Cum să curățați burbotul, pollock și macrou

Pentru ca farfuria de pește să fie nu numai gustoasă, ci și plăcută pentru ochi, ar trebui să cunoașteți unele detalii de procesare înainte de gătire. Pelering burbot, pollock și macrou la domiciliu va fi ușor și simplu, dacă urmați recomandările de bucătari experimentați.

Avantajele și dezavantajele dispozitivelor de tăiere a peștelui

Fiecare hostess ar trebui să găsească un instrument convenabil de prelucrare a peștelui. Să înțelegem argumentele pro și contra diferitelor dispozitive.

 • Cuțit - ideal pentru măcelărire. Trebuie să alegeți un instrument de înaltă calitate care se potrivește confortabil în mână.
 • Un minus - scalare se lipeste cu viscoza care este dificil sa scapi de marginea unui cutit.
 • Passatizhi - ridicați ușor pielea. Minus - pentru a se adapta la ele, este nevoie de timp.
 • Cârlige și cleme - concepute pentru a curăța peștele, dar pentru începători este incomod să le folosiți.
 • Pensetă - poate elimina cu succes pielea, dar de multe ori scade din mâini.
 • Foarfece - ajuta la tăierea cozii și aripioarelor.

Curățarea rapidă a mătăsii pentru mucus și cântare

Există două modalități de a curăța burta - carcasa poate fi curățată înainte de a scoate intestinele sau după aceea.

 1. Mai întâi spălați mucusul. Pește frecat cu sare grosieră și spălat în apă curentă caldă.
 2. Aripile sunt îndoite de-a lungul. Apoi sunt extrași cu forța sau tăiați cu foarfece.
 3. Deasupra capului de deasupra branhiilor, pielea este perforata cu degetele de pe ambele parti. Un cuțit este introdus în gaură și pielea este incizată în jurul capului.
 4. Pentru incizii trebuie să apucați cleștele sau pensetele și să îndepărtați pielea într-o singură mișcare.
 5. Sub capătul inferior se face o incizie în cap, prin care căderea caderii. Trageți cu grijă organele interne, fără a afecta vezica biliară. Filmul interior este îndepărtat și spuma este spălată cu apă rece.
SFAT! În cazul în care fila sau ficatul este pregătit burbot, atunci este mai bine să eliminați pielea la sfârșitul curățării.

Pregătirea fileului fără pre-curățare

 1. Fără îndepărtarea pielii, se face o incizie de la anus la cap.
 2. Intraile sunt atinse cu grijă, peștele este tăiat în două părți. Capul rămâne în poziție.
 3. Burbot este pus de partea sa, o incizie se face de-a lungul coloanei vertebrale, care treptat se adanceste la coaste. Oasele nu se taie.
 4. Tăiați carnea din față, apoi mutați-o în coadă. Peștele se taie de-a lungul creastei și se întoarce de cealaltă parte, pentru a îndepărta cea de-a doua coapse.

Dacă scoateți fileul după îndepărtarea pielii, puteți deteriora peritoneul. Cu burbot mare, pielea se îndepărtează cu ușurință. Peștele mic este mai bine să murat, să se umfle sau să se usuce.

Tăierea burlanului înghețat

Bucătarii experimentați răcesc carcasa, fără a îndepărta pielea de pe ea. Peștele decongelat este spălat în apă rece. Cântarele sunt îndepărtate în timpul spălării. Capul înghețat este eviscerat în aceeași ordine ca proaspăt.

Dacă un pește a fost congelat în mod repetat, acesta și-a pierdut calitățile sănătoase și gustoase. Structura de carne sa schimbat, de aceea gătiți pește proaspăt sau refrigerat.

Pentru a se desprinde ușor și uniform, carcasa profund incisă în locurile în care pielea va fi îndepărtată. Faceți cu grijă incizii în cavitatea abdominală, în caz contrar, vezica biliară poate fi deteriorată, determinând curgerea bilei și deteriorarea produsului.

Cum se curăță pollock

Pollock curățat pur și simplu. Pentru începători, există sfaturi care merită să fie atenți înainte de a tăia acest tip de pește.

 • În magazin puteți găsi pollock doar înghețate. Înainte de tăiere, carcasa trebuie așezată în frigider, astfel încât dezghețarea să fie graduală. Puteți dezgheța rapid într-un cuptor cu microunde sau apă rece.
 • Pollock are scale mici care nu sunt întotdeauna vizibile. Ele nu afectează gustul alimentelor, dar trebuie să scăpați de ele. De la suprafață, cântarele se curăță cu un cuțit.
 • Capul este îndepărtat la o distanță de 1 cm de branhii. Cavitatea abdominală este tăiată și interiorul este extras din ea. Din interior este necesar să curățați filmul negru, acesta va da amărăciunea felului de mâncare.
 • Aripile și coada sunt tăiate cu foarfece, dar este mai bine să faceți tăieturi de-a lungul aripioarelor și să tăiați oasele extra cu un cuțit.
SFAT! În carnea delicată, îndepărtați astfel oasele, pentru a nu le deteriora.

Curățarea macroului congelat sau afumat

Macrou este evaluat pentru gustul său și conținutul bogat de vitamine. Carnea conține acizi Omega-3, vitamina A, sulf, fosfor și ulei de pește. Nu sunt aproape nici o oase mici în ea, care este foarte convenabil atunci când dressing.

Peștele este înghețat în stare înghețată. Afumatul macrou poate fi curățat pe același principiu.

 1. Peștele este tăiat orizontal de pe partea cavității abdominale.
 2. Interiorul este îndepărtat, filmul negru este îndepărtat manual. Macroulele nu pot fi spălate, altfel fileul se va înmoaie și își va pierde gustul.
 3. Peelingul este simplu: se face o incizie longitudinală de la vârful cozii până la cap. Pielea este cuplată la vârful cuțitului și separată cu ușurință de celuloză. Faceți acest lucru încet, astfel încât pielea să nu se rupă.
 4. O incizie se face la un unghi de 35 de grade între cap și aripă pe ambele părți. Capul separat, aripile sunt tăiate.
 5. Faceți prima incizie de-a lungul întregului coloanei vertebrale, iar cea de-a doua - de la abdomen până la coadă.
 6. Separați fileurile de pe ambele părți ale creastei. Din marginile cărnii, tăiați resturile oaselor și aripioarelor sau îndepărtați cu pensete.

Macrou produce mâncăruri gustoase și aromate. Principalul lucru este eliminarea numărului maxim de oase.

Secretele și sfaturi utile

 • Unii bucătari curăță cântarele cu o răzătoare. Răzătoarele cu patru laturi se opresc împotriva creșterii cântărilor. Această metodă este convenabilă și ajută la menținerea curățeniei.
 • Se toarnă carcasa cu sare grosieră și se răcește timp de 8 ore. Cântarele vor rămâne ușor în urmă cu pielea.
 • La cântare nu zboară în bucătărie, peștele este așezat într-o pungă de plastic și curățat chiar în el.
 • Pentru ușurința de curățare, peștele poate fi atașat la bord cu un cui sau șurub.

Pentru feluri de mâncare de la burbot, pollock și macrou erau o decorare demnă a mesei, trebuie să înveți cum să se ocupe de pește în mod corespunzător. Folosind sfaturile de mai sus cu privire la curățare și tăiere, puteți face rapid acest lucru la domiciliu, fără a petrece mult timp și efort.

Lasă Un Comentariu