Curățarea pantofilor de căprioară acasă

Suede pantofi arata bogat si frumos, deși este considerat nepractic. Este nevoie de îngrijire specială, în special în sezonul rece, atunci când utilitățile tratează drumurile cu reactivi. Nici o femeie nu este gata să abandoneze accesoriile de modă din piele naturală, așa că este atât de important să știi cum să cureți în mod corespunzător cizmele de piele de căprioară.

Metode populare eficiente împotriva murdăriei și a petelor

Nu este neobișnuit ca petele grase, uleiul lubrifiant, reactivii și sarea să se aplice pe cizme, pantofi sau pantofi. Există mai multe modalități de a scăpa de ele.

IMPORTANT! Pre-testați orice remediu popular într-o zonă inconspicuoasă, de exemplu, în interior. Deci, veți fi siguri că nu veți deteriora materiale delicate.

Amidon și amoniac

Pentru pete mici, o reteta clasica va face. Pentru amestec, aveți nevoie de amidon din cartofi și câteva picături de amoniac. Se amestecă ingredientele, se aplică amestecul în zona problemei. După uscare completă, scuturați resturile de amidon și ștergeți cu o perie moale.

benzină

Petele vechi, grase se îndepărtează ușor cu benzină. Discul de bumbac umezit cu benzină, ștergeți ușor pata. Apoi zona afectată este tratată cu un burete umed și o cârpă uscată pentru a îndepărta excesul de umiditate.

ATENȚIE! Rețineți că umezesc buretele și discul nu merită prea mult. Sub influența umidității, pieptănatul își pierde aspectul.

Lapte, sifon și amoniac

În cazul în care pantofii se uda și devin dure, puteți recurge la utilizarea următoarelor mijloace. Pentru gătit veți avea nevoie de:

 • Lapte - ½ ceasca.
 • Soda de copt - 2 lingurițe.
 • Amoniac - 2-3 picături.

Toate ingredientele se amestecă. Într-o soluție, umectați buretele și ștergeți ușor suprafața grea. După uscarea mișcărilor obișnuite "pieptene", vă puteți bucura de rezultat.

Amidon și Talc

Petele proaspete uleioase sunt prestate perfect cu amidon sau pulbere de talc. Pentru a face acest lucru, stropiți-le cu unul dintre mijloace și plecați timp de 6 - 7 ore. Apoi, scuturați resturile produsului și periați suprafața cu o perie.

Soluție de amoniac

În timpul iernii, una dintre probleme este urmele de reactivi pe cizme de suede, pantofi sau pantofi. Un mijloc excelent de eliminare a plăcii albe este o soluție de amoniac.

Se amestecă pulberea de amoniac cu apă într-un raport de 1: 5, se umezește buretele de spumă în soluție și se șterg zonele cu probleme. Pentru a îmbunătăți rezultatul, puteți trata suprafața cu oțet. După toate procedurile, ștergeți pantofii cu un prosop de hârtie.

Soluție de săpun

În lupta împotriva pielea întărită va ajuta soluția de săpun. Pentru gătit veți avea nevoie de:

 • Apă - 1 ceașcă.
 • Sapun lichid - 1 lingura. o lingură.
 • Amoniac - 6 picături.

Toate ingredientele sunt amestecate, iar apoi folosind un burete, aplicați spuma pe pantofi. După 5 minute, îndepărtați săpunul rezidual de pe suprafață cu o cârpă umedă.

În unele cazuri, o gumă sau o bucată mică de cauciuc spongios poate ajuta. Locurile strălucitoare sunt tratate cu o crustă de pâine de secară.

Reglarea aburului

Unele pete și pete pot fi eliminate cu aburi. Curățirea profesională se efectuează folosind dispozitive generatoare de abur. Dar nu fiecare gazdă o poate permite. Cu toate acestea, rezultatul atunci când curățarea cu aburi la domiciliu nu este mai rău.

 1. Curățați pantofii de praf și murdărie utilizând metodele prezentate anterior.
 2. Puneți vasul de apă pe foc, aduceți-l la fierbere.
 3. Țineți încălțămintea peste abur, fără să atingeți tigaia și vedeți cum are loc transformarea.

La sfârșitul procedurii, pieptenește și umple grămada cu un gest familiar.

Caracteristici de curățare piele de culoare albă

Achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte din piele albă este o afacere riscantă, iar curățarea acestor articole de îmbrăcăminte ar trebui să fie delicată. Metodele clasice pot să nu fie potrivite pentru culorile luminoase. Pentru metode eficiente, dar delicate includ următoarele opțiuni.

 • Petele din reactiv îndepărtează glicerina. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să le ștergeți produsul.
 • Urmele murdăriei vor ajuta la eliminarea soluției de sodă și lapte. Într-un pahar de lapte, adăugați o jumătate de lingură de sodă. Utilizați un burete pentru a curăța cu grijă încălțămintea și a le lăsa să se usuce. Restul de sifon poate fi ușor îndepărtat cu un prosop de hârtie.
 • Pulberea de dinți sau pasta îndepărtează perfect murdăriile murdare. Este suficient să frecați pasta în locul problematic și apoi îndepărtați rămășițele uscate cu un șervețel.
 • Soluția de amoniac, apă și peroxid de hidrogen poate reveni la aspectul alb-zăpadă. Într-un pahar de apă, adăugați o linguriță de alcool și peroxid. Conform schemei anterioare, tratați suprafața.
 • Pentru curățenia chimică se utilizează talc sau amidon.

Instrumente profesionale

Piața este plină cu o varietate de produse de îngrijire a pieilor de piele de piele.

 • Piele specială cu peri moi pentru curățarea pantofilor de piele de căprioară.
 • Culoarea restauratorului pentru suede.
 • Vopsea pentru nuanțe diferite.
 • Impregnarea este hidrofugă.
 • Curățător de pantofi din sare și reactivi.
 • Spumă pentru curățarea pantofilor.

Cu un astfel de set, o plimbare în orice vreme va fi plăcută și fără griji!

Caracteristici de îngrijire a încălțămintei din piele de căprioară

Pentru a păstra aspectul original al pantofilor de piele de căprioară, trebuie să respectați următoarele reguli:

 • Nu spălați cu apă curentă.
 • Nu se usucă în apropierea încălzitoarelor sau în apropierea unei baterii.
 • Când curățați materialele de nuanțe diferite, utilizați diferite perii.
 • Bocanci de cizme nu pot fi stocate îndoite.

Sutien cizme sunt un accesoriu la modă și un articol favorit de garderobă pentru multe fete. Stăpânul unor astfel de pantofi ar trebui să știe cum să aibă grijă în mod corespunzător pentru ea, deoarece piele de căprioară este un material capricios. Cu pantofi de îngrijire în timp util va dura de mai mulți ani la bucuria proprietarului.

Vizionați videoclipul: Curatarea Corecta a Pielii Intoarse (Decembrie 2019).

Lasă Un Comentariu