Ne bucuram pe cei dragi, cu o servire frumoasa a citricei

Luminos, suculent, aromat, gust unic - aceste epitete caracterizează fructele citrice. Copiii și adulții sunt bucuroși să le mănânce, după ce au curățat sau au băut sub formă de sucuri.

Un mandarin curat frumos

Spre deosebire de portocala sau grapefruit, mandarina este usor de curatat. Dezavantajul este că poți sparge hainele cu suc. Pentru a preveni acest lucru, tăiați marginile fructului, încercând să nu răniți pulpa și faceți o tăietură pe piele. Apoi, extindeți ușor.

Cum sa curatati un grapefruit

Grapefruitul la masă este servit fără coaja, filme și pietre. Mâncat cu o lingurita.

Dacă vă place să puneți bucăți pe o farfurie, nu țineți timp. Pe ambele părți ale fructului, tăiați marginile și îndepărtați pielea. Faceți tăieturi ca în cazul unui portocaliu sau tăiați ușor cu un cuțit. Apoi curățați fiecare felie de filme și boabe. Tăiați carnea în bucăți mici și presărați cu zahăr pudră.

O modalitate interesantă de a pregăti grapefruitul la masă. Ele pot înlocui desertul.

  1. Fructele sunt împărțite în două.
  2. Cu un cuțit ascuțit, separați carnea de piele într-un cerc.
  3. Incizii mici, fără a îndepărta pulpa din "cupa" rezultată, separă membrana.
  4. Foarfecele tăiau membrana la atașamentul florii și tulpinii.
  5. Presărați carnea cu zahăr.

Desertul trebuie răcit înainte de servire. Dacă doriți, "cupa" poate fi decorată cu cireșe conservate.

Cum să curăț pomelo fără un cuțit

Gospodinele experimentate recomanda curatarea pomelo-ului intr-un vas adanc, pentru ca pastreaza aroma si umiditatea racoritoare.

Fructul fierbe apa fierbinte, se va spăla ceara și se va da moale de coaja. La bază, apăsați cu degetele în jos și îndepărtați pielea cu unghiile, separându-l de celuloză. Sfera rezultată este împărțită în segmente, curățată de membrane și gropi.

Prăjiți zahăr sau turnați miere cu pulpa de mătură nu merită. Aceasta va strica doar gustul.

Ca și grapefruitul, pomelo se mănâncă cu o lingură nu numai în forma sa pură, ci și în salate, gustări și deserturi.

Unele sfaturi utile

  • Grapefruitul este servit prin feliere. Fructele sunt curățate cu un cuțit de pe piele și de toată carnea albă. Tăiați-vă, părăsind tulpina.
  • Puteți obține felii de grapefruit cu un cuțit. Fructele decojite sunt tăiate de la marginea exterioară la mijloc. În același mod, puteți tăia o portocalie.
  • Când eliminați marginile citricei, nu tăiați prea mult, atingeți astfel carnea și începeți să curgeți sucul.
  • Dacă portocala este coaptă și are o coajă moale, puteți face o incizie într-un cerc, exact în mijloc. În această incizie se introduce vârful cuțitului și pulpa este separată de coaja. În mâinile rămân decojite "minge" și două "cupe" de coaja.
  • O modalitate rapidă de a coaja o portocală este "acordeonul". Sus și jos sunt tăiate, se face o tăietură. Fructul se desfasoara.

Aceste sfaturi vor ajuta la curățarea corectă a fructelor citrice la domiciliu pentru masa de sărbători și vor oferi ocazia de a păstra gustul și aroma.

Vizionați videoclipul: Daniela Handmade-Christmas songs (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu