Cum sa curatati salteaua de miros si pete

Salteaua este o construcție cu mai multe straturi, pentru fabricarea căreia se folosesc diferite materiale: cauciuc spumant, cocos, bicicletă, holofiber, vată de bumbac etc. Curățarea saltelelor la domiciliu este posibilă, dar rețineți că petele dificile și vechi, acumularea de lichid în țesuturi provoacă reproducerea microbiană și apariția mucegai, care se reflectă în aspectul patului și mirosului său.

Îndepărtarea textilelor

Pete de urină, grăsimi, sânge sau markere, este recomandabil să eliminați produsele specializate ale produselor chimice de uz casnic. Acestea includ detoxifiere bine dovedite TM "Amway", "Vanish", "Dr. Beckmann". Ei nu strică țesătura, diferă toleranța miros, de asemenea, potrivit pentru Palate.

Antipyatin, Unimax Ultra, Loc și altele sunt utilizate pe scară largă pentru a elimina poluarea proaspătă și veche. Compozițiile achiziționate sunt produse într-o formă convenabilă (sub formă de creioane, servetele, etc.).

Atunci când alegeți un produs, acordați atenție precauțiilor și metodei de utilizare, mai ales dacă există copii și animale la domiciliu. Pretul nu este criteriul principal de selectie, deoarece rezultatul este important.

Grăsime pete

Manipulați cu etil sau amoniac. Puneți mănuși, umeziți un suport de bumbac sau o cârpă în mediu și ștergeți bine grăsimea. Lăsați să se usuce complet. Dacă este necesar, repetați procedura.

Urmele de grăsime sunt îndepărtate și cu pulbere de talc sau amidon din cartofi. Se presara contaminarea, se acoperă cu o cârpă uscată și fier. Vacuum talc sau amidon după 15 minute. Se potrivește cu detergenții de spălare vase (diluat cu apă și pulverizat pe loc).

Bauturi sparte

 • Vinul roșu și lichiorul sunt îndepărtate prin stropire cu sare de masă sau sifon. După câteva minute, pulberea este colectată cu grijă, contaminarea este ștersă cu un prosop umed.
 • Sucul de pe suprafața saltelei este îndepărtat cu un amestec de oțet și amoniac, combinate în cantități egale. Alternativă: amestecați sucul de lămâie și apa rece în proporții egale (sau înlocuiți-o cu o soluție bazată pe acid citric).
 • Cafeaua, vărsată pe pat, îndepărtați utilizând compoziția celor două componente: 1 ceașcă de apă și 1 linguriță de amoniac lichid. Îndepărtează petele de cafea cu soluție salină, un amestec de alcool și oțet, un săpun blând.
 • Petele de ceai și bere sunt îndepărtate cu o soluție de oțet de masă.

Locurile de urină, vărsăturile, fecalele

Contaminanții organici nu sunt îndepărtați cu ușurință deoarece conțin compuși complexi și au un miros puternic. Acest lucru se aplică urinei copiilor și urmele lăsate de animalele de companie. Cu probleme similare se luptă în mai multe moduri.

 • Săpun de uz casnic sau lichid, pulbere fără granule colorate. Pregătiți o soluție de săpun și procesați pata, permițând umezelii să penetreze profund. Strângeți excesul de lichid cu șervețele.
 • O soluție de lamaie (pe bază de suc natural sau acid pudră) se aplică pe suprafață timp de 1,5-2 ore, spălând ușor poluarea.
 • Combinați în cantități egale de sare și suc de lămâie. Aplicați amestecul în zona problemei, lăsați timp de 1 oră, apoi ștergeți cu un burete umed.
 • Se adaugă 100 ml de peroxid de hidrogen, 2 linguri de sodă, câteva picături de săpun lichid. Se amestecă rapid și se toarnă rapid în spray deoarece ingredientele sunt active timp de câteva minute. Stropiți amestecul, ștergeți-l cu un țesut umezit cu apă după 5 minute. Strângeți lichidul cu un prosop.
 • Se diluează otetul cu apă într-un raport de 1: 3. Soluția neutralizează acidul uric, elimină mirosul înțepător. Aplicați prin pulverizare sau blotați ușor cu un burete. Acoperiti cu o soda de copt, care fixeaza rezultatul si absoarbe excesul de lichid. După 15 minute, ștergeți cu șervețele.
 • Un amestec de oțet de masă, apă, detergent sau detergent de rufe, bicarbonat de sodiu în proporție de 1: 0,5: 0,5: 2 este eficient în combaterea petelor urinare. Instrumentul se aplică pe saltea, se lasă câteva minute, apoi se umezește cu o cârpă umedă, se usucă cu un prosop.
 • Se amestecă într-un pahar mic 50 ml de peroxid de hidrogen, o mână de amidon de porumb, 1 lingură de pastă de dinți. Aplicați pe pete, așteptați să le uscați, răzuiți cu un cuțit tăios, colectați restul cu un aspirator.
 • Se dizolvă 1 linguriță de amoniac în 100 ml de apă. Umpleți un tampon de bumbac, aplicați în zona problemei și repetați, dacă este necesar, o soluție mai concentrată.
 • Pulverizați curățatul de sticlă pe pete, frecați-l cu un burete. Se spală reziduul cu amoniac dizolvat în apă.
 • Încălziți puțin glicerină și aplicați-l cu un tampon de bumbac. Traseul provenit de la poluare este curățat cu amoniac.
 • Atelierul de pisici este umplut cu o mică fracțiune pe o pată proaspătă, presată în jos și lăsată timp de o jumătate de oră. După curățarea cu o mătură sau un aspirator, iar suprafața este tratată în orice mod.

sânge

Principala regulă: nu utilizați apă caldă și compoziții de detergent încălzite, altfel proteina se va prăbuși și va fi mai greu să îndepărtați pata. Sângele este îndepărtat în mai multe moduri.

 • Săpun de spălare. Puneți pata și spuma cu o periuță de dinți. Spălați soluția de săpun cu apă, colectați umezeala cu șervețele uscate.
 • Conectați 1 cană de apă și 1 lingură de sare, plasați această soluție într-o sticlă de pulverizare. Pulverizați amestecul pe un pahar proaspăt de sânge și ștergeți-l cu o cârpă.
 • Se amestecă 1 ceașcă de apă și o jumătate de cești de bicarbonat de sodiu. Eliberați liber tifon în această soluție, pus pe poluare. După o jumătate de oră, scoateți compresa de curățare și clătiți resturile unui burete umed curat.
 • Se combină amidonul, sarea și peroxidul de hidrogen (3%) într-un raport de 2: 1: 1. Aplicați amestecul și așteptați să se usuce. Îndepărtați pasta cu un șervețel.
 • Se dizolvă o tabletă de aspirină într-un pahar de apă. Ștergeți zona cu soluția rezultată.
 • Umpleți suprafața cu peroxid de hidrogen fără a bloca formarea de spumă. După finalizare, spălați murdăria, uscați.
 • La 0,5 litri de apă, adăugați 1 lingură de detergent de spălat vase. Se amestecă amestecul și se aplică pe murdărie. Periați cu o periuță de dinți, îndepărtați orice rest de spumă cu un burete umed.

Pete de murdărie

Mizeria este îndepărtată cu un amestec de oțet și apă caldă, combinate în proporții egale. Dupa efectuarea unei blotari complete, acoperiti suprafata cu apa calduta sau apa cu sapun.

Urmele de produse cosmetice decorative

Rujul, rimelul și impuritățile similare sunt îndepărtate cu atenție cu hârtie blotting. Îndepărtați reziduurile delicat cu un tampon de bumbac umezit cu alcool. Dacă este necesar, spălați produsele cu compoziția detergentului non-agresiv, de exemplu, soluția de săpun.

Lacuri de unghii și pete de cerneală

O astfel de poluare la domiciliu este eliminată într-un singur mod: cu un dispozitiv de îndepărtare a unghiilor speciale. Dar încercați mai întâi pe partea nedorită a saltelei. Umpleți un tampon de bumbac în acetonă și cu o atingere delicată "înmuiați" unghiile. Cerneala este îndepărtată cu soluție de lamaie concentrată.

Ceară de pește

Reziduurile parafinei rigide curăță cu exactitate un cuțit plictisitor. Apoi fiernite partea din spate a carcasei cu un fier prin hârtie blotting. Etapa finală este îndepărtarea restului de bază pe bază de grăsimi cu alcool.

Urmele de lipici, guma de mestecat

Acoperiți zona contaminată cu gheață, de preferință uscată. După răcire, îndepărtați contaminarea cu un cuțit tăios. Petele de pe tesatura se elimina cu alcool, este de dorit sa se umezeasca prin hârtie blotting.

Pericol de murdărire și pete de origine necunoscută

Se spală detergentul de spălare vase în apă, se toarnă în sticlă de pulverizare. Aplicați compoziția pe pete și acoperiți cu o cârpă absorbantă. După ceva timp, eliminați.

Rezultatul excelent arată soda și peroxidul de hidrogen. Se toarnă un strat de sifon de 1 mm deasupra suprafeței. Din sprayul de mai sus amestecul dintr-o soluție de peroxid de hidrogen și apă, combinat într-un raport de 1: 2. Lăsați aglomeratul de spumare rezultat să acționeze timp de 2 ore, îndepărtați reziduul cu șervețele și un aspirator.

Pentru a îndepărta petele de urină și murdăria veche încăpățânată, utilizați borax, ca și pentru a face lizun. Se freacă într-un loc umed (proaspăt sau vechi, umezit cu apă). Când produsul se usucă, colectați praful cu un aspirator.

Pentru a îndepărta petele vechi, utilizați o lampă de ultravioletă, un aspirator de spălare.

Marginea maro a locului vechi

Se formează între zonele umede și uscate ale țesăturii în timpul îndepărtării murdăriei și se îndepărtează cu ajutorul detergentului de rufe, care nu conține granule colorate. Pentru prevenție, uscați locurile umede pe saltea cu un uscător de păr fără a include tena fierbinte.

IMPORTANT: folosind oțet și alte formulări cu mirosuri puternice pentru a elimina petele, deschideți ferestrele pentru a ventila camera sau pentru a efectua curățarea pe balcon sau în garaj.

Controlul mucegaiului

Soluția la această problemă este mai bine să încredințeze profesioniștilor. Pentru a lupta împotriva mucegaiului, uscați saltea, așezând-o pe balcon sau pe loggie. Posibile produse de prelucrare suplimentare achiziționate și dezinfectanți la domiciliu.

IMPORTANT: detergenții cu conținut de clor nu ar trebui utilizați pentru a combate mucegaiul și poluarea. La domiciliu nu va fi posibilă spălarea completă a produsului. Mirosul mirositor de clor irită membranele mucoase.

Eliminarea mirosurilor

Cumparand o saltea, acordati atentie compozitiei. Unele materiale sunt alergene, au un miros specific. Evaluați starea ambalajului.

Miros de saltea neambalată

Mirosul neplăcut al noului produs apare din cauza condițiilor nefavorabile de depozitare, a ambalajelor de calitate slabă. În condiții meteorologice bune, scoateți-l afară, acoperindu-l cu o cârpă ușoară. Lăsați în aer curat pentru câteva zile. Dacă apartamentul nu are un balcon, loggia sau curte privată, asigurați o bună ventilație în casă prin plasarea saltelei mai aproape de fereastră.

Miros de poluare

Locurile de transpirație, urină, vărsături, unele alimente, cosmeticele au un miros specific. Pentru a curăța salteaua, stocați-vă cu mănuși impermeabile pentru a vă menține pielea. Tratamente optime pentru deodorizarea acasă:

 • Se presara cu sifon. Se răspândește uniform pe suprafața petelor, pleacă pentru o zi. Curățați aspiratorul curat. Alternativa: Contaminarea stratului cu soda umeda.
 • Praf de spălare pentru articole delicate sau pentru copii. Utilizați aceleași ca sifon.
 • Aplicați suc de lămâie proaspăt stors sau soluție de acid citric în zona problemei. Îndepărtați cu grijă petele cu agentul ales și lăsați-l să se usuce.
 • Se amestecă soluția de oțet cu apă într-un raport de 1: 3 și se tratează poluarea. Dacă rezultatul nu este satisfăcător, presărați o pată umedă cu sifon pentru câteva ore.
 • Petele se umezesc cu o bară de săpun timp de 20 de minute, după care spuma este îndepărtată cu soluție de oțet. Îndepărtați umezeala excesivă cu o cârpă uscată.
 • Spălați capacul cu soluție de amoniac. Trebuie să amestecați 400 ml de apă, 100 ml de peroxid de hidrogen, 100 ml de amoniac. Compoziția este aplicată pentru contaminare cu un burete sau un spray umed, zona umedă este spălată cu apă rece și uscată.
 • Aplicarea unei soluții de permanganat de potasiu la urina. Mirosul și problema vor dispărea atunci când vine vorba de o nouă "etichetă".
 • Spălarea contaminării cu o soluție de peroxid de hidrogen (12 picături adăugate la 1 litru de apă). Tratarea delicată a pătării și uscarea.
 • Îndepărtați murdăria și mirosul cu soluție de iod (nu se aplică pentru saltele cu căptușeală luminată). În 1 litru de apă, adăugați 20 de picături de antiseptic, umectați un tampon de bumbac, manipulați contaminarea.

Informații despre video

Pentru a distruge mirosurile neplăcute de urină, transpirație, tutunul din pat poate fi dezinfectant: vodcă, glicerină, sare.

INTERESTIRE: prevenirea mirosurilor neplăcute pe pat, prin vărsarea frunzelor de ceai verde între saltea și rama patului.

Amortizoare speciale de miros

Mijloacele specializate - în vrac, sub formă de spray, etc., sunt vândute în magazine de animale de companie, supermarketuri de curățenie de uz casnic și magazine online specializate. Scapa de mirosul de urină de pisică și etichetează într-adevăr cu mirosul absorbit "VISI Klozet". În pat, puneți plicuri, făcute în mod independent sau cumpărate în magazin.

Caracteristici de curățare saltele ortopedice

Saltelele ortopedice cu hidratare trebuie să fie într-un vârf. Pătrunderea umezelii în straturile profunde va provoca mucegaiul și rugina. Amintiți-vă, produsele sunt diferite în structura și umpluturi, un laic este greu de luat în considerare.

Este recomandabil să folosiți un capac pentru a elimina petele fără a vă face rău. Produsele ortopedice sunt curățate cu mijloace convenționale, dar cu o singură condiție: acționează cu atenție și nu se umple cu apă sau compoziție de detergent. Uscați în aer proaspăt cu ventilator sau uscător de păr. Permise să curăță cu un aspirator de aburi sau un aspirator de spălare.

Sfaturi utile

Protejați salteaua împotriva contaminării - va economisi timp și efort, va prelungi timpul de utilizare. Acest lucru va ajuta la punerea în aplicare a celor mai simple recomandări preventive.

 1. Utilizați un tampon de saltea ușor de spălat pe o mașină de scris.
 2. Obțineți un capac de umiditate. Este indispensabil când vine vorba de patul copiilor.
 3. Rotiți salteaua o dată pe săptămână. Schimbați "capul" și "picioarele", "partea de sus" și "partea de jos".
 4. Curățați curând salteaua cu un aspirator, ștergeți rama patului din praf.
 5. O dată pe lună, înfășurați produsul cu o foaie umedă și lăsați-l afară sau utilizați un generator de abur și expuneți-l apoi la aer proaspăt pentru ventilație. Aceasta este prevenirea poluării, a mirosurilor și a paraziților.
 6. Intrați în magazinul de produse chimice de uz casnic pentru a proteja saltelele de acumulare de praf, de reproducere a copacilor, de bacterii dăunătoare.
 7. Luați în considerare tipul de produs și materialele de umplere la alegerea tipului de curățare. Multe saltele nu trebuie tratate cu un generator de aburi, iar pentru alții este permisă numai curățarea chimică.

Îngrijirea unei saltele acasă nu este o sarcină ușoară, dar este obligatorie. Aveți grijă de el, deoarece calitatea odihnei dumneavoastră și starea dumneavoastră de sănătate depind de ea.

Vizionați videoclipul: Cum sa CURETI SALTEAUA acasa? (August 2019).

Lasă Un Comentariu