a problemelor tehnologice și a substanțelor care înfundă. Potrivit datelor medii, chiuveta din bucătărie este înfundată mai des datorită pătrunderii grăsimilor și a resturilor alimentare.

Siguranța muncii

Înainte de a începe lucrul, luați măsuri de precauție. Utilizați produse chimice de uz casnic și unele remedii populare (acid acetic, etc.) trebuie să fie în mănuși de cauciuc strânse. Folosiți cu grijă esența oțetului, care poate provoca arsuri. Când utilizați produse chimice de uz casnic, studiați și respectați instrucțiunile producătorului.

Evitați contactul cu ochii și îmbrăcămintea cu substanțe nocive. Mijloacele care conțin clor, pe lângă impactul negativ asupra pielii și a membranelor mucoase, lasă petele pe haine. Pacienții care suferă de alergii, este recomandabil să se utilizeze aparate respiratorii sau măști atunci când se utilizează produse chimice sau acizi de uz casnic. Este necesară aerisirea încăperii.

Metode populare eficiente de eliminare a blocajelor

Metodele populare diferă în ceea ce privește disponibilitatea și eficiența ridicată. Ele pot fi utilizate independent, fără a atrage instalatori. În ciuda prezenței unui număr mare de substanțe chimice de uz casnic, metodele tradiționale vor fi întotdeauna relevante.

Soda și oțet

Suc de coacere și oțet pot fi găsite în orice bucătărie. Pentru a utiliza metoda națională, nu este nevoie să cheltuiți bani în plus. Soda și oțetul ocupă locul al doilea în eficiența eliminării blocajelor în chiuvetă după piston. Utilizarea combinată își îmbunătățește acțiunea.

Se toarnă sifonul în gaura de scurgere și se umple cu oțet 1: 1. În timpul reacției, se formează o cantitate mare de spumă, care se fierbe timp de câteva minute cu eliberarea de gaz cu un miros specific (închideți deschiderea cu un dop). După 20-30 de minute, apăsați apa sub presiune. Dacă este necesar, repetați procedura.

Soda de coacere

Soda este folosită pentru curățarea cu apă fierbinte. Este necesar să umpleți o jumătate de pachet de sifon cu 10 litri de apă, temperatura de 70 de grade. După ce este de dorit să se aplice un piston.

Acizii citrici și oxalici

Acidul citric se găsește și în fiecare bucătărie. Este un remediu moale și netoxic pentru a combate blocajele, varul și rugina. Datorită agresivității scăzute, acidul citric este inferior în ceea ce privește curățarea oțetului. Pentru a elimina problema, este turnat într-un canal de scurgere (cel puțin 2 pliculețe), umplut cu o cantitate mică de apă caldă și a plecat peste noapte.

Acidul oxalic este un agent puternic în comparație cu acidul citric. Se utilizează pentru a îndepărta calcarul și rugina de la instalațiile sanitare și din piatra urinară din bolurile de toaletă. Pentru a elimina blocajele de origine organică în cochilie, acidul oxalic este utilizat în același mod ca și acidul citric.

Tabletele "Alka-Seltzer"

Plasați două tablete de medicament în orificiul de scurgere și acoperiți cu un pahar de oțet de masă (9%). Această metodă ajută la blocaje minore în sifon. Mirosul neplăcut este eliminat.

Alte metode populare

Clorul sub orice formă ("Whiteness", etc.) poate fi folosit pentru a elimina blocajele. Se toarnă produsul în orificiul de scurgere și se lasă peste noapte.

O modalitate eficientă de a curăța un sifon este să îl îndepărtați și să eliminați coșul de gunoi. Acest lucru nu necesită unelte speciale. Problema este prezența unei cantități mari de murdărie și a unui miros neplăcut, astfel încât această slujbă să nu fie squeamish. Înainte de a scoate sifonul, puneți o găleată sub el.

Metode mecanice de curățare

Luați în considerație curățarea mecanică cu obiecte gadget populare.

piston

Un simplu mijloc de a elimina blocajele în chiuvetă este o piston. Avantajele sale sunt:

 • Disponibilitate (ieftină).
 • Versatilitate (poate fi utilizată în chiuvete, băi și boluri de toaletă).
 • Funcționalitate (elimină cele mai multe probleme).
 • Posibilitatea de funcționare pe termen lung fără costuri suplimentare (produsele de calitate durează pentru totdeauna).
 • Ușurința de utilizare (se folosește numai rezistența fizică, nu este nevoie să se conecteze la o sursă de energie).

Prin cumpărarea acestuia, puteți salva pe apelurile de instalații sanitare. dezavantaje:

 • Eficiență redusă din motive operaționale și tehnologice pentru blocaj.
 • Nu se descurcă complet cu un blocaj puternic.
 • Este necesar să se utilizeze în mod activ puterea fizică, uneori pentru o perioadă lungă de timp.

Cum se utilizează: se toarnă apa în chiuvetă, se atașează pistonul la orificiul de scurgere, se apasă puternic de câteva ori.

Aspirator aspirator

Dacă casa are un aspirator cu funcție de suflare, o puteți folosi. Este necesar să fixați tubul aspiratorului în orificiul de evacuare, lăsând fisuri în jurul cârpaților, apoi porniți aspiratorul în modul suflare timp de câteva minute.

perie

Pentru a curăța blocajul, se folosește o manșetă specială, cu ajutorul căreia puteți îndepărta gunoi de la sifon fără a o parsa. Ruful este introdus prin orificiul de golire și umple gunoiul cu mecanismul acestuia. Dispozitivul are un magnet care elimină obiecte metalice din țevi.

Cabluri sanitare

Cablul poate fi cumpărat pentru uz propriu sau poate fi contactat de către instalator. Fixamentul elimină blocajul adânc în țevi. Cu cât este mai lung cablul, cu atât este mai mare șansa de a ajunge la punctul de înfundare. Această metodă este deosebit de eficientă pentru blocările mecanice. Cablul este introdus în țeavă și este înfășurat în locația dorită prin deplasarea cu mânerul.

Pompă hidraulică

Pompa hidraulica - instalatori profesionisti instalatori. Elimină blocajele cu debit de apă de înaltă presiune. Metoda este eficientă și ecologică. Dezavantajul este costul ridicat.

Produse chimice de uz casnic populare - exemple și instrucțiuni

Puteți folosi chimicale pentru uz casnic pentru a curăța scurgerea chiuvetei. Preparatele lichide sunt mai eficiente decât praful. Atunci când le aplicați, nu este nevoie să dezasamblați sifonul. Mijloacele de uz casnic afară din cutie sunt gata de utilizare și nu necesită o pregătire specială.

 • "Mole". Cel mai comun remediu. Se întâmplă într-o formă lichidă, gel și uscată (granule). Avantaje, în eliminarea rapidă a blocajelor și a prețului bugetului. Principalul dezavantaj este compoziția dăunătoare. Cum se utilizează: se toarnă (se toarnă și se toarnă o cantitate mică de apă) în orificiul de scurgere timp de 15 minute - 1,5 ore.
 • "Tiret" ("Tiret"). Are multe în comun cu Mole, dar costă mai mult. Când se aplică, trebuie mai întâi să toarnați produsul și apoi să turnați încet apa fierbinte (5-6 pahare). Acțiunea este o reacție puternică. Aplicabil numai pentru conductele metalice.

Eliminarea mirosului neplăcut de la chiuvetă

Există două cauze cele mai frecvente de miros neplăcut din chiuvetă.

 1. Mirosul de la chiuvetă poate apărea datorită instalării necorespunzătoare a țevii de evacuare (fără îndoire în U sau în formă de S). În acest caz, trebuie să eliminați eroarea.
 2. Mirosul mirositor este o consecință a blocajului. Rezolvarea problemei ar trebui să remedieze situația.

Sfaturi utile și prevenire

Respectați regulile de funcționare a sistemului de scurgere și împiedicați introducerea resturilor. Aspectul unui blocaj poate fi împiedicat prin instalarea unei rețete suplimentare în chiuvetă, care trebuie curățată după spălarea vesela. Periodic trebuie să scoateți sifonul și să îl curățați de deșeuri și sedimente.

Pentru prevenirea varului și ruginii, ar trebui să tratați în mod regulat chiuveta cu sodă, citric sau acid soric, precum și substanțe chimice adecvate pentru uz casnic. În acest scop, instrumentul este aplicat în zona problemei și este lăsat pentru o perioadă de timp pentru a slăbi placa. Chimicalele de uz casnic acționează mai repede decât metodele populare.

Eliminarea blocajelor este destul de eficientă la domiciliu, dacă folosiți metode dovedite. Cu toate acestea, este mai bine să preveniți apariția problemei cu ajutorul unor tehnici simple. Un instrument preventiv dovedit este să instalați o plasă suplimentară pe orificiul de scurgere. În plus, toate gospodăriile trebuie să fie obișnuiți cu gestionarea corespunzătoare a canalizării.

Lasă Un Comentariu