Cum să coaceți cartofii în cuptorul cu microunde

O persoană nu are suficient timp pentru el însuși, și cina de gătit în cuptor nu este în discuție. Cuptorul cu microunde vine la salvare. Retetele pentru cartofi gustoase si aromate din cuptorul cu microunde nu sunt cunoscute de toata lumea, insa acest fel de gatit este rapid si convenabil.

Cartofii din cuptorul cu microunde din pachet

Pentru gătit în pachet va fi nevoie de o cantitate minimă de alimente.

ingrediente:
 • Trei cartofi (de dimensiuni medii).
 • Pungă de plastic sau o pungă specială pentru coacere.
 • Condimente.
Mod de preparare:
 1. Cartofi despuiti tăiați în jumătate sau în mai multe bucăți. Tuberculii tăiați în mai multe bucăți, sunt pregătiți mai repede decât tăiați în jumătate.
 2. Așezați cartofii într-un ambalaj obișnuit sau special. Înainte de aceasta, sare, se condimentează cu mirodenii și se amestecă. Opțional, puteți adăuga un pic de ulei și ceapă tocată.
 3. Pentru a scoate aburul din pungă, faceți o gaură mică în avans.
 4. Puneți punga cu cartofi pe o farfurie sau suport și trimiteți-le la cuptorul cu microunde timp de 10 minute.

Timpul de gătire depinde de putere - mai des este de 800 de wați. Funcția de grătar trebuie dezactivată.

În timpul gătitului, puteți deschide ușa și puteți monitoriza starea recipientului. Dacă este necesar, adăugați încă câteva minute pentru al face pregătit. Nu plantați un tuber - se va arde pur și simplu.

Cartofi de carton

De ce sa alegeti cartofii in folie? Este simplu: antena păstrează cantitatea maximă de oligoelemente utile și vitamine. Pregătirea nu durează mai mult de o jumătate de oră, dar rezultatul va fi excelent.

Mod de preparare:
 1. Luați tuberculii de aceeași mărime, curățați și clătiți bine.
 2. Așezați cartofii pe un prosop de hârtie, lăsați-l să se usuce puțin.
 3. Fiecare tubercul se înfășoară strâns în folie.
 4. Timp de gătire - cel puțin 10 minute la putere maximă.

Înainte de a servi, tăiați verdele fin, amestecați cartofii pregătiți cu smântână și sare. De asemenea, puteți face bucăți mici și le puteți adăuga bucățele de unt în timp ce felul de mâncare este fierbinte.

Sfaturi utile

 • Amintiți-vă, dacă cartofii sunt gătite în uniformă, acestea trebuie spălate bine. În caz contrar, gustul va fi pământesc. De asemenea, murdăria poate pătrunde în interiorul tuberculilor crăpați, iar vasul poate fi considerat răsfățat.
 • Aveți grijă ca tuberculii să aibă aproximativ aceeași dimensiune. Acest lucru este necesar pentru gătit chiar, deoarece cartofii mici sunt gătite mai repede decât cele mari.
 • Nu mâncați cartofi cu pete verzi. Conține o substanță toxică - solanină. Utilizarea tuberculilor verzi poate duce la intoxicații acute cu alimente, distrugerea celulelor roșii și depresia sistemului nervos central.
 • Pentru a crea un gust sofisticat, puteți adăuga o varietate de ingrediente și condimente. Mulți oameni preferă să adauge puțină slănină, șuncă sau usturoi la o jumătate de cartof. Puteți tăia ceapa, morcovul, patrunjelul în punga de copt.
 • Gatirea cartofilor în cuptorul cu microunde trebuie efectuată într-un vas special. Acesta include un tavă din sticlă, ceramică sau produse din plastic.

Gătitul cartofilor aromatici și gustoși în cuptorul cu microunde la domiciliu este ușor și simplu. Avantajul este că procesul nu necesită mult timp și efort și chiar și un copil poate ajuta cu greva. Puteți experimenta cu un fel de mâncare în diferite moduri, adăugând noi condimente. Cartoful din cuptorul cu microunde este un rezultat rapid și pozitiv!

Lasă Un Comentariu