Basturma de vită acasă

Apariția basturmei este asociată cu trupele lui Genghis Khan. De obicei, un militar a luat o bucată de carne cu el, care a ascuns un cal sub șaua lui. Călătorind mult timp, carnea a reușit să se hrănească cu sare din transpirația calului și să-și piardă toată umiditatea sub greutatea călărețului. Dacă acest lucru este așa, nu se știe sigur, dar acum acest fel de mâncare este foarte comun pe teritoriul țărilor fostului Imperiu otoman.

Calorii conținut

Carnea de vită uscată într-un mod special are un conținut relativ scăzut de calorii pentru produsele din carne - 240 kcal / 100 g. Acest lucru se datorează faptului că fileurile fără grăsime sunt folosite pentru a face basturma.

Deoarece materiile prime nu sunt supuse nici unui tratament termic, toate beneficiile de carne de vită rămân. Produsul este util pentru a include în dieta pentru a satisface nevoia organismului de grăsimi animale. Carnea de vită îi ajută să construiască rapid masa musculară, să facă față oboselii cronice și să învingă anemia. Condimentele marinate, au efect antibacterian și antiinflamator.

Reteta clasica pentru basturma din carne de vita

Conform rețetei clasice basturma este pregătită absolut nu este dificilă, chiar dacă întregul proces durează aproape o lună. Dar dacă aveți răbdare și ingredientele necesare, vă puteți răsfăța pe voi înșivă și pe gospodărie cu o delicatese delicioasă și, cel mai important, de înaltă calitate.

Pentru prepararea basturmei, sunt necesare carne și mirodenii pe kilogram de carne de vită. Acestea din urmă sunt nu mai puțin importante decât produsul principal.

Ingrediente pentru pre-decapare:

 • 90 g de sare;
 • 60 g zahăr;
 • 5 g piper negru măcinat.

Ingrediente pentru tencuiala gros-marinata:

 • 30 g strivit printr-o presă de usturoi;
 • 25 g de chaman (sau schinduf);
 • 18 g boia de porumb;
 • 18 g de piper roșu măcinat;
 • 5 g piper negru măcinat.
Mod de preparare:
 1. Se amestecă sarea, zahărul și piperul. Amestecul rezultat de decapare conturează o bucată de carne de vită. Pentru a accelera procesul de fabricare a basturmei, tăiați carnea în bucăți subțiri de 2 cm lățime.
 2. Carnea turnată în amestecul de decapare trebuie pusă într-un coș de gheață așezat deasupra unui castron sau vas, iar presiunea trebuie așezată deasupra (de exemplu, un borcan de apă cu un litru). Mutați structura în frigider timp de 3-5 zile, astfel încât piesa de lucru să fie bine sărată. Treceți de cealaltă parte cel puțin de două ori pe zi.
 3. În cea de-a patra zi, gătiți marinada cu șamanul. Pentru a face acest lucru, amestecați toate condimentele într-un castron sau într-un alt recipient și, adăugând puțină apă, aduceți amestecul la o grosime de smântână. Apoi scoateți marinada pentru o zi în frig, astfel încât mirodeniile să poată "face prieteni" și să formeze un buchet armonios.
 4. Puneți carnea sărată într-un recipient adecvat, îmbrăcați bine și acoperiți cu marinadă din toate părțile. Marinați carnea de vită în frigider timp de încă trei zile.
 5. După aceea, uscați carnea pe o foaie de copt, pentru a obține o crustă de condimente. Pentru a face acest lucru într-o schiță (este posibil pe pragul de fereastră la o fereastră deschisă, dacă temperatura permite), întoarce-l în mod regulat dintr-o parte în alta.
 6. Carnea de vită suspendată atârnă într-un loc rece și rece, cu o temperatură care nu depășește 7-8 grade. În condițiile unui apartament în oraș, este adecvată o ușă frigorifică.
 7. De îndată ce o bucată de carne se întărește și se oprește să simtă miezul interior, basturma este gata.

Rețeta armeană

Rețeta basturmei armeane este interesantă pentru că carnea de vită este prealată în saramură (luăm mirodenii pe kilogram de floare de vită) și nu prin metoda uscată. Al doilea punct: pentru saramură și pentru tencuitul de marinadă se folosește vin roșu uscat, ceea ce conferă cărnii uscate nu numai un gust deosebit, ci și o culoare.

Ingrediente pentru saramura pe vin rosu uscat:

 • 1000 ml de vin rosu uscat;
 • 180 g de sare;
 • 10 g de piper roșu măcinat;
 • 30 g de chaman (schinduf);
 • 30 grame de sâcâie (rodii uscate);
 • 30 g usturoi tocat.

Ingrediente pentru tencuiala:

 • 15 g de sare;
 • 90 de grame de usturoi au trecut printr-o presă;
 • 15 g sumac;
 • 10 g de chaman;
 • 10 g pulbere de ardei roșu;
 • 100 ml de vin rosu pentru a obține consistența necesară.

Ingrediente pentru un strat gros:

 • 5 g de sare;
 • 5 g de chaman;
 • 5 g piper roșu;
 • 5 g făină.
Mod de preparare:
 1. În vin roșu, dizolvați sarea, adăugați usturoi și alte condimente, amestecați bine și puneți carnea în el. De sus pentru a stabili opresiunea. Pentru carnea de vită bine saturată cu sare, faceți câteva perforări cu un cuțit. Trimiteți brânza în saramură timp de șapte zile în frigider pentru ao sare.
 2. Pentru a pune condimentele, mai întâi amestecați toate ingredientele uscate, apoi, turnând vinul în porții mici, aduceți smântână groasă de consistență.
 3. Dați cu grijă o bucată de marinadă groasă de pe toate părțile și puneți-o în frigider pentru o zi, astfel încât carnea să absoarbă toate aromele condimentelor.
 4. După o zi, curățați tencuielile într-un bol separat. Trageți frânghia printr-o bucată de tăiere astfel încât să poată fi atârnată. Se amestecă tencuielile decojite cu făină, piper, sare și chaman. Acoperirea groasă rezultată cu o perie pentru a acoperi piesa de prelucrat din toate părțile. Ar trebui să facă un strat de 2-3 mm.
 5. Așezați carnea timp de 10-14 zile pe ușa frigiderului pentru uscare. În acest timp, carnea de vită va deveni densă și puțin greu, dar nu ca o piatră.

Sfaturi utile

Utilizați pentru gătit doar carnea proaspătă achiziționată de la un vânzător de încredere, pentru a vă asigura că nu a fost ales de către paraziți. Timpul ideal pentru gătirea gustărilor de carne va fi primăvara sau vara timpurie, când vremea rece și răcoroasă se menține pe stradă și puteți agăța în siguranță carnea pentru câteva săptămâni pe balcon.

Înainte de a începe să gătești carne pentru basturma, cu siguranță trebuie să scapi de excesul de grăsimi și de filme. După aceasta, trebuie tăiat în benzi lungi lungi, a căror grosime nu depășește trei centimetri.

Dacă sărare nu se întâmplă într-un mod uscat, ci în salin, atunci ar trebui să fie foarte concentrat. Verificați dacă concentrația de sare, cu ajutorul ouălor de pui. Dacă plutește și nu se scufunde, muratura este gătită în mod corespunzător.

Expunerea carnii sub jug durează 3-7 zile. În această etapă, greutatea încărcăturii plasate pe partea de sus este de mare importanță. Pe o bucată de carne de vită cântărind un kilogram ia opresiunea cântărind 10-12 kg.

Termenul de valabilitate al basturmei acasă în frigider este de șase luni. Serviți carnea uscată ca o gustare independentă, tocmai tăiată în felii subțiri sau sandwich-uri fierte.

Un fapt interesant despre basturma, pe care oamenii de știință încă nu au reușit să-l găsească. O mică parte din basturma parfumată poate da o persoană să transpire mirosul de condimente în care ea a murat. De ce se întâmplă acest lucru este necunoscut, dar parfumul este atât de persistent încât nici un deodorant nu se poate descurca. Cu toate acestea, după 10-15 ore, totul merge singur.

Nu vă fie teamă, puteți mânca în siguranță carne de vită delicioasă, uscată în condimente, gătite la domiciliu. Pregătirea nu este atât de dificilă.

Vizionați videoclipul: 2 Vita Antricot Marinata (Aprilie 2020).

Lasă Un Comentariu