Cum să curățați bronzul și oțelul inoxidabil acasă

Suprafețele neprotejate din bronz și din oțel inoxidabil vor dispărea în timp. Acest lucru se datorează contactului direct cu oxigenul, care face parte din aer. Oxidarea obiectelor este nedorită, deoarece reduce durata de viață și afectează atractivitatea acestora.

Cele mai eficiente modalități de curățare a bronzului

Remedii populare populare

Pentru a curăța bronzul, utilizați metodele și substanțele "populare":

 • Făină de grâu;
 • Suc de lămâie;
 • Soda de copt;
 • Sare de gatit;
 • Esenta acetica;
 • Cicoare pulbere;
 • Creta de construcții;
 • Rumegus de lemn.

Pentru a curăța suprafața contaminată, veți avea nevoie de un material moale de frecare: o cârpă din țesătură din bumbac sau din lână.

SFAT! Pentru a îndepărta plăcile, folosiți șervețele sanitare.

Pentru a amesteca ingredientele uscate cu apă, luați o cratiță. Aplicați pasta pe perie. După procesarea bronzului, spălați substanța cu un burete umed și ștergeți suprafața cu un flanel moale.

Produse chimice de uz casnic specializate

 • Amoniac - disponibil întotdeauna de la gospodinele gospodărești.
 • Acid soros - vândut în farmacii.
 • Solvent universal (acetonă).

Curățarea cu reactivi a suprafeței obiectelor de bronz se realizează prin imersiune într-un recipient cu o soluție de acid oxalic (sau 10% amoniac) de două procente. În timpul reacției, urmăriți nuanța de suprafață și, după întunecarea acesteia, scoateți-o din rezervor. După finalizarea curățării, clătiți produsele cu apă caldă și ștergeți cu un flanel moale.

Cum să curăț un oțel inoxidabil

Produsele din oțel inoxidabil de uz casnic sunt adesea găsite în bucătăria modernă: tacâmuri (linguri, furci, cuțite, vase), chiuveta de bucătărie și aragaz. Problema siguranței lor este relevantă și, prin urmare, vom acorda o atenție deosebită metodelor de părăsire și curățare a oxizilor și divorțurilor.

Căi populare

Articolele de uz casnic includ:

 • Soda de copt;
 • Carbon activat;
 • Oțet de masă;
 • Acid citric sau suc.

Aplicați substanțe solide aplicând pe zone cu pete și expunere timp de 1-2 ore pentru sifon, 15-20 minute - pentru carbon activat. Atunci când se aplică, pudra de carbon este umezită cu o cantitate mică de apă, reacția începe și se formează gulă. După procesare, obiectele sunt șterse cu un burete moale și spălate cu apă caldă.

Oțetul și acidul citric sunt remedii universale care ajută la rezolvarea divorțurilor care apar pe suprafața oțelului inoxidabil. Pentru procesare, luați o cârpă flanelă curată, umeziți cu o cantitate mică de oțet sau suc de lămâie și frecați părțile pătate ale vasului. După finalizarea procedurii, clătiți aceste locuri cu apă curată și ștergeți-le.

Chimie achiziționată

Sortimentul conține produse chimice de uz casnic, care fac față în mod eficient rumenire și pete pe suprafața oțelului inoxidabil. Când alegeți, dați preferință substanțelor chimice mai puțin agresive pentru a reduce la minimum pagubele produse de expunere.

Cele mai obișnuite formulări includ mărcile de produse importate "Amway", "Magic Power", "Dr.Beckmann" și altele. Înainte de utilizare, încălziți vasele la o anumită temperatură, aplicați o compoziție lichidă și lăsați-le timp ce este specificat în instrucțiuni. Clătiți cu un burete sub apă și ștergeți vasele din oțel inoxidabil.

INFORMAȚII! Principalul avantaj al produselor chimice de uz casnic este economisirea de timp (urme de divorțuri sunt eliminate rapid și permanent). Dezavantajul este costul ridicat al produselor importate.

Recomandări pentru îngrijirea articolelor din bronz și din oțel inoxidabil

Atunci când se curăță bronzul și oțelul inoxidabil, este necesar să se prevadă posibilitatea menținerii stării actualizate. Faptul este că după ce placa este îndepărtată cu reactivi, reacția invizibilă de oxidare începe să curgă în stratul superior, distrugând metalul.

După curățarea produselor de bronz necesită un tratament de suprafață de protecție. În aceste scopuri, se aplică compoziții de origine naturală pe bază de ceară naturală.

În ceea ce privește oțelul inoxidabil, pentru a-și păstra aspectul original, experții nu recomandă spălarea obiectelor în mașina de spălat vase. Pentru curățarea zilnică a reziduurilor alimentare, este mai bine să utilizați un burete obișnuit în combinație cu un detergent adecvat. Nu folosiți abrazivi de curățat, bureți și scule metalice. Utilizarea lor duce la formarea zgârieturilor și a pierderii de strălucire caracteristică antenei.

Sfaturi utile

În plus față de tehnicile și metodele luate în considerare, următoarele recomandări pot fi utile:

 1. Decuparea bronzului este ușor eliminată dacă mazărea, fiartă anterior și adusă într-o stare asemănătoare pastei, se aplică pe suprafață. Amestecul lichid trebuie să fie complet uscat, după care produsul este spălat în apă clocotită și șters cu o cârpă umedă.
 2. Restaurați aspectul natural al obiectelor din bronz cu pastă de dinți aplicată pe flanel sau piele de căprioară. După tratare, clătiți produsul cu apă și uscați-l.
 3. Pentru curățarea bronzului din plăci, pot fi utilizate amoniac și praf de muștar.
 4. Pentru a restabili strălucirea caracteristică a oțelurilor din oțel inoxidabil utilizate ca bază de cafea

În concluzie, menționăm că procedura de aplicare a acestor fonduri este similară cu metodele discutate mai devreme. Rețineți că metodele și abordările enumerate pentru curățarea oțelului și a bronzului se bazează pe tradiții eficiente testate în timp.

Responsabilitățile necesită lucrul pentru a oferi un aspect original artei scumpe din bronz. Tehnologia necesită restaurarea culorii lor caracteristice. Numai în acest caz, o statuetă de bronz sau alt obiect va fi un plus spectaculos în interior sau să strălucească la expoziții.

Vizionați videoclipul: CUM SA FACI MONEDELE SA ARATE CA NOI! (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu