Cum să cureți peștele râului de la cântare și mucus

Gustați peștele proaspăt prins din Kazanka, parfumat pe malul râului, întâlniți soțul iubit cu o "vânătoare liniștită", pregătiți repede captura și tratați gospodăria - aceste momente ar putea fi și mai plăcute dacă nu curățați peștii de cântare alunecoase. Aceasta adaugă o "linguriță de gudron" la bucuria felurilor de mâncare pești fluviali.

Curățarea rapidă și ușoară a celor mai populare pești de râu

Râu și mare

Tăiați întâi cu aripioare de foarfece, care pot deteriora pielea mâinilor. Este dureros și nesigur.

Apoi, împingeți carcasa în apă rece și lăsați-o cu o furculiță sau cuțit de cântare. Șanțurile sunt ridicate, ridicând cântarele în unele zone. Astfel, ele sunt mai ușor de curățat.

SFAT! Poate îndepărta cu ușurință, rapid și în siguranță cântarele de pe coadă, împreună cu pielea.

somn

Somnul are o piele netedă și nu există oase mici în carcasă. Îndepărtarea mucusului care îl acoperă reprezintă o preocupare majoră în timpul pregătirii.

Sarea brută va veni la salvare.

 1. Rotiți somnul în sare.
 2. Lăsați un moment.
 3. Ștergeți carcasa (purtând o mănușă din cauciuc) cu un burete sau o cârpă curată.
 4. Cu un cuțit (partea dreaptă) răzuiți pielea până la umbra ușoară.
 5. Spălați tot ce este decolorat. Apoi repetați cel puțin o dată.
 6. Pe "pescuit de vară" sarea poate fi înlocuită cu cenușă.

Zander

Bibanul are o suprafață mucoasă, de aceea folosim și sare mare.

 1. Vom scăpa de noroi și mucus, ștergeți carcasa.
 2. Tăiați aripioarele cu un cuțit, capturați niște carne.
 3. Pentru a scoate cântare, utilizați apă fiartă. Curățăm de la coadă în cap, împotriva creșterii cântărilor. Curăță fin fin metalul. Am atașat flotorul pe baston și, ținând mânerul, procesăm peștele.
 4. Acum îndepărtați bălegarul. Tăiați pielea tăișului de șopârlă între branhii și luați cuțitul până la coadă, țineți carcasa în spatele branhiilor.
 5. Îi scoatem din interior, fără să uităm să scoatem filmul. Pielea de pe cochilie nu poate fi îndepărtată.
SFAT! Curățați întotdeauna filmele în interiorul oricărui pește pentru a evita amărăciunea și gustul neplăcut al vasului finit.

lin

Lin are scale și densități mici și mucus. În primul rând, se spală mucusul, apoi se înmoaie în apă clocotită și se trece brusc în apă rece. Începem curățarea vaselor și a vaselor.

caras

Crucian - cel mai curat pește. Spălați-o în apă, curățați-o cu un cuțit. Spintecat.

Crapul de argint

Silver Carp poate fi bine curățată cu un dispozitiv special (cumpărați-l într-un magazin sau procesați-l cu un răzuitor). Păstrați peștele în apă dacă nu doriți să colectați cântare împrăștiate în jurul casei.

Curățat, spălat cu apă rece. Este timpul să înveți despre unele caracteristici atunci când curățați entretele.

ATENȚIE! În crapul de argint există o mulțime de bilă, așa că atunci când curățați, încercați să îndepărtați gingiile cu atenție! Dacă vă deteriora locul acumulării de lichid secretat de ficat, puteți să vă luați la revedere la planurile pentru "ziua peștelui" - pulpa va deveni amară în gust.

Asigurați-vă că tăiați plăcile de sârmă din cap. Din produsul semipreparat (cap de crap) puteți găti supa sau prăji.

crap

Crapul are scări mari și dense, este mai bine să-l curățați într-un bazin cu apă rece, deplasându-vă împotriva creșterii cântărilor. Locurile greu de manevrat pot fi fierte. Apoi, cântarele se vor înmuia și va fi mai ușor să se îndepărteze.

Instrucțiuni video

Sfaturi utile

 • Pentru prelucrarea tuturor tipurilor de pește, este de dorit să aveți o placă specială de tocare. Pentru a preveni absorbția mirosului de pește în țesătură, purtați o pungă de polietilenă sau o hârtie subțire.
 • Prelucrarea trebuie efectuată cât mai curând posibil după captură (sau achiziție). Drozele de pește se scot în aceeași zi.
 • Dacă peștele sa uscat, înmuiați-l timp de câteva minute în apă rece. Apoi treceți la prelucrare.
 • Clătiți bine peștele după manipulare. Acest lucru vă va permite să observați defectele în curățare - o scară mică care nu sa retras în unele locuri, un film în interiorul abdomenului.
 • Atunci când peștele este destinat a fi fumat și uscat, cel mai bine este să lăsați cântarele.
 • Peștele dăruieste mirosul de noroi al râului? Înmuiați după o curățare timp de o oră în apă sărată, problema va dispărea.
 • Puteți folosi congelatorul. Așezați carcasa pentru o zi. Luați-o, așteptați momentul în care cântarele se vor dezgheța, iar în interiorul pulpei este încă înghețată. Pot fi curățate, cântarele vor merge bine.

Deci, este timpul să căutați rețete de feluri de mâncare din pește. Acum poți face față cu orice "oaspete fluvial", prins în rețea sau pe cârlig și apoi direct în bucătărie.

Lasă Un Comentariu