Cum să curățați pistolul pentru spumă

Un bun proprietar în casă, chiar dacă nu lucrează la un șantier de construcții, dispune de unelte. Arma pentru spumă poliuretanică este una dintre ele. Cu ajutorul acestui dispozitiv puteți închide fisurile și fisurile, dar păstrarea instrumentului în forma corectă nu este ușor. După aplicare, rămâne spumă întărită. Cum să scapi de ea acasă și ce măsuri să duc la instrument servit pentru o lungă perioadă de timp?

Cele mai bune unelte pentru curățarea pistolului și duzei

acetonă

Experții curăță instrumentul după utilizarea acetonului. Se întâmplă după cum urmează.

  1. Îndepărtați spuma uscată din exteriorul cilindrului cu un cuțit de papetărie.
  2. În gaura din cilindru picură o cantitate mică de acetonă și, după câteva minute, trageți ușor trăgaciul.
  3. Arma ar trebui să cadă și spuma va ieși fără probleme.
  4. Dacă prima opțiune nu a ajutat, pistolul este dezasamblat pentru curățarea profundă.

Spiritul alb

Pentru o curățare eficientă, utilizați alcool alb. Înainte de utilizare, spuma este tăiată din orificiul pistolului și agentul este turnat și apoi lăsat timp de 15 minute. Principalul lucru în utilizarea spiritului alb este de a exclude lovitura pe partea din plastic a sculei.

Metodă mecanică

Metoda este utilizată atunci când spuma înghețată strâns. Dispozitivul este complet dezasamblat. Folosind o șurubelniță, ace sau fire, îndepărtați excesul de material. Curățarea mecanică este o muncă lungă și laborioasă, dar eficientă.

Curatatorii profesionisti

Piața este plină de oferte. Dacă doriți, proprietarul va putea să aleagă cu ușurință un dispozitiv de curățare special pentru pistolul de montare. Instrumentul va elimina excesul de spumă, nu numai pe echipamentul propriu-zis, ci și pe ramele de ferestre și uși, hainele.

Scoaterea spumei de pe diferite suprafețe

MDF și lemn

Dacă suprafața este recent colorată, puteți îndepărta spuma cu un detergent special. De îndată ce compoziția a apucat, există dificultăți în curățare. Ce vă va ajuta?

  1. Cu ajutorul unui cuțit clerical, este necesar să se taie spuma înghețată foarte aproape de suprafață.
  2. Se toarnă cu solvent sau cu oțet. Așteptați puțin pentru ca poluarea să se înmoaie.
  3. Utilizați o racletă sau un burete dur pentru a îndepărta spuma de montaj.

sticlă

Pentru îndepărtarea ansamblului rigid din spumă, utilizați o răzuire plană pentru panouri ceramice. Dacă compoziția a murdărit recent suprafața, puteți folosi un produs de curățare profesionist.

metal

Curățarea din metal este similară cu îndepărtarea de pe o suprafață din lemn. Se îndepărtează stratul superior de material, apoi se aplică solventul. Partea din spate a buretelui pentru spălat vase scrubs suprafața. Dacă este necesar, procesul se repetă.

plastic

Când se instalează ferestre din plastic, se întâmplă ca spuma să devină nu numai pe sticlă, ci și pe plastic. Compoziția proaspătă poate fi îndepărtată cu o soluție pentru spălarea pistoalelor de asamblare. Se recomandă curățarea celei uscate cu soluția Dimexide folosind o periuță de dinți sau un burete de bucătărie dur.

linoleum

Spuma este indepartata de pe aceasta suprafata cu acetona sau "Dimexidum" (vanduta intr-o farmacie). Linoleumul recent colorat va curăța o soluție profesională de curățare pentru un pistol de montare și o spatulă. Răzuiți amestecul întărit cu un cuțit de papetărie, umezit anterior cu acetonă. După procedură, ștergeți suprafața uscată.

Pereți și tapet

Pentru a îndepărta stratul de spumă din pereți și tapet, trebuie să aplicați puțin kerosen. Este dificil să curățați suprafața dacă tapetul este hârtie și designul este gravat.

Cum să utilizați o pistol astfel încât spuma să nu se usuce

Când lucrați cu o armă, trebuie să învățați regula - nu deșurubați cilindrul până nu este gol. Dacă lucrarea este terminată astăzi, o jumătate de gol poate fi folosită mâine.

Pentru a evita problemele legate de spumă, pentru a nu fi necesară spălarea pe o perioadă lungă de timp, riscând deteriorarea suprafeței, este necesar să excludem momentele de intrare a produsului pe ea. Acoperiți podeaua și pervazul cu pânză de ulei sau cârpă. Păstrați un solvent la îndemână.

Și cel mai important - protejați-vă. Faceți totul pentru ca soluția să nu ajungă pe piele, îmbrăcăminte. Eliminați-l va fi dificil.

Vizionați videoclipul: Curatare tapiterie auto textila - ieftin si eficient cu spuma W5 (August 2019).

Lasă Un Comentariu