Cultivarea ciupercilor la domiciliu

Șampiunele au câștigat mult timp primul loc în pregătirea mâncărurilor de ciuperci. Ele sunt simple în gătit și au un gust dulce plăcut. Suntem obișnuiți să cumpărăm în supermarketuri, dar campionii se pot dezvolta ușor acasă și, dacă doriți, puteți crea propria afacere.

Caracteristicile cultivării în subsol

Tipul de cultivare din subsol este un succes a priori, deoarece în subsol au fost deja create condițiile optime de maturare - temperatura și iluminarea necesare. Principalul lucru este de a monitoriza umiditatea aerului în timpul perioadei de incubație, care nu trebuie să scadă sub 75%. Dar aici problema este solvabilă - folosiți un umidificator obișnuit. Pentru a activa disputa, a face temperatura mai mare, și pentru creșterea ciuperci, mai mic. Structuri suplimentare pentru a crea acolo nu este nevoie.

Cum să crești în țară

Această metodă este mai complicată comparativ cu creșterea în subsol. Este important să se abordeze în mod competent alegerea unui sit pentru plantare - căutați un loc umbros și umed. Construiți o seră sau o seră umbrită. Tehnologia de plantare a miceliului este standard. Mențineți temperatura corectă (ciupercile nu tolerează căldura), umiditatea necesară, controlați modul de ventilație.

Aveți grijă la alegerea substratului, în care trebuie să existe un minim de dioxid de carbon și un maxim de nutrienți. Cea mai bună opțiune este terenul forestier.

Champignons ca o afacere - de unde să începem?

Datorită simplității relative și a fructificării ridicate, campionii sunt profitabili să crească la scară industrială. Luați în considerare un plan pas cu pas pentru crearea unei afaceri.

  1. Decideți cu privire la randament, calculați suprafața camerei pentru cultivare (de exemplu, pentru a obține 3 tone de recoltă veți avea nevoie de o cameră de 100 de metri pătrați).
  2. Pe baza evenimentului pe termen lung și a oportunităților financiare, puteți investi în construirea unei noi structuri, închirierea sau cumpărarea unei camere finisate. În stadiul inițial este mai rentabil să închiriezi.
  3. Următoarea sarcină este de a găsi un furnizor fiabil de miceliu. Nu merită salvarea. Alegeți furnizori cu experiență vastă.
  4. Paharele comercial sunt cel mai adesea cultivate în cutii sau pungi din lemn. Această metodă vă permite să utilizați în mod eficient zona din cameră.
  5. Un element important de cheltuieli este munca salarială, precum și formarea competentă a lucrătorilor în domeniul tehnologiei de îngrijire a șampaniei. Numărul de lucrători depinde de amploarea culturii și de oportunitățile financiare.

Informații despre video

De unde să obținem miceliul pentru aterizare?

Calitatea miceliului determină volumul culturii. Există multe oferte de la diferiți furnizori pe Internet. Nu urmăriți prețuri scăzute, amenință cu probleme cu recolta viitoare.

Opțiunea ideală este să alegeți un furnizor de încredere și bine-cunoscut, care este sfătuit de către cumpărători reali în forumurile privind producția de ciuperci.

Miceliul poate fi, de asemenea, cultivat independent la domiciliu, dar pentru prima debarcare este de dorit amânarea experimentelor și cumpărarea unui produs dovedit.

Sfaturi utile

Pentru prima debarcare, alegeți un miceliu de compost - mai puțin pretențios și mai rezistent la condițiile de creștere distorsionate. Randamentul cu miceliu de compost este mai puțin bogat, cu toate acestea, este mai ușor să dobândești cu el abilitățile primare și necesare.

Înainte de plantarea miceliului examinați cu atenție substratul. Ar trebui să fie ușor elastic, nu crud și nu prea tare.

Pentru a crește randamentul, se adaugă gunoi de cal la substrat. Dacă nu, poate fi înlocuită de pasăre sau de vacă, dar acest lucru poate afecta negativ volumul culturii.

Vizionați videoclipul: REPORTAJ VIDEO - Cultivarea ciupercilor (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu