Cum să curățați căpriorul înainte de gătit

Flounderul este considerat o delicatesă. Are o aromă dulce și delicată, bogată în vitamine și proteine, acizi grași, în timp ce este un produs ușor digerabil, dietetic și non-nutritiv.

Plan de curățare pas cu pas pentru cambulă proaspătă înghețată

Pește achiziționat, puteți începe curățarea. Admițând planul, carnea nu se va dezintegra, piesele vor fi netede, iar gospodăria nu va găsi un os ascuțit.

dezghetarea

Curățarea ulterioară începe odată cu dezghețarea corespunzătoare. Carcasa ar trebui să ia forma în care poți scoate oasele.

 1. Plasați fluturașul pe raftul inferior al frigiderului. Nu decongelați cu apă fierbinte.
 2. Atunci când bucățile de gheață cad, transferați-le în apă rece sărată.
 3. Spălați sarea, murdăria.

Scalarea și îndepărtarea pielii

Cântare curățate până la pielea moale, care poate fi mâncat. În cazul cântarelor, pielea va trebui să fie îndepărtată. Cântarele sunt îndepărtate manual sau folosind un dispozitiv special pentru curățare.

Trebuie să fie curățată într-o pungă de plastic (în acest caz, cântarele nu se vor împrăștia). Curățați mâinile curate. Începeți să curățați partea întunecată.

SFAT! Este mai ușor să îndepărtați pielea și baloanele, dacă păstrați capul de fluturaș la tine, ținând coada.

Tăiere și eviscerare

Carcasele deja sculptate sunt servite în supermarketuri, dar dacă oasele nu sunt îndepărtate, este ușor să le faci singur acasă.

 1. Un cuțit ascuțit a tăiat coada și aripioarele.
 2. Efectuând o incizie aproape de cap, este îndepărtată împreună cu entrails. Este important să nu se deterioreze vezica biliară, deoarece
 3. dacă explodează, felul de mâncare poate avea un gust neplăcut.
 4. Dacă interiorul nu a putut fi eliminat, puteți să îl ștergeți, începând de sus.

Decuparea fileului

Tăierea fluturii în fileuri nu este o sarcină ușoară. Piesele sunt mai dulci dacă sunt de dimensiuni mari. Un pește fără piele este tăiat cu un cuțit lung și subțire.

Urmați acest plan atunci când filulați:

 1. Rulați o incizie longitudinală de-a lungul creastei de la coadă până la cap.
 2. Faceți tăieturi prin mișcarea oaselor.
 3. Introduceți vârful cuțitului în tăietură și separați carnea, alunecând de-a lungul oaselor.
 4. Repetați pe cealaltă parte.

Caracterizează curățarea cărnii proaspete

Procesul de curățare a cărnii proaspete este puțin diferit de curățarea congelată. Mai întâi trebuie să spălați peștele și să vă uscați. Puteți folosi un prosop de hârtie pentru uscare sau lăsați să se usuce în aer liber. Apoi, trebuie să tăiați aripioarele, capul și pielea. Scala cu pește proaspăt nu poate fi îndepărtată. După curățare, clătiți cu apă curentă timp de 2 minute, lăsați timp de 10-15 minute în apă ușor sărată sau lapte.

Cum să pregătiți căprioarele pentru prăjire, gătit și coacere

Când gătiți căprioare pentru prăjire, curățarea capului este opțională. Când se prăjește și se fierbe, procedați. Pentru a face carnea mai delicată, o puteți pune în lapte. Pentru a nu se înmoaie - în apă sărată timp de 10-15 minute. Sarea este necesară înainte de procesul de prăjire. Puteți freca cu mirodenii pentru a adăuga aromă.

Sfaturi utile

Există câteva sfaturi care vor facilita curățarea înainte de gătit:

 • Alegeți cambulă proaspătă - este mai bine să curățați.
 • Cântarele grele sunt mai bine îndepărtate dacă înmuiați prima dată carcasa.
 • Puteți folosi un burete dur pentru tratarea pielii.
 • Pentru a face licitația de mâncare și gustoase, carcasa poate fi înmuiată în lapte timp de 30 de minute.

Curățarea cărămizii și pregătirea antenei va fi ușoară dacă urmați planul. Cu mâinile tale, peștele procesat va fi mai gustos, pentru că îl faci pentru tine și vei fi sigur că nu mai rămân oase. Un astfel de produs sănătos, gustos și bogat în vitamine trebuie să fie pe masă. Asigurați-vă că ați petrecut 15-20 de minute de curățare pentru un motiv bun.

Lasă Un Comentariu