Cum să curățați cuptorul cu microunde din interiorul grăsimii

Multe gospodine nu au nici o idee cum să curățească grăsimea veche din interiorul cuptorului cu microunde. Curățarea completă a "insidelor" animalelor de companie albă nu va dura mai mult de 15 minute acasă, dacă știți cum să abordați corect procedura.

prevenirea accidentelor

 1. Deconectați dispozitivul de la priză înainte de a utiliza produse lichide.
 2. Pensulele metalice și produsele abrazive nu ar trebui utilizate pentru curățarea suprafeței emailate: acest lucru va deteriora emailul.
 3. Utilizarea apei în timpul curățării trebuie să fie minimă: există riscul de a completa detaliile vitale ale cuptorului cu microunde.
 4. Nu dezasamblați aparatul electric, chiar dacă este posibil ca contaminarea să fi pătruns. Utilizați serviciile unor servicii specializate, care sunt mult mai sigure și mai sigure.
 5. Nu experimentați produsele chimice de uz casnic dacă nu sunt proiectate pentru a curăța cuptorul cu microunde. Vă poate afecta și aparatele de uz casnic.

Căi reale eficiente

Curățenia în casă este un proces laborios care necesită mult timp și bani. Produsele moderne ale industriei chimice facilitează foarte mult procesul, dar mulți preferă rețetele "bunica" testate în timp. Ei lucrează nu mai puțin eficient, dar mai ieftin și mai ecologic.

Acid citric

Foarte bun mod de a curăța aparatele de uz casnic. Înlocuiți acidul citric, eventual, lămâie proaspătă sau alte citrice. Acidul citric neutralizează bine mirosurile neplăcute, dar adesea nu este necesar să recurgeți la ajutorul său: în mod obișnuit, acidul distruge smalțul.

Pentru curățenie veți avea nevoie de:

 • 0,5 litri de apă;
 • 1 lingura. l. acid citric (sau 4 linguri de suc de citrice).

După amestecarea apei și a acidului citric într-un recipient, puneți-l într-un cuptor cu microunde. În funcție de gradul de contaminare, setați cronometrul timp de 2-5 minute. Apoi, pentru o mai mare eficiență, așteptați încă 10 minute. După procedură, grăsimile și arsurile pot fi ușor îndepărtate cu un burete moale.

oțet

Un instrument minunat care va ajuta în lupta chiar și cu poluare grea. Nu este recomandat să se folosească în mod constant, în caz contrar hostessul riscă frumusețea și integritatea stratului emailat. Mirosul drumului este atribuit metodei: este foarte caustic, deschideți ferestrele în cameră pentru timpul de curățare.

Pentru curățare veți avea nevoie de:

 • 0,5 litri de apă;
 • 2 linguri. l. 9% oțet.

Într-un recipient profund, combinați oțetul cu apă. Puneți soluția în cuptorul cu microunde timp de 3-5 minute (în funcție de gradul de contaminare) și activați modul la maxim. În acest moment, evaporarea funcționează pentru gazdă, iar oțetul înmoaie grăsimea veche. După ce ați anunțat cronometrul despre sfârșitul lucrului, lăsați dispozitivul închis timp de încă două minute. După aceasta, contaminarea poate fi ușor îndepărtată cu un burete moale simplu. Apoi curățați din nou cu apă, îndepărtați oțetul rezidual din pereți.

sifon

Soda de coacere, în valoare de un penny, înlocuiește o mulțime de scule scumpe. Sodul condensat sa dovedit a fi un purificator de grăsime, dar poluarea grea a sucului nu este pe umăr. Instrumentul curata usor suprafata de pete mici si medii, fara a deteriora emailul.

Pentru muncă aveți nevoie de:

 • 0,5 litri de apă;
 • 1 lingura. l. bicarbonat de sodiu.

Într-un castron cu apă, dizolvați sifonul, apoi puneți-l în cuptorul cu microunde timp de 3-5 minute și porniți la putere maximă. În acest timp, sifonul formează un condens, care înmoaie grăsimea și arsurile. După oprirea aparatului, așteptați încă 2 minute, apoi îndepărtați unsoarea cu o cârpă umedă și moale.

Dacă undeva pata nu este frecat, soda va veni la salvare: puneți un vârf mic pe o cârpă și îndepărtați murdăria. Rețineți că sucul de coacere are o structură abrazivă și poate lăsa zgârieturi mici pe o suprafață lucioasă inoxidabilă.

Produse achiziționate și substanțe chimice

Industria chimică sa stabilit ferm pe rafturile fiecărei case: în câteva minute, curăță orice suprafață de contaminare, întorcând obiecte la strălucirea lor anterioară și albul original.

Există substanțe chimice speciale pentru curățarea microundelor, dar dacă nu există, vor fi alții care vor găsi mereu în arsenalul de hostess. Este important să se țină cont de coerența și structura lor - abrazivii nu vor beneficia de smalț. O descriere detaliată a opțiunilor posibile va fi discutată în tabel.

mijloacedozareMetodă de utilizare
Mașină de spălat vase0,5 linguriță.Aplicați o picătură de produs pe un burete moale, umed, spumă și plasați-l în cuptorul cu microunde timp de 30 de secunde. Utilizați același burete pentru a spăla impuritățile înmuiate, îndepărtați reziduul cu apă curată.
ștergător

 • 4 linguri. l. ștergător;

 • 2 linguri. l. apă.
Se prepară o soluție a ingredientelor. Aplicați pe un burete moale și folosiți-l pentru a îndepărta impuritățile din interiorul și în exteriorul cuptorului cu microunde.
Eliminarea grăsimilor1 lingura. l.Cel mai adesea, aceste produse sunt vândute cu un spray pe ambalaj. Este nevoie de câteva clicuri pentru a curăța complet suprafața interioară a produsului. Nu uitați să spălați curățatul cu apă curată.
Grăsimi de îndepărtare a grăsimilor1 lingurițăGelul pentru îndepărtarea grăsimii se descurcă perfect cu cele mai dificile pete. Aplicați produsul uniform pe suprafață cu un burete moale. Dacă contaminarea este puternică, lăsați gelul timp de 1-2 minute. Clătiți bine excesul de apă.
Săpun de spălare1 lingura. l. săpunuriSe dizolvă săpunul într-un castron cu apă caldă, se trimite la cuptor timp de 2-3 minute la putere maximă. După ce a trecut timpul, utilizați aceeași soluție pentru a șterge temeinic pereții dispozitivului până când toate murdăriile au fost îndepărtate. Curățați cuptorul cu microunde din reziduurile de săpun cu apă curată.

Sfaturi utile

 • Contaminarea este mai ușor de prevenit decât de eliminat: utilizați huse speciale atunci când lucrați cu un cuptor cu microunde. Le puteți înlocui cu pungi de plastic sau hârtie de copt.
 • Evidențiați o zi pe lună pentru a curăța interiorul cuptorului cu microunde. Acest lucru va ajuta la evitarea unei acumulări mari de grăsime pe pereți și va face procesul de gătit și încălzirea hranei igienice.
 • Nu vă grăbiți să închideți ușa cuptorului cu microunde după utilizare, lăsați-o să stea două sau trei minute deschise: în acest timp, mirosurile alimentelor vor dispărea și aburul rezultat se va usca.
 • În mod ideal, eliminați murdăria după fiecare preparare, dacă pe pereți există picături de grăsime.

Întreținerea regulată a curățeniei în cuptorul cu microunde va reduce timpul și efortul în timpul curățării generale și va prelungi bucuria utilizării acestui ajutor util de uz casnic. Iar curățenia suprafeței interioare este o garanție a sănătății!

Vizionați videoclipul: Cuptor curat, cu soluţii eco! (August 2019).

Lasă Un Comentariu