Cum sa curatati termos din otel inoxidabil din raidul si mirosul de ceai

Termos - lucru practic și util în gospodărie. Ceaiul sau cafeaua fierbinte va fi o mântuire reală la un picnic, pe o plimbare cu o ședere lungă în aer liber în vreme rece. Nu funcționează întotdeauna pentru a încălzi prânzul la locul de muncă, deci un termos este indispensabil în astfel de situații. Pentru fabricarea baloanelor, majoritatea producătorilor folosesc oțel inoxidabil, care are caracteristici ridicate ale consumatorului: nu bate, nu este deformat, rezistent la uzură.

Curățare termos din oțel inoxidabil din raidul și mirosul de ceai

Gospodinele moderne au reușit să încerce o mulțime de mijloace pentru curățarea baloanelor. Dintre acestea, ambele sunt foarte simple și foarte originale. Propun să se cunoască cel mai eficient dintre ei.

Orez și orz de perle

Trei linguri de orez sunt suficiente pentru a readuce suprafața interioară a termosului la puritatea inițială. Pentru a face acest lucru, se toarnă cerealele în balon, se adaugă 100 ml apă clocotită, se închide capacul. În doar o jumătate de oră, orezul va face tot ce are nevoie. La sfârșitul procesului, agitați termos de mai multe ori, scurgeți conținutul și clătiți.

În cazul orzului va trebui să lucreze puțin. Se toarnă într-un balon de o jumătate de cești de cereale, se adaugă 2 linguri de sodă și 100 ml de apă rece. Prin închiderea ermetică a vasului, se agită viguros timp de 10-15 minute. După ora specificată, deschideți termosul și, asigurându-vă că este curat, scoateți conținutul și clătiți vasul.

Oțet de masă

Într-un balon de 25% din volum, se toarnă oțet, iar restul de 75% se umple cu apă fierbinte. În câteva ore, placa se va dizolva sub influența substanței și mirosul neplăcut va dispărea. Amintiți-vă că însuși oțetul are o aromă destul de ascuțită, așa că după utilizarea recipientului, clătiți recipientul de mai multe ori cu apă caldă și lăsați-l deschis până când acesta este complet uscat.

Băuturi carbonizate "Coca-Cola"

Se încălzește fântâna Coca-Cola (aproape până la fierbere), umple termos cu ea și lăsați-l deschis pentru noapte. Dimineața, scurgeți lichidul și clătiți vasul cu apă curgătoare caldă. Componentele chimice active conținute în băutură asigură o curățare de înaltă calitate a pereților din diferite tipuri de contaminanți.

Acid citric

Dacă stratul de placă este necritic sau un miros slab emite din balon, utilizați lămâi sau acid citric. Tăiați citricele în cuburi și plasați-le pe fundul vasului. Aduceți apă la fierbere, turnați termos până la margine și lăsați timp de 12 ore. Clătiți balonul cu soluție obișnuită de săpun și clătiți bine - pereții interiori ai vasului vor deveni noi. Același efect poate fi obținut prin turnarea unei jumătăți de linguri de acid citric peste noapte cu apă clocotită.

Praf de copt

Se toarnă două pungi de amestec în pulbere într-un termos și se acoperă cu apă caldă. Lăsați soluția să stea timp de 2 ore. Se scurge și se clătește recipientul.

Soda de coacere

Se dizolvă bicarbonatul de sodiu în apă la o cantitate de 1 linguriță per 200 ml de lichid, se adaugă soluția la un termos și se lasă peste noapte. A doua zi, goliți conținutul și clătiți recipientul.

înălbitor

Cumpărați orice substanță de înălbire fără clor în pulbere, pastă sau gel la un magazin de materiale. Umpleți flaconul cu 1/3 cu produsul, apoi completați cu apă clocotită. Închideți ermetic recipientul, agitați-l bine. Toate poluarea va dispărea fără urmă.

Rețineți că înălbitorul este toxic, spălați mai întâi vasul cu detergent, apoi clătiți-l de mai multe ori cu apă caldă.

amoniac

Cu ajutorul acestui instrument cu un miros foarte mirositor, hostessul elimină poluarea cu care nu au putut face față în alte moduri.

Luați un capac de plastic inutil (care se va potrivi liber în partea de jos a balonului), face găuri mici în pereți și trageți fire prin ele, care sunt mult mai lungi decât înălțimea balonului termos.
Umpleți capacul cu amoniac și aliniați-l în balon, fixând capetele filetelor cu bandă de mascare pe peretele exterior. Închideți termos termos și lăsați-l peste noapte. Dimineața, scoateți recipientul din plastic cu alcool trăgând chingile, spălați mai întâi cu detergent și apoi clătiți cu apă.

Produse chimice profesionale

Dacă nu vă place să utilizați metode populare, cereți ajutor pentru mijloace foarte eficiente. Acestea sunt ușor de aplicat cu ajutorul unui pulverizator, spălate ușor cu apă caldă obișnuită și, cel mai important, restabilește complet curățenia și strălucirea suprafeței. Acordați atenție unor produse precum EcoVita, CLINOX, DenkMit, Passion, crema de curățare San Clean etc.

Cum sa curatati termoza din plastic si sticla

Flacoanele din sticlă, în comparație cu oțelul, își păstrează puritatea inițială mult mai mult, dar totuși, vine un timp când apare un raid asupra lor. Nu are rost să recurgeți la mijloace agresive. Efectul dorit poate fi obținut prin selectarea celor mai bune dintre metodele descrise mai sus pentru curățarea baloanelor din oțel inoxidabil.

În ceea ce privește recipientele din plastic, totul este mult mai complicat. Ele sunt mai rău spălate, este mai ușor să absoarbă substanțe nocive, să acumuleze mai multe mirosuri mai repede și sunt, de asemenea, instabile la medii agresive. Cea mai bună metodă de a prelungi durata de viață a unui termos cu balon plastic va fi frecvent (pentru a nu forma o placă stabilă) spălarea cu mijloace cu gust și miros neutru, de exemplu:

 • "orez + apă".
 • "orz + sare + apă".
 • "praf de copt + apă".

Termeni de îngrijire termos flacon oțel inoxidabil

Pentru termos servit de mai mulți ani, urmați cerințele pentru îngrijirea sa.

 • Înainte de a utiliza pentru prima dată, curățați vasul cu detergent obișnuit de spălat vase și apă.
 • Înainte de umplerea cu lichid fierbinte, turnați pereții din interiorul recipientului cu apă caldă. Nu ar trebui să existe modificări bruște ale temperaturii, astfel încât microfragurile să nu apară la suprafață.
 • Nu așezați vasul într-un cuptor sau congelator pentru ao încălzi sau răci înainte de umplere.
 • Verificați cât de strâns este capacul închis.
 • Nu supraîncălziți termosul. Opriți întotdeauna un spațiu mic pentru plută.

Sfaturi utile

Pentru a prelungi durata de viață a termos poate urma regulile simple de îngrijire.

 1. După fiecare utilizare, curățați temeinic suprafața interioară cu o perie și un detergent obișnuit. Deci, eliminați resturile de alimente și microparticule de ceai, împiedicând formarea de miros și plăci durabile.
 2. Nu folosiți agenți de curățare abrazivi: nisip, coji de ou, perii de sârmă tare, pentru a nu deteriora pereții termosului.
 3. Uneori se pare că se curăță suprafața interioară într-o stare perfectă, dar mirosul neplăcut va rămâne. Miroși blocajele de trafic. Cel mai probabil, problema este în ea. Pentru a îndepărta mirosurile din plută, fierbeți-l timp de câteva minute în apă sărată.

Pe baza materialelor de mai sus, veți putea alege una sau mai multe metode de curățare a recipientelor termice pentru depozitarea băuturilor răcoritoare și a produselor calde.

Dacă aveți mai multe termose, determinați materialul din care sunt fabricate baloanele. Fiți atenți la capacitatea și diametrul capacelor. Vedeți care dintre acestea sunt mai potrivite pentru aceste sau alte băuturi și alimente. Decideți în prealabil cu cele mai potrivite metode de curățare. Acest lucru va ajuta nu numai să prelungească durata de viață a vesela, ci și să păstreze gustul și utilitatea mâncărurilor și băuturilor plasate în ele!

Vizionați videoclipul: How to clean a Thermos Flask inside the Easy Way (Noiembrie 2019).

Lasă Un Comentariu