Cum se curata superglue, adeziv si banda

În timpul lucrărilor de construcție puteți lăsa urme de clei sau scotch pe suprafața de lucru. Încercarea de a șterge spoturile problematice nu ajută și agravează situația. Ca urmare, aspectul produsului se deteriorează. Există o opinie că este imposibil să eliminați particule de clei și scotch, iar încercările pot provoca numai rău. Dar situația nu este atât de dramatică. Pentru a elimina urmele "creativității", este suficient să știți cum să eliminați problema "lipicios".

Modalități de îndepărtare a benzii adezive din plastic

Banda adezivă este convenabilă dacă aveți nevoie să lipiți sau să închideți un slot mic. Dar semnul care rămâne după eliminare este greu de îndepărtat. Dacă nu știți cum să eliminați urme de scotch, puteți strica lucrurile.

Plasticul este folosit pentru a crea diverse lucruri folosite în viața de zi cu zi: jucării, obiecte de interior, rame de ferestre. Plasticul este prezent pretutindeni: în mașină, în casă, pe detaliile calculatorului personal. Modalități de curățare a setului de bandă adezivă, alegerea mijloacelor depinde de cât timp sunt urme pe suprafața plasticului.

amoniac

Aveți amoniac lichid în cabinetul de medicamente de la domiciliu? Metoda de aplicare este simplă. Tampon de bumbac umezit cu această unealtă, șterge urmele de bandă adezivă. Așteptați reacția timp de aproximativ 15 minute și îndepărtați reziduul cu un șervețel.

Soluție de săpun

Pregătiți soluția pe bază de săpun de uz casnic sau de toaletă. Se toarnă o bucată pe o răzătoare grosieră și se dizolvă în apă caldă. Tratează locul de contaminare. Dacă elementul este mic, scufundați-l complet în soluție. După ceva timp, îndepărtați și spălați resturile de urme cu apă curată.

Substanțe care conțin alcool

Punctul pozitiv este că lichidele cu conținut de alcool nu au un efect dăunător asupra plasticului. Mirosul se evaporă repede și nu pătrunde în lucruri.

Eficacitatea acțiunii depinde de puterea substanței. Este mai bine să folosiți alcool medicinal.

Aplicați o cantitate mică la contaminare și, după 3 minute, ștergeți zona cu o cârpă curată. Dacă nu puteți obține alcool, puteți lua colonie.

Uleiul

Aplicați ulei pe scotch-ul rămas și lăsați timp de 2,5 ore. Atunci când interacționează, cleiul își pierde proprietățile, rezultatul fiind ușor de curățat. Resturile pot fi îndepărtate cu apă cu săpun.

Dacă pentru prima dată nu ați reușit să curățați banda sau cleiul, este mai bine să nu utilizați această metodă, deoarece puteți adăuga pete mai puțin grase. Puteți încerca din nou eucalipt sau ulei esențial de mentă.

Bandă de lipire

Dacă vă este frică de deteriorarea suprafeței sau nu știți ce metodă să utilizați, puteți scoate banda adezivă de pe bandă. Luați banda, măsurați-o la fel de mult ca marca. Lipiți peste reziduu și apoi rupeți brusc. Repetați până când pata este îndepărtată complet.

radieră

Opțiune simplă și ușoară. Puteți elimina adezivul din jucării, ferestre și aparate de bucătărie, dar pentru asta trebuie să aveți răbdare. Pentru poluare semnificativă va trebui să-și petreacă timpul. Dacă temperatura camerei este ridicată, nu trebuie să utilizați această opțiune, puteți mări pata.

Utilizați uscător de păr și fierbător de apă

Petele sunt cel mai bine îndepărtate urgent. De-a lungul timpului, lipici se mănâncă în plastic și nu poate fi îndepărtat în mod obișnuit. Problemele apar cu urme de bandă dublă, deoarece cauciucul face parte din suportul adeziv.

 • Pentru a scăpa de urme vechi, puteți folosi un uscător de păr pentru uscarea părului. Se încălzește pata și apoi se procedează conform descrierii de mai sus.
 • Când există o îngrijorare că plasticul se va deforma atunci când este încălzit, utilizați aburi. Aburul direct la poluare. Așteptați 5 minute și ștergeți pata cu o cârpă curată.

Fereastră de curățare

Detergenții dezintegrează adezivul. Acest lucru va face ușor de eliminat. Această metodă poate fi aplicată pe pante, dale, sticlă.

"Antiskotch"

Uneori este mai bine să folosiți unelte speciale pentru a curăța reziduurile scotch, de exemplu, "anti-scotch". Instrumentul este aplicabil plasticului, suprafețelor din lemn și sticlă.

Este necesar să agitați sticla, să pulverizați produsul, să așteptați câteva minute și să îndepărtați resturile cu un șervețel.

oțet

Remediul eficient este oțetul de masă. Aplicați în zona problemei și lăsați-o timp de 1-2 ore. Clătiți cu apă curată. Dacă nu ați putut șterge prima dată, procedura se repetă.

sifon

Folosiți bicarbonat de sodiu cu atenție. Se diluează într-o cantitate mică de apă înainte de formarea guliei. Apoi se pune pe locul de poluare și se lasă timp de 1,5 ore, apoi se spală cu apă curată. Dacă este necesar, repetați procedura. Metoda se aplică pe piste proaspete.

Clei de curățare și superglue din plastic

Dacă adezivul sau superglueul intră pe suprafața din plastic, este dificil să scăpați de el.

Tipuri de clei

 • Cu înțelegere instantanee. Indiferent de nume, au același principiu de acțiune. Compoziția nu include solventul. Argila se întărește din expunerea la apă și oxigen. Când se vindecă, seamănă cu plasticul. Poate fi curățată cu soluție pe bază de acetonă, pe bază de săpun, "Anti-adeziv".
 • Adeziv medical. Compoziția include rășină sintetică și colofoniu, solubilă în alcool. Este imposibil să curățați ulei de floarea-soarelui, benzină, alcool.
 • Momentul de lut. Principalul avantaj îl constituie întărirea pe termen lung. Compoziția include mai multe tipuri de clei, îndepărtate cu acetonă.
 • Clei PVA. Unul dintre tipurile de solubil în apă. Suprafețele incapabile de a absorbi umiditatea nu se lipesc împreună. Acest lucru ajută la îndepărtarea rapidă din plastic. Pată proaspătă este spălată cu apă. Puteți să o eliminați în orice fel.
 • Argila de titan. Este dificil să se retragă. Puteți să-l eliminați cu benzină, un acid special folosit pentru instalații sanitare.

Metode de eliminare

 • "Anticlea". Înainte de utilizare, citiți instrucțiunile. Toxic. Este permisă utilizarea în camera difuzată. Nu deteriorează suprafața materialului plastic.
 • Apa. Îndepărtează urme de clei de birou. Umpleți pata și curățați reziduul cu o cârpă. Apa poate face față unei pată uscată numai dacă este lipici alb. O va înmuia. Pentru îndepărtarea completă va trebui să folosiți un burete dur sau o garnitură de etanșare.
 • Acetonă. Potrivit pentru majoritatea tipurilor de adeziv. Dacă este necesar, puteți înlocui dispozitivul de îndepărtare a unghiilor. Pentru a îndepărta petele, umeziți o bucată de pânză și tratați zona de contaminare. După 20 de minute, ștergeți resturile.
 • Benzină. Benzina poate spala adezivul, care este compus din cauciuc. Dacă pata nu este curățată prima dată, aceasta trebuie umezită și lăsată o vreme.

Scoaterea benzii adezive și a adezivului de pe suprafețele și oglinzile din sticlă

sticlă

Scotch-ul poate ajunge pe sticlă sau oglindă din diferite motive. Dar, principalul lucru - pentru a rezolva problema. Detergenții nu vor face față reziduurilor lipicioase.

Pentru aceasta, se folosesc remedii folclorice.

 • Ulei vegetal.
 • Alcoolul.
 • Solvenți speciali.
 • Soda diluată în apă.
 • Obiecte ascuțite.
 • Eraser.

Principiul de funcționare este același ca la curățarea urmelor de plastic. Produsul este aplicat pe pete cu o cârpă sau un tampon de bumbac, iar după 5 minute, reziduurile de clei sunt îndepărtate. Dacă este necesar, procedura poate fi repetată de mai multe ori, până la purificarea completă.

Nu utilizați perii metalice și produse care conțin acizi - aceasta poate deteriora suprafața geamului sau oglinzii.

oglinzi

Recomandările de a utiliza obiecte ascuțite pentru îndepărtarea adezivului pot duce la deteriorarea suprafeței oglinzilor.

 • Apa. Adezivul proaspăt poate fi îndepărtat cu o cârpă umedă. Pata veche trebuie să fie înmuiată de ceva timp și numai după aceea să fie îndepărtată.
 • Alcoolul. Remediu universal. Este suficient să umezi un tampon de bumbac și să ștergi locul de poluare.
 • Acetonă și solvent. Locul de poluare este udat și lăsat timp de 30 de minute. Apoi scoateți reziduurile.
 • Gheață. Poate elimina orice tip de adeziv. Un pachet de gheață este așezat pe suprafață pentru câteva ore. Adezivul este apoi îndepărtat cu un obiect ascuțit.

Scoateți adezivul și banda de scotch din haine

Scoateți lipici de pe suprafața de haine nu este ușor, uneori chiar puteți strica lucru.

Punctul trebuie îndepărtat imediat după apariția acestuia. Metoda de curățare depinde de tipul de adeziv. Umpleți pata și încercați să o curățați cu un obiect ascuțit. Înainte de a aplica un agent special, verificați-l într-o zonă inconfundabilă.

Metode de îndepărtare după tipul de adeziv

 • PVA. E clar că nu este dificil. Puteți utiliza o soluție de alcool, care se aplică timp de câteva ore. După aplicarea soluției de săpun. Atunci lucrurile pot fi spălate.
 • Adeziv silicat. Puteți elimina soluția de sodă. Preparare: 1 lingurita de sifon pentru 0,5 litri de apa. Haine îmbibate timp de două ore. După ce locul de poluare este curățat cu o perie rigidă și trimis la spălare.
 • Adezivul de lemn. Pentru a îndepărta acasă, este suficient să înmuiați produsul în apă cu gheață timp de 5 ore, apoi să îl spălați în apă caldă. Pentru a îndepărta vechea pată, se folosește apă caldă, determinând pata să se înmoaie. Îndepărtează marca de clei cu un obiect ascuțit.
 • Clay Moment. Poți aduce cu benzină, care se aplică pe țesătură și apoi șterge locul de poluare. Pentru a curăța piesa veche, aveți posibilitatea să folosiți remover pentru vopsea. Oțetul este folosit pentru a elimina petele de mătase, catifea și lână. Se amestecă cu apă într-un raport de 1: 2. În soluție, țesutul este umezit, care se aplică la locul de poluare. Spalati hainele in apa cu gheata. Datorită expunerii la frig, cleiul își pierde structura.

Cum să eliminați urme din etichete

Când scoateți eticheta, poate rămâne un reziduu lipicios. O astfel de pată este dificil de curățat la îndemână. Pentru a rezolva problema, puteți utiliza un dispozitiv de îndepărtare a unghiilor. Curăță reziduurile lipicioase și resturile de hârtie.

Scapa de urme de adeziv pentru a ajuta solventul. Nu uitați că instrumentul este selectat în funcție de suprafața pe care a apărut poluarea.

Dacă eliminați pata în timp util, nu va fi nevoie de mult efort. Cu o problemă proaspătă pentru a face față mai rapid și mai ușor. Urmând recomandările, este posibil să eliminați petele vechi fără a deteriora suprafața.

Cum se curata adezivul de pe piele

Este ușor să îndepărtați adezivul de pe pielea mâinilor.

 • Urmele pot fi îndepărtate folosind săpun de rufe și apă caldă. Adezile proaspete nu sunt atât de greu de îndepărtat ca și cele uscate. Țineți mâinile sub apă timp îndelungat, apoi burete sau pietre prețioase.
 • Puteți lua un recipient adânc și umpleți-l cu apă fierbinte, adăugați detergent și coborâți mâinile timp de 15 minute. După piele, faceți frotiu cu margarină și, după un timp, îndepărtați adezivul rămas cu o perie.
 • Într-o soluție slabă de oțet, coborâți-vă mâinile timp de 20 de minute. Îndepărtați adezivul cu piatră ponce.
 • Îndepărtarea lustruit de unghii. Această metodă este utilizată pentru lipici congelați. După aplicarea acetonă, cleiul se înmoaie. Timpul depinde de gradul de contaminare. Spălați-vă mâinile din acetonă după 25 de minute. Dacă este necesar, repetați procedura.
 • Dacă niciuna dintre metode nu a ajutat, încercați "Antikley", care este conceput pentru a îndepărta adezivul de pe toate suprafețele. Se aplică pe piele cu un tampon de bumbac și după câteva minute urmei se spală.

Mănuși de cauciuc trebuie să fie purtate atunci când lucrați cu clei!

Sfaturi utile

Nu puteți încerca să eliminați resturile de cuie scotch. Există șansa de a rupe unghia, iar pata va rămâne. Cel mai bun cuțit sau alt obiect ascuțit.

Este mai ușor să eliminați contaminarea dacă există o componentă de citrice în substanțele chimice. Este posibil să distrugeți resturile de acid citric lipici.

Dacă nu aveți această remediere la îndemână, puteți folosi lamaie proaspătă sau portocalie.

Nu utilizați substanțe chimice dure pentru a îndepărta petele de adeziv din plastic. Ele vor deteriora suprafața. Atunci când utilizați "Antikley" respectați măsurile de siguranță.

Vizionați videoclipul: CUM SA STERGI SUPER LIPICIUL. How to remove Super Glue? (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu