Cum să faci basturma de porc acasă

Basturma este o bucată de benzi transparente subțiri de carne învelită în condimente aromate și exotice. Produsul este considerat un fel de mâncare tradițională din bucătăria caucaziană, din Asia Centrală și din Turcia. Dacă gătiți basturma de porc la domiciliu - obțineți o mâncare excelentă și bogată pentru orice tabel de sărbători.

Rețetă pas cu pas pentru basturma clasică

"Carnea comprimată" din carne de porc, preparată în conformitate cu rețeta clasică sau armeană, se dovedește suculentă și delicată. Basturma este un vas de gătit lent și necesită o înmuiere lungă pentru gătit și uscare completă.

ingrediente:
 • Brânză de porc - 1,5-2 kg;
 • Sare, dar nu iodate - 6 linguri. l.;
 • Frunze nobile de laur (frunze de dafin) - 5 buc.;
 • Ardei piper negru - 1 lingura. l.;
 • Condimente "Adjika" - 3 linguri. l.;
 • Ardei roșu - 1 lingură. l.;
 • Ardei paprika - 2 linguri. l.;
 • Dulce busuioc - 1 lingura. l.;
 • Rozmarin - 1 lingura. l.;
 • Coriandru - 1 lingura. l.;
 • Tifon sau țesătură de bumbac simplu.
Mod de preparare:
 1. Cu carne scoatem filmul și grăsimile. Dacă doriți ca delicatețea să fie gata în cel mai scurt timp posibil, faceți bucăți de aproximativ 600 de grame.
 2. Amestecați piper negru măcinat, sare (de preferință grosier), rupeți foi de laur. Acest amestec ar trebui să fie suficient pentru întreaga bucată de carne de porc, ungeți-l bine.
 3. Se toarnă o parte din amestecul preparat pe fundul unui recipient alungit. Tăiați brânza în amestec (sare, piper, frunză de dafin), puneți-o bine și umpleți-o cu a doua parte a condimentelor. Acoperiți recipientul cu un capac și puneți-l în frigider timp de trei zile. Este important să nu uitați de carne și să o întoarceți de mai multe ori în timpul zilei.
 4. După 3 zile, scoateți brânza din frigider și spălați sarea cu apă. Apoi, hârtie bine cu șervețele de hârtie. Înfășurați bumbacul și puneți-l în frigider timp de 12 ore pentru a se usca complet.
 5. În timp ce carnea de porc stă în frigider, pregătim trei amestecuri pentru a conferi vasului o aromă originală.
 6. Primul amestec - busuioc, rozmarin și coriandru măcinat se amestecă bine.
 7. Al doilea amestec este paprika (soiuri dulci de ardei iute), ardei roșii. Dacă nu vă place picant, luați mai puțin piper roșu, dar nu uitați că piquancy al vasului în crusta lui stinging.
 8. Al treilea amestec, condimentul adjika, este amestecat cu o cantitate mică de apă pentru a face o marinadă de consistență groasă sub formă de gel. Luați în considerare faptul că marinada este de asemenea picantă.
 9. Carnea uscată este laminată cu atenție prin rotație în diferite amestecuri gătite.
 10. Înfășurați bine o bucată de tifon sau o cârpă de bumbac. Strângeți firele strânse. Suspendăm pentru uscare într-un loc aerisit.
 11. Într-o săptămână sau două mai bune, basturma de porc de casă va fi gata. Asigurați-vă că verificați dacă tifonul sau țesătura sunt complet uscate, dacă se uda, înlocuiți-o.

Înainte de a utiliza delicatețea, scoateți crusta din amestec și apoi tăiați în felii subțiri transparente.

Cum să alegeți mirodenii și condimente

Nu există pur și simplu un anumit condiment pentru basturma de porc. Fiecare bucătar are propria rețetă pentru frecarea cărnii. De exemplu, un amestec de condimente conform rețetă armeniană - "Chaman" este foarte popular.

Mixul "Chaman" este pregătit cu o zi înainte de utilizare.

Se fierbe 0,5 litri de apă și, imediat ce se fierbe, se adaugă 3 frunze de dafin, 2-3 germeni de ger. Se fierbe apă timp de câteva minute cu condimente.

Se răcește supa, se strecoară și se toarnă într-un recipient cu condimente deja pregătite:

 • Chaman schinduf teren - 5 linguri. l.
 • Zahăr - 1 lingură. l.
 • Sare - ½ lingura. l.
 • Ardei gras negru - 1 lingura. l.
 • Paprika (un amestec de ardei dulci) - 3 linguri. l.
 • Ground chimin (zira) - 1 lingura. l.
 • Coriandru - ½ lingură. l.
 • Usturoi uscat - 2 lingurițe. l.
 • Pudră de ardei - 1 lingură. l.

Infuzat "Chaman" 24 de ore într-un loc răcoros, după care puteți freca cu atenție de carne de porc. Această rețetă poate nu-i plăc doar pentru un singur motiv - intoleranță la mirosul de usturoi. Rezistati la doua saptamani de miros puternic de usturoi in frigider, nu toti sunt gata, deci nu puteti sa intrati in compozitie. Cu două zile înainte ca basturma să fie gata, scoateți "Chaman" și înlocuiți-l cu proaspăt, dar cu adăugarea de usturoi.

Sfaturi utile

 1. Flanelul nu trebuie să fie mai gros decât 3 cm. Alegeți singură lungimea piesei.
 2. Dacă utilizați vin pentru gătit, atunci raportul ar trebui să fie 1: 1. Se va lua 1 kg de bomboane pe 1 litru de băuturi alcoolice de struguri. Se toarnă carnea astfel încât să fie complet acoperită cu vin.
 3. Muratura în care murăți carnea proaspătă trebuie să fie sărată.
 4. De obicei, basturma este picant, dar acasă poți folosi cantitatea de condimente pe care ți-o dorești.
 5. Acoperiți cu atenție toate zonele amestecului de carne de porc.
 6. Laptele se păstrează timp de 3 până la 7 zile sub presiune. Sarcina pentru presă durează aproximativ 12 kilograme.
 7. Nu uitați să verificați carnea înainte să o cumpărați, trebuie să fie proaspătă pentru a evita proliferarea paraziților, deoarece produsul rămâne crud.
 8. Procesul de uscare trebuie să aibă loc în condiții uscate și calde. Vremea potrivită este primăvara sau vara.
 9. Termenul de valabilitate este de până la șase luni, când este depozitat corespunzător în frigider.
 10. "Carnea comprimată" este servită ca o gustare independentă sau ca ingredient suplimentar pentru sandwich-uri.

Este nevoie de mult timp pentru a pregăti basturma, dar rezultatul merită. Delicacy se dovedește a fi mult mai gustos decât opțiunea de cumpărături. În plus, mulți producători se referă la fabricarea de nu foarte bună credință, în cel mai scurt timp posibil, ei o fac pentru a adăuga o greutate în plus. Utilizați, de asemenea, aditivi chimici și nu întotdeauna materii prime de înaltă calitate.

În fabricarea de carne uscată utilizate un număr mare de condimente, astfel încât produsul nu este recomandat pentru persoanele cu alergii la condimente. Basturma este contraindicată dacă există probleme cu ficatul și rinichii, precum și cu afecțiuni gastro-intestinale (ulcer, gastrită).

Vizionați videoclipul: #3 Cotlet crud uscat 2 metode (Noiembrie 2019).

Lasă Un Comentariu