Căi rapide de curățare a nuci de pin din coajă

Nuci de pin sunt exploatate din conuri de copaci conifere veșnic verzi, familia de pin. Ele au proprietăți benefice, nutritive și vindecătoare. Ele sunt folosite ca un medicament pentru multe boli. Acest produs natural valoroasă ajută la alergii, imunodeficiență și ateroscleroză.

Pregătirea și siguranța

Curățați rapid piulițele de pin acasă nu vor funcționa oricum. Cu mulți ani în urmă, oamenii au îndepărtat coaja cu dinții. Cu toate acestea, nu este sigur să se întrerupă, deoarece probabilitatea de a deteriora dinții și gingiile este ridicată.

Acum folosiți unelte speciale pentru a obține miezul. Oricare ar fi metoda de curățare pe care o alegeți, gândiți-vă la măsuri de precauție. Apa caldă și obiectele metalice ascuțite sunt utilizate în mod obișnuit. Acesta este un ciocan, clește special și clește. Unele se aplică și se toarnă.

Pentru a proteja împotriva temperaturilor ridicate, folosiți mănuși speciale. Iar atunci când spargeți piulițele cu scule de fier, purtați ochelari de protecție. Lucrul cu presa necesită, de asemenea, atenție. Veți avea nevoie de două containere, unul pentru cochilie, celălalt pentru nucleoli.

Este important! În mod prioritar, utilizați metode de curățare sigure. Metodele convenabile și populare sunt descrise mai jos. Respectați regulile de bază privind siguranța.

Cele mai rapide metode de curățare

Omul nu poate să aștepte să curățească rapid nucile delicioase. Acordați atenție metodelor dovedite care și-au dovedit eficacitatea.

Amplasarea apei fierbinți

Cel mai adesea, nuci sunt curățate după înmuiere în apă fierbinte. Această procedură durează aproximativ 15 minute. Pregătiți o placă de tocare pe care să se așeze semințe de cedru de pin. Apoi acoperiti cu un prosop sau plastic.

Împărțiți cu un ciocan sau un bolț. Încercați să nu deteriorați miezurile. Curățați rapid piulițele de pin în acest mod nu va funcționa fără o experiență adecvată. Dar după mai multe încercări, metoda va părea simplă și convenabilă.

îngheța

Înghețarea va ajuta la obținerea rapidă a kernelurilor. Puneți piulițele într-o pungă și puneți-le în congelator timp de douăsprezece ore. Acesta este timpul minim care trebuie urmat. Dacă nucile sunt în congelator mai mult timp, acest lucru este permis. Dar vă faceți griji cu privire la prevenirea acumulării de gheață.

Așezați semințele congelate pe placă și stoarceți ușor cu un bolț. Înainte de aceasta, îndepărtați aerul din sac. Apoi, resturile separate din nucleoli.

Prăjirea într-o tavă sau cuptor

O metodă rapidă de curățare este frigerea. Preîncălziți cuptorul la o temperatură de 120 grade și puneți semințele de cedru pentru câteva minute.

După expunerea la temperaturi ridicate, scoateți piulițele și turnați-le pe o placă de lemn. Acoperiți cu un prosop și apăsați cu un bolț. Apoi separați cochilia de miezuri.

Cădere de temperatură

Piulițele de pin sunt ușor de curățat după expunerea la schimbări de temperatură. În primul rând, prăjiți semințele într-o tigaie timp de câteva minute. Apoi, încălziți piulițele încălzite cu apă rece. Acest lucru se poate face prin turnarea lor într-o sită.

O diferență mare de temperatură va duce la separarea boabelor de coajă. Rămâne să separăm miezul de gunoi, sorgindu-le prin ele.

Corpuri speciale

Pentru curățarea nuci de pin în casă există dispozitive speciale. Persoanele care se angajează profesional în extracția de nucleoli, folosiți pentru acest concasor de lemn.

La domiciliu, puteți folosi bordul obișnuit și pinul de rulare. O sită, un maser de usturoi și un cuptor va fi de ajutor. Și pentru îngheț aveți nevoie de un congelator.

Cum să eliminați resturile și cojile de la nuci decojite

Dacă ați reușit să rupeți coaja, se pune întrebarea cât de repede se poate separa cojii de nucleele utile? Puteți să sortați manual. Alternativ, utilizați una dintre metodele descrise mai jos.

sită

O sită durabilă este folosită pentru coaja de nuci, dacă vorbim despre metoda diferenței de temperatură. Deoarece este convenabil să se păstreze boabele încălzite sub un curent rece de apă.

apă

Pentru a scăpa de resturile și pentru a obține miezuri curate, tastați un recipient mare de apă și coborâți nucile pre-procesate. Tot ce va fi superfluă într-un minut va apărea, iar nucleele vor rămâne în partea de jos.

Sfaturi utile

Nuci de pin sunt gustoase și sănătoase. Când vă curățați și apoi le folosiți, vă rugăm să rețineți sfaturi utile:

  1. Cu o lungă ședere în apă, miezurile de cedru își schimbă gustul.
  2. După expunerea la umiditate, materiile prime purificate trebuie uscate.
  3. După tehnica de înghețare, boabele trebuie consumate imediat. Pentru că, în timp, vor pierde proprietăți vindecătoare.
  4. Temperaturile ridicate fac produsul mai puțin util.

Nuci de pin - delicios, dar nu ușor de curățat. Folosind aceste recomandări și metode, puteți curăța rapid nucleul din coajă și resturi. Alegeți calea cea mai convenabilă și încercați-o în practică.

Vizionați videoclipul: Dulceata de gutui pentru iarna. JamilaCuisine (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu