Pașapoarte electronice în Rusia

În multe țări ale lumii, documentele pe hârtie sunt înlocuite cu mijloace electronice. Această tendință internațională a interesat guvernul rus, ale cărui reprezentanți au făcut o serie de propuneri pentru a înlocui pașapoartele obișnuite.

Ce este un pașaport electronic

Cartea de identitate oferită de guvern este un document de carte de plastic. Informațiile despre proprietar sunt prezentate în format electronic și vizual. Unele date sunt criptate și devin disponibile la scanarea chipului.

Pe partea din față a cardului există informații personale despre proprietar.

 • F.I.O .;
 • Identitatea sexuală;
 • Locul și data nașterii;
 • Data eliberării și validitatea documentului;
 • Numărul de identificare.

Partea stângă este o imagine color. În partea dreaptă există oa doua fotografie de dimensiune mai mică, realizată prin gravura cu laser. Ambele imagini au o structură multi-strat și protejează eficient documentul de fals.

Pe partea din spate se află o fotografie și un număr electronic de documente. În plus, aici sunt informațiile de susținere:

 • Codul autorității care a emis documentul;
 • Informații despre gardienii copiilor sub vârsta de 14 ani.

Principala diferență dintre un pașaport electronic și un suport de hârtie este o intrare care poate fi citită de mașină și constă din litere și numere. Este identitatea ei.

La cererea proprietarului, la întocmirea documentului, acestea vor indica TIN și SNILS pe ​​partea din spate și alte informații vor fi adăugate la chip: grup de sânge, număr de asigurare, cont bancar.

Când va începe emiterea

Lansarea în masă a fost amânată până în martie 2018.

Guvernul rus a aprobat proiectul de lege privind introducerea pașapoartelor electronice încă din 2013, însă, din diverse motive, termenul pentru emiterea procesului a fost amânat în mod repetat. Abilitatea tehnică de a implementa proiectul a venit la viață după 4 ani.

În timpul etapei pregătitoare, oficialii s-au confruntat cu mai multe obstacole în calea obiectivului prețuit, iar atitudinea rușilor de a schimba era ambiguă.

Guvernul se adresează aspectelor psihologice și tehnice, elaborând registre comune.

Pro și contra unui e-pașaport

În viitorul apropiat, rușii vor simți deliciile progresului și vor lua parte la informatizarea societății. Este vorba despre introducerea în circulație a pașapoartelor electronice. Această știre este discutată și în cursul a numeroase discuții a fost posibil să se determine aspectele pozitive și negative ale documentului.

goodies

 • Compactitatea. În mărime, care corespunde standardului internațional, pașaportul electronic nu se deosebește de cartea de vizită sau de cartea bancară. Deci un nou document se poate potrivi cu ușurință chiar și într-un portofel.
 • Durabilitate. Spre deosebire de un pașaport regulat, unul electronic este caracterizat de o rezistență crescută la deteriorarea mecanică și umiditate.
 • Versatilitate. Noul certificat va combina informațiile oficiale din mai multe departamente și, dacă este necesar, poate fi folosit ca o insignă.

contra

 • Simplu fals. Pentru fabricarea pașaportului pentru hârtie de tei necesită echipament complex de tipărire și hârtie specială. Efectuarea unui card de plastic în condiții artizanale este mai ușoară. Da, și cu introducerea informațiilor biometrice într-un document fals, un hacker calificat nu va avea probleme.
 • Frecvența înlocuirii. Conform legislației în vigoare, înlocuirea unui act de identitate pe hârtie se face la vârsta de 20 și 45 de ani. "Perioada de valabilitate" a noutății este de 10 ani.
 • Dimensiune. Unul dintre avantajele unui pașaport electronic este în același timp dezavantajul acestuia. Datorită dimensiunii sale, pierderea unui astfel de document este mult mai ușoară.

Progresul nu se oprește și o schimbare masivă a pașapoartelor va avea loc în viitorul apropiat. Ei bine, rușii nu pot decât să spună că, până în acel moment, guvernul va lua toate măsurile necesare pentru a face noul document sigur.

Ce spune biserica

În acest moment, fiecare cetățean al Federației Ruse a avut o opinie cu privire la lansarea pașapoartelor electronice, iar clericii nu fac excepție. Acest lucru este bun, deoarece opinia religiei este respectată de mulți. Ce crede biserica?

Unii credincioși creștini asociază eliberarea pașapoartelor electronice cu sigiliul anticristului. Ei asociază un cod de bare cu el, care, atunci când ia o imagine digitală, este aplicat cu laser pe fotografia de pe frunte.

Alți preoți susțin că un pașaport electronic va face o persoană extrem de vulnerabilă. Cipul, care este echipat cu un nou document, va deveni un depozit al tuturor informațiilor importante despre proprietar. Vorbim despre cumpărături, călătorii, afaceri și alte domenii de activitate. Toate aceste informații vor fi disponibile unei persoane care are acces la registru. Ca rezultat, fiecare rus va experimenta farmecul controlului total.

Cum să refuzați un pașaport electronic

Cetățenii din Federația Rusă sunt interesați de problema obligației de înlocuire a documentului. Procedura este voluntară. Obținerea unui pașaport al unui nou eșantion este o chestiune de conveniență, deoarece este mai convenabil să stocați informații pe un transportator decât să vă ocupați de o grămadă de lucrări.

Pașapoartele electronice din Rusia vor intra în vigoare în primăvara anului 2018. În următorii 7 ani, vor fi în circulație noi documente, împreună cu omologii de hârtie.

Pentru emiterea unui certificat electronic trebuie să plătească o taxă, suma a cărei valoare nu a fost încă determinată. Pentru a obține un document, este suficient să aplicați la biroul de pașapoarte și să scrieți o cerere. În curând va fi posibilă completarea documentelor online, pe portalul "GosSlugi".

Pentru a rezuma. Omenirea modernă este din ce în ce mai scufundată în lumea electronicii și tehnologiei informatice. Având în vedere acest lucru, dorința guvernului de a ține pasul cu vremurile merită respect. Este important să pregătim oamenii pentru astfel de schimbări și să avem grijă de siguranța cetățenilor.

În ceea ce privește controlul total, în ceea ce mă privește, acestea sunt doar reacții de teamă, deoarece progresul tehnic nu a atins încă nivelul nostru. Mult noroc!

Lasă Un Comentariu