Cum să coaceți rapid cartofii tineri

Cartofii tineri nu sunt o delicatesă mai puțin delicată decât orice homar, dacă alegeți un soi delicios și o abordare creativă a gătitului. Cultivat pe terenuri naturale, natural și nutritiv, devine un punct culminant al oricărei vase de vară. Este suficient să se prăjească, să se scoată sau chiar să se gătească - aroma și gustul îi vor agita pe toți vizitatorii bucătăriei.

Cel mai rapid mod de a curăța

Numărul de opțiune 1. Înainte de curățare, clătiți produsul sub apă curentă pentru a scăpa de resturile pământului, spălați grupurile din "ochi". Dacă, în același timp, purtați mănuși speciale de uz casnic de material grosier sau mănuși pentru a vă desprinde, separați coaja imediat și apa se va spăla. Deci, se întâmplă la fel de rapid și discret pentru a curăța mulți cartofi tineri acasă.

SFAT: nu mănuși de uz casnic? Folosiți un burete obișnuit pentru spălarea vesela (partea tare), o racletă sau o perie pentru a curăța aparatele de bucătărie. Chiar și o perie curată pentru îngrijirea palatului se potrivește!

Numărul de opțiuni 2. Așezați cartofii într-o cratiță sau în bazin cu apă și frecați tuberculii împreună, eliminând astfel și "flapsurile" coajei. Puteți înmuia produsul în apă clocotită și apoi - în apă cu gheață. Coaja se îndepărtează independent - va fi necesară numai pentru clătire sub apă curgătoare. Spălarea intensă sub robinetul deschis într-o plasă de metal pentru ouă îndepărtează, de asemenea, pielea tânără fără participarea mâinilor.

Numărul de opțiuni 3. Plasați tuberculii în orice recipient care poate fi închis. O alternativă ar fi un pachet durabil. Se toarnă peste tot cu apă rece și se lasă câteva minute, acoperind recipientul cu un capac. Dacă utilizați o pungă, legați-o fără a scurge apa. Se agită felurile de mâncare sau sacul, se scurg apa și se estimează cât de curată este cartoful. Dacă este necesar, repetați întregul proces până când apa drenată rămâne curată.

Cum să curățați cartofii noi, astfel încât mâinile să fie curate

Dacă răzuiți cartofii cu un cuțit, rețineți cu atenție sezonul de recoltă care vine, cu mănuși medicale sau de cauciuc. Acest lucru vă va salva pielea de formarea de pete întunecate. Alternativ: umeziti mainile cu suc de lamaie (solutie concentrata de acid citric) sau otet. Așteptați lichidul de uscare auto și procedați la curățare.

Tuberculii se pot găti în coaja, după ce se scapă de ea. Pentru a face acest lucru, faceți o tăietură în fiecare legumă în jurul circumferinței (ca și cum ați dori să o împărțiți în 2 părți egale). Se fierbe până când starea este "aproape gata", transferați-o într-un recipient cu apă cu gheață timp de 10 secunde. Puteți să vă îndepărtați cu degetele - nu ați făcut-o atât de ușor.

Metodă fără cuțit - sare în ambalaj

Îndepărtați cartofii spălați bine într-o pungă de plastic strânsă. Se toarnă 2 linguri de sare de masă obișnuită sau măcinare grosieră. Puneți punga și amestecați bine conținutul cu mâinile, cauzând frecarea componentelor. Cristalele de sare vor face o treabă excelentă cu o curățare rapidă.

Procedura se poate face fără pachet - punerea ingredientelor într-o tavă sau în bazin. Se amestecă cu mâinile reale, dar sarea poate deteriora pielea, deci cel mai bine este să vă armați cu mănuși de lucru medicale sau curate. După această curățare, spălați bine tuberculii sub apă curgătoare. Sarea în timpul gătitului trebuie să aibă mai puțin.

Metode originale de curățare

Cineva le numește leneși și cineva - oameni inventivi. Dar există oameni din lume care nu doresc să coajă cartofi noi cu propriile mâini și chiar mai mult pauza comercială la televizor. Cum să curățați tuberculii fără cuțit, sare, mănuși și vase?

  • burghiu. Atașați o perie de toaletă nouă la aparat. După scăderea acestei duze nestandard în găleată cu cartofi noi și apă, curățați conținutul la 1 minut după pornirea dispozitivului.
  • Mașină de spălat semi-automată, de exemplu, "Fairy". Este încă mai ușor: "încărcați" rezervorul cu cartofi și apă, apoi porniți modul de spălare. În câteva minute produsul va fi curățat gratuit. Trebuie doar să spălați tuberculii în prealabil, deoarece granulele de nisip ale pământului pot intra în compartimentele inaccesibile ale mașinii de spălat, sporind funcționalitatea cu 1 opțiune - o scânteie neplăcută în acest proces.

Sfaturi utile

Pentru a minimiza costurile forței de muncă și retrocedarea, utilizați următoarea notă.

  • Păstrați mănuși medicale, de cauciuc sau de lucru în bucătărie.
  • Curățați tuberculii cu un cuțit numai după ce ați umezit mâinile în oțet, suc de lămâie sau soluție concentrată de acid citric.
  • Dacă ați curățat deja cartofii cu mâini "goale", îndepărtați pigmentul întunecat de pe piele, frecați-l cu o jumătate de lămâie. Alternativă: rozeți roșiile coapte pe o răzătoare și puneți-vă mâinile într-o tomată timp de 15 minute. Această opțiune este potrivită și pentru cei care "marchează" mâinile cu nuci verzi. Nu uitați după procedură, spălați-le în apă caldă cu săpun.

După curățarea rapidă a cartofilor, uscați-le cu un prosop - astfel încât să devină crocante la prăjire. Se condimentează felul de mâncare finit cu ierburi, condimente aromate. Stabiliți masa într-un vas parfumat, cu felii de pâine neagră, delicatețe de carne, pește sau legume.

Vizionați videoclipul: REȚETA MEA DE GOFRE. DULCINELE (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu