Cum să cureți un acoperiș de oaie acasă

Sunt hainele de pe pielea de oaie stricate starea de spirit? Nu vă faceți griji, există multe opțiuni pentru curățarea articolelor de îmbrăcăminte la domiciliu. Vă voi spune cum, folosind mijloace ieftine și accesibile, să curățați haina piele de piele de oaie și piele de piele de murdărie, murdărie, grăsime și alți contaminanți.

Curatare umeda

Dacă stratul de piele de oaie este foarte murdar, faceți o curățare umedă. Pentru a face acest lucru, țineți zona cu probleme peste baia de aburi, apoi piepterați cu o pensulă. Apoi evaluați starea locului.

 • Dacă există o pată murdară, luați o bucată de pânză, turnați cu kerosen sau benzină, apoi ștergeți zona cu probleme.
 • Luați amoniac și combinați cu apă. Raportul este de 1: 4. Ștergem soluția cu impurități, apoi tratăm cu o soluție de apă și oțet. Prepararea soluției: în 500 ml de apă se adaugă o lingură de oțet.

Amintiți-vă! Aceste metode sunt potrivite doar pentru lucrurile de culoare închisă.

Caracteristici de curățare ușoară și albă de blană de oaie

Pentru curățarea produselor ușoare și albe există mai multe metode dovedite.

 • Peroxidul de hidrogen. Va ajuta sa scapati de pete galbene. Se amestecă o lingură de apă cu o linguriță de peroxid. Lichidul rezultat pentru a procesa petele.
 • Amidon sau talc. Se potrivește bine cu petele de grăsime. Produsul în vrac poate stropi abundent petele, așteptați până când "atrage" grăsimea. Dacă este necesar, pulberea se schimbă.
 • Soda și laptele. Luați o linguriță de sifon și amestecați cu un pahar de lapte preîncălzit. Am umezi un șervețel cu acest lichid și trecem prin toate zonele poluate.

Sfat! După curățare, tratăm toate zonele problematice cu oțet.

Cum se curata pielea de oaie din piele naturala

Este mai ușor să ai grijă de articole din piele, dar anumite abilități vor fi necesare.

Este important! Înainte de a folosi orice instrument, testați-l pe o mică suprafață de îmbrăcăminte.

griș

Se va confrunta cu diverse poluari. Aplicați grăsimea pe suprafață și frecați cu o mână, după un timp (3-5 minute), grâul va absorbi grăsimea de pe suprafață. Apoi, scoateți cerealele din haine cu o perie specială.

amidon

Îmbrăcați îmbrăcămintea exterioară pe o suprafață plană, presărați cu amidon și frecați. După câteva minute, curățați amestecul cu o perie.

Sfat! Pentru un efect mai bun, amestecați amidonul cu gris. Raportul este de 1: 1. În acest fel, puteți scăpa de pete pe ambele lucruri întunecate și ușoare.

cauciuc

În cazul în care poluarea pe blana de oaie este cu conținut scăzut de grăsimi, acestea pot fi îndepărtate cu cauciuc obișnuit. Îndepărtați-l în kerosen și frecați zonele poluate.

Kerosen și benzină

În acest fel, puteți chiar să scăpați de petele vechi. Așezați o haină de piele de oaie pe umerase. Cu un tampon de bumbac umezit cu lichid, frecati zonele murdare. Procedura poate fi repetată de mai multe ori.

Pulbere de dinți și amoniac

Se amestecă amoniacul cu pulbere de dinți. Curățăm lucrurile cu o pensulă. Trateazăm zonele problematice cu un compus și, după câteva minute, repetăm ​​periajul.

sare

Cu sare, puteți scăpa de pete non-grase. Utilizați-l în același mod ca și grâul, dar frecați-l cu grijă.

ambalare în saci

Orice țesătură dură va face. Trebuie să fie umezită cu benzină și folosită ca o pensulă.

Sfat! Benzina poate fi înlocuită cu amoniac.

Cum de a curăța un strat artificial de piele de oaie

 • Șampon. Adăugați un șampon la apa încălzită. Răspândiți stratul de piele de oaie și răspândiți-l pe suprafață. Umpleți o cârpă într-o soluție cu săpun și ștergeți zona murdară. Șervețelele ar trebui să fie microfibre. Spălați spuma cu apă și uscați elementul.
 • Talc și amidon. Talc sau amidon din cartofi vă vor ajuta să scăpați de petele de grăsime. Se filtrează pata cu un strat gros de produs selectat și se lasă timp de 2-3 ore. Curățați praful cu o perie.
 • Soluție de amoniac și săpun. O altă modalitate de a scăpa de petele grase. Adăugați amoniac în soluția de săpun. Umpleți un tampon de bumbac în soluție și tratați zonele problematice. Îndepărtați reziduurile cu un burete umed și uscați elementul.
 • Amoniac, borax și glicerină. Petele persistente vor ajuta la îndepărtarea unei astfel de soluții: părți egale de amoniac și glicerină, se adaugă borax la 1 lingurita și 0,5 l de apă. Mix totul. Discul vată sa umezit în soluție, ștergeți locul poluat.

Instrucțiuni generale de îngrijire

 1. Dacă aveați imprudenta să udați stratul de piele de oaie, ștergeți-l cu un șervețel de hârtie, fără a freca pielea. După procedură, închideți umerii și uscați. Când produsul se usucă, frământați-l cu mâinile.
 2. Uscați obiectele scumpe la temperatura camerei, departe de încălzitoare. Nu atârnă printre restul hainelor. Acest lucru va împiedica răspândirea umezelii în dulap.
 3. Dacă pielea de oaie este decolorată, poate fi călită cu un fier printr-o cârpă uscată de bumbac. Pe fier setați temperatura medie.
 4. Pentru a deghiza petele sau scuffs, utilizați agenți speciali de colorare.
 5. Buzunarele, coturile de jos, cotul sunt cele mai vulnerabile locuri ale unui strat de piele de oaie, deci ar trebui să le ocupați foarte atent: nu țineți mâinile în buzunare tot timpul, nu purtați o pungă pe cot sau pe umăr.
 6. Înainte de a vă așeza în transportul public, anulați butonul de jos și ridicați tivul mai sus. Datorită acestei piele de oaie nu se va întinde și se va ridica.

Acestea sunt toate regulile pe care trebuie să le cunoașteți înainte de a cumpăra haina de oaie. Sper că acestea vă vor fi de folos.

Vizionați videoclipul: Cum sa taiem corect vita de vie in uscat, primavara ? (Decembrie 2019).

Lasă Un Comentariu