Anul Nou Evreiesc - când începe, obiceiuri, salutări

Israelul este o țară interesantă și unică, vizitată de mulțimi de turiști. Cineva face un pelerinaj, și o odihnă și vizitarea obiectivelor turistice. Locuitorii Israelului mărturisesc iudaismul, deci vacanțele nu sunt aceleași cu cele ale rușilor. Articolul va lua în considerare informațiile detaliate despre Anul Nou în Israel în 2019.

Rosh Ha-Shang, Tu Bi-shvat și Anul Nou: caracteristici și obiceiuri

Evreii au două sărbători, numite Anul Nou - Rosh Ha-Shan și Tu Bi-Shvat. Dacă înțelesul primului este pocăința și iertarea, atunci sensul celui de-al doilea este lauda copacilor și a naturii.

Rosh HaShan

Orice rus va fi uimit. Israeliții nu au obiceiul de a sărbători Anul Nou într-un mod mare, cu artificii, cântece și dansuri. Conform credințelor, în aceste zile Dumnezeu aranjează o judecată asupra oamenilor. Toate faptele și greșelile sunt evaluate și condamnate. Credincioșii trebuie să se pocăiască și să-și amintească păcatele, pentru că numai astfel Tatăl Ceresc le poate ierta.

Rosh Ha-Shan este imbibat cu simbolism. Fiecare fel de mâncare contează. Cei apropiați își dau reciproc mici daruri care poartă un sens simbolic. Dacă familia este prea departe, cel puțin cărțile poștale sunt trimise.

Familia se adună la o masă pusă, unde fiecare fel de mâncare are un înțeles special. Publicat:

 • Mici capete, simbolizând primatul.
 • Morcovii tăiați sub formă de monede - pentru prosperitatea monetară.
 • Pesti pentru fertilitate.
 • Rodia este un simbol al faptelor bune.
 • Pâine cu stafide, astfel încât organismul să fie sănătos.
 • Mere - un atribut obligatoriu pe masă.

Alimentele sărate și sărate nu sunt servite pe masă, astfel încât anul să nu fie amar.

Tu Bi Shvat

Sărbătoarea Tu Bi-Shvat 25 ianuarie. În esență, acesta este sfârșitul anului fiscal. Vacanța se bazează pe tradiția potrivit căreia taxele au fost percepute în acea zi. Ei au fost calculați de fructele care au coace în copaci înainte de acea zi. Rezidenții au plătit zeciuială pentru toate profiturile.

În această zi, evreii laudă copacii, mulțumesc pentru fructele pe care le aduc. Toate acțiunile vizează unirea cu natura, pentru că omul este parte integrantă a acesteia.

Nu cu mult timp în urmă, localnicii aveau o altă tradiție - să planteze copaci sub imnul cântat.

În această zi pe masă trebuie să fie prezent:

 • Date.
 • Grâu de grâu sau grâu.
 • Rodie.
 • Struguri.
 • Măslinilor.
 • Fig.
 • Orz.

Anul Nou European

În Israel, Anul Nou European nu este o sărbătoare publică. Este marcat în special de populația vorbitoare de limbă rusă și de turiști, însă autoritățile și localnicii sunt considerați a fi cu aceste tradiții.

Pentru a sărbători Anul Nou clasic în stațiunile din Israel, mulți ruși sunt trimiși, astfel încât localnicii se pregătesc pentru vacanță pentru a asigura o ședere plăcută oaspeților. Nu cu mult timp în urmă, au început chiar să crească copaci care arată ca arborii, care este foarte drăguț.

Înainte de debutul nopții festive, turiștii vizitează atracțiile. Programele de divertisment sunt oferite în baruri, restaurante și hoteluri.

Clip video

Unii oameni preferă să meargă la cumpărături și supermarkete în aceste zile, deoarece vânzările de Anul Nou încep.

Cum să felicit prietenii și familia pentru Anul Nou Evreiesc

Principalul lucru este că darul are un anumit sens, astfel încât fiecare persoană are un lucru special. Dacă locuiți departe, trimiteți o felicitare de felicitări. Puteți trimite un cadou, dacă este posibil.

Informații utile

 1. Diferența dintre calendarul evreiesc și creștin este de 3.761 de zile.
 2. Vorbitorii de limbă rusă din țară sărbătoresc standardul pentru Anul Nou al Rusiei pe 31 decembrie.
 3. Din 2019, autoritățile israeliene au semnat un proiect de lege care permitea zgomotul în noaptea de la 31 decembrie la 1 ianuarie.
 4. Anul Nou European a fost sărbătorit înainte, însă mulți au trebuit să plătească amenzi pentru o distracție zgomotoasă.
 5. Merele și pâinea sunt înmuiate în miere, astfel încât Anul Nou este bucuros și dulce.

Orice călător va fi interesat să viziteze Israelul, să vadă obiective turistice unice, să se relaxeze în stațiunile din Marea Roșie și Marea Moartă și să obțină o mulțime de emoții pozitive.

Lasă Un Comentariu