Cum să curățați fierul de scara interioară

În funcție de frecvența utilizării, trebuie să curățați periodic fierul din scala interioară. Dacă este necesar, procedura este însoțită de curățarea canalelor unice și înfundate pentru eliberarea aburului.

Căi reale eficiente

Înlăturați complet depunerile de calcar din rezervor cu ajutorul soluțiilor acide. La domiciliu, pot fi preparate pe bază de oțet și acid citric. Pentru siguranță, urmați instrucțiunile de mai jos, încercați să inhalați fumul cât mai puțin posibil.

Acid citric

Verificați cu atenție suprafața de încălzire a fierului, acordând atenție găurilor pentru abur. Dacă acestea sunt puternic înfundate, curățați-le mai întâi, altfel soluția caustică nu va putea să părăsească rezervorul "în dreapta" și în modul cel mai eficient. Pentru curățare, pregătiți tampoane de bumbac, o seringă și un recipient pentru a scurge lichidul murdar.

Plan de acțiune pas cu pas

 1. Se diluează 25 de grame de pulbere de acid citric într-un pahar de apă fierbinte. Se amestecă bine, este inacceptabil faptul că cristale întregi intră în fier.
 2. Dacă depunerile de calcar au înfundat gaurile din talpă, blot-le cu soluție acidă folosind un stick de urechi.
 3. Se toarnă o parte din lichidul preparat în rezervor prin deschiderile de pe talpă, folosind o seringă.
 4. Se toarnă soluția rămasă în recipientul aparatului în mod standard.
 5. Încălziți fierul cât mai mult posibil, lăsați-l în poziție orizontală timp de 5-10 minute fără a scoate fișa de alimentare din priză.
 6. Deconectați dispozitivul de la rețea.
 7. Intensiv tremurați dispozitivul, lăsați aburul peste containerul pregătit. Fiți pregătiți pentru un spray neplăcut de culoare, un miros caustic și șuierat.
 8. Clătiți cu apă curată, utilizați o tifon pentru a procesa talpa răcită.

La sfârșitul procedurii, verificați dispozitivul pentru orice cârpă. Nu uitați să umpleți apă curată. Dacă sunt detectate urmele de var, repetați procedura de mai multe ori.

IMPORTANT

Nu faceți soluția acidă mai concentrată, chiar dacă deschiderile pentru eliberarea aburului devin impracticabile. Îndepărtează-le cu atenție din afară. Soluția prea concentrată va deteriora părțile interne ale fierului, ceea ce poate provoca o stare de disconfort absolut, chiar și pentru reparații.

oțet

Metoda de îndepărtare a depunerilor de calcar este aproape identică cu versiunea anterioară. Soluția este preparată din oțet de masă și apă, combinată în cantități egale. Compoziția rezultată trebuie să fie suficientă pentru a umple rezervorul de fier de 0,3-0,5. Realizați procedura într-o zonă bine ventilată, la o distanță de lungimea maximă a brațului, astfel încât să nu inhalați vaporii caustici.

ALTERNATIV: în locul soluției de lămâie și oțet se poate folosi apă minerală cu carbonatat. În compoziția sa există un acid, a cărui activitate este suficientă pentru descompunerea depozitelor de calcar.

Chimie specializată achiziționată

Producătorii de fier rar iau în considerare faptul că nu fiecare utilizator are apă distilată, filtrată sau distilată la domiciliu pentru a umple aparatul. Prin urmare, societățile terțe de import și companiile autohtone produc substanțe chimice specializate pentru curățarea echipamentelor consumatoare de apă din calcar și scară.

compoziţie antiincrustant

Metode populare de curățare a fierului de la scară din casă. Ieftin, dar calitativ îndeplinește sarcina. În conformitate cu instrucțiunile trebuie să se dizolve într-un pahar de apă 0,5 lingurițe. de droguri, turnați lichidul rezultat în aparat. Apoi se efectuează următoarele acțiuni.

 1. Încălziți fierul până la maxim într-o poziție verticală și deconectați-l.
 2. Puneți talpa pe un suport special.
 3. După 30 de minute, eliberați aburul cu depuneri de calcar înmuiate. Alternativă: Se toarnă lichidul murdar prin orificiul de alimentare cu apă.
 4. Clătiți interiorul cu apă curată.

Casă superioară

De curățare germană, îndepărtând efectiv scara și depozitele în interiorul și pe talpa fierului. Compoziția conține aditivi care împiedică deteriorarea suprafeței tratate. Instrumentul este utilizat conform instrucțiunilor de însoțire.

 1. În 100 ml de apă se adaugă 50 ml de agent de curățare și se amestecă.
 2. Se toarnă lichidul rezultat în rezervorul dispozitivului.
 3. Puneți fierul în poziție verticală și porniți-l.
 4. Setați modul de temperatură corespunzător călcării țesăturilor naturale cu abur.
 5. După încălzire, deconectați-vă de rețea, puneți-o în poziție orizontală pe un suport special sau 2 bare (creioane).
 6. După 10 minute, eliberați aburul peste orice recipient, agitați intens mașina.

Cillit bang

În linia acestui chimicale populare de uz casnic există, de asemenea, un instrument pentru curățarea fierului. Cu un consum redus (numai 50 ml) în jumătate de oră, se va întoarce la actualizarea aparatului, pentru a reveni la viteza anterioară de încălzire a tălpii, strălucirea și netezirea suprafeței. Metoda de utilizare este specificată în instrucțiuni și este aproape aceeași cu cea anterioară.

creion

Aplicați pentru curățarea tălpilor de depuneri de calcar și de funingine. Acesta va ajuta la eliberarea găurilor pentru abur, care temporar împiedică apariția de pete roșii pe haine. Pentru a restabili funcționarea normală a aparatului, acesta va trebui să fie curățat din interior. Creionul este folosit după cum urmează.

 1. Se toarnă apă în rezervor.
 2. Porniți fierul, setând temperatura dorită.
 3. Îndepărtați suprafața încălzită cu un creion.
 4. Fier vechea bucată de deșeuri de materie grosieră.

Folosirea unui creion provoacă un miros caustic, deci procedeul este cel mai bine realizat cu fereastra deschisă, pe balcon sau pe loggie.

IMPORTANT

 1. Când descărcați aburul de la fier în timpul curățării, nu opriți până când nu a dispărut tot lichidul.
 2. După procedură, lustruiți talpa, așezați cu atenție materialul moale, fără scame, cum ar fi tifon.

Informații utile

Sisteme de curățare încorporate

Aproape toate fiarele moderne plasate în categoria celor mai scumpe centrale de încălzire, echipate cu un auto-curățat încorporat. Unele modele au bare integrate de control al varului care protejează împotriva formării pe scară locală. Amintiți-vă unde sunt localizate instrucțiunile de pe dispozitivul dvs. și, prin toate mijloacele, căutați conținutul referitor la curățarea conținutului.

Funcția de autocurățare

Luați în considerare un scenariu aproximativ al manipulărilor produse.

 1. Se toarnă cantitatea maximă de apă în rezervor.
 2. Porniți fierul prin setarea temperaturii maxime.
 3. Urmăriți aparatul: ar trebui să se încălzească, să se oprească automat și să se încălzească din nou.
 4. Deconectați-vă de rețea.
 5. Așezați-le pe un bazin, o cadă sau orice recipient care este ușor de curățat.
 6. Apăsați butonul care lansează programul "Auto-curățare".
 7. Aburul și contaminarea pot fi însoțite de o agitare intensă a aparatului pentru a obține rezultate maxime.
 8. Clătiți rezervorul cu apă curată.
 9. Ștergeți talpa răcită cu o cârpă uscată.

Imediat după curățare nu călcați nimic - lăsați aparatul să se răcească. Apoi, verificați-l pe un lucru vechi inutil. Dacă este necesar (de exemplu, dacă dispozitivul este foarte murdar), funcția "auto-curățare" poate fi executată de mai multe ori la rând pentru a obține rezultatul dorit.

Sistem anti-scară

O astfel de marcaj pe fier sau punct din manualul de utilizare nu este un anunț publicitar. Multe dispozitive au casete cu granule speciale de înmuiere în apă plasate în rezervoare. Cartușele de calcar sunt consumate lent, ceea ce permite păstrarea fierului în stare bună timp de mulți ani, fără o curățare suplimentară.

Unele modele au tije integrate de control al varului pentru filtrarea mecanică a apei. Depozitele de apă rămân pe acestea. Tija nu are nevoie să fie înlocuită - este suficient să se retragă 1 dată pe lună din fier și să-l coboare în oricare dintre soluții:

 • lamaie;
 • sifon;
 • acetic

După 2 ore, precipitatul de pe tija se va dizolva și acesta din urmă poate fi clătit cu apă curentă și instalat înapoi în aparat.

Cum se curata talpa de funingine

Sarcina de a curăța suprafața de încălzire a fierului numai pare mai ușoară decât clătirea rezervorului interior. De fapt, este foarte important să se țină seama de ce este făcută singura, deoarece fiecare material necesită respectarea unor reguli speciale de îngrijire. Pentru multe dispozitive, utilizarea compușilor abrazivi este inacceptabilă. Chiar cumpărați un creion pentru curățare, acordați atenție dacă poate fi folosit pentru a avea grijă de dispozitivul dvs.

Curățarea acoperirilor cu teflon

Îndepărtați spuma și bucățile de sintetice arse cu adevărat fără nervi și deteriorarea aparatului. Da, Teflon necesită o grijă atentă, dar acest lucru nu înseamnă că poate fi curățat numai cu o cârpă moale. Luați în considerare modalități sigure de curățare a tălpii de fier Teflon.

 • Soluție acetică. Amestecați muguri de bumbac, discuri sau un burete pentru spălarea vesela. Un mic efort investit în frecare intensă va curăța Teflon.
 • Soda de coacere. Combinați-l cu câteva picături de suc de lămâie și lichid de spălat vase pentru a face o masă ciudată. Aplicați un strat subțire al amestecului pe talpă și, după o jumătate de oră, clătiți cu apă caldă.
 • Acid citric. Se dizolvă 10 g de pulbere în 100 ml de apă caldă. Puneți mănuși medicale sau de protecție împotriva umidității, umeziți șervețelele de flanel în amestecul rezultat. Păstrați temeinic suprafața teflonului, acordând o atenție specială canalelor de aburi.
 • Peroxidul de hidrogen. Umpleți un tampon de bumbac cu el și tratați talpa. Acordați o atenție specială prizei de aburi.
 • Acetonă / unguent remover. Se utilizează în mod similar cu peroxidul de hidrogen. Cu aceasta, puteți îndepărta resturile de sintetice arse, celofan.
 • amoniac. Ștergeți-le cu suprafața de încălzire a aparatului și apoi tratați-o cu tifon cald umed.
 • gidroperit. Două tablete se dizolvă într-un pahar cu apă înainte de utilizare. Lichidul rezultat șterge suprafața încălzită a fierului. Procedura se efectuează cu fereastra deschisă, deoarece există o cantitate mare de fum neplăcut.
 • Pasta de dinți (nu gel). Cu o periuță de dinți veche, puteți curăța ușor talpa nu numai a fierului, ci și un pantof sau un adidativ. Nu uitați să spălați bine rămășițele de pastă de dinți de pe suprafață.
 • Scraper / răzuitor de teflon. Încălziți fierul până la limită și răsturnați cu ușurință poluarea "asistent" din teflon, înmuiată din căldură. Puteți încerca să o faceți cu o spatulă din lemn, doar ușor.
 • lumânare. Metoda se aplică talpilor recent murdare. Lumanarea a frecat suprafața fierbinte a fierului, după care rămășițele sale sunt îndepărtate cu hârtie sau bumbac. Pregătiți în avans tava la care va curge materialul topitor.
 • Săpun de spălare. Se folosește ca o lumanare de ceară.

IMPORTANT

 1. Frecarea intensă nu înseamnă că trebuie să împingeți prea mult pe talpă. Presiunea excesivă este plină de zgârieturi ireversibile și chiar de micro-crăpături. Intensiv - ușor, dar rapid.
 2. Dacă se găsește murdărie care nu poate fi îndepărtată prin frecare, faceți o loțiune de la agentul selectat. Puteți lăsa fierul pe tifon înmuiat în soluția pregătită timp de câteva ore.

Curățarea acoperirilor ceramice

Ceramica și ceramica de sticlă doresc aceeași îngrijire delicată ca și teflonul. Prin urmare, aici se aplică aceleași metode delicate ca cele descrise mai sus. În plus, aruncați o privire asupra bunurilor magazinelor de produse chimice de uz casnic - o mulțime de instrumente și aparate sunt vândute pentru curățarea produselor ceramice. Sunt adecvate și compoziții pentru spălarea microundelor.

Nu utilizați abrazivi, perii tari și bureți. Este inacceptabil să se utilizeze sare, cristalele sale zgâriind stratul de acoperire, din cauza căruia este posibil să se desprindă complet. Utilizați metodele de mai sus cu o cârpă moale naturală.

Peroxidul de hidrogen va putea să albumeze ceramica dacă este necesar. Când un strat de funingine este dens sau vechi, turnați agentul selectat pe sacul alb, făcând o băltoacă mică. Opriți fierul de călcat timp de câteva ore. Nagar-ul va "rămâne" în spatele "tălpii ceramice într-o singură bucată.

Curățarea acoperirilor din aluminiu

Materialul din aluminiu este capricios în îngrijire, deoarece este predispus la zgârieturi și adesea se lipsește de materiale sintetice. Pentru a îndepărta depunerile de carbon și rămășițele țesăturilor aderente, aveți nevoie doar de o spatulă din lemn sau de o perie din plastic după percheziție. Este permisă utilizarea de pastă de dinți, oțet și alte produse potrivite pentru acoperirea cu teflon.

O contaminare puternică va ajuta la eliminarea sifonului, dar acest lucru ar trebui făcut foarte atent, pentru a nu deteriora materialul. După curățare, călcați o bucată de pânză groasă pentru a îmbunătăți rezultatul. După procedură, ștergeți suprafața fierului cu o cârpă de lână. Dacă apar zgârieturi minore, parafina este unicul.

Curățarea straturilor de oțel

Oțelul este tratat prin oricare dintre metodele descrise. Rezistența materialului permite utilizarea chiar și a sării. Pentru aceasta aveți nevoie de:

 • presărați sarea fină pe hârtie albă sau țesătură de bumbac gros. Ziarul nu trebuie lustruit - culorile tipografice vor rămâne în partea de jos a dispozitivului;
 • cheltuiește-l de mai multe ori cu fierul fierbinte, verificând dacă talpa a fost șters.

IMPORTANT

 1. Uneori suprafața oțelului are o acoperire suplimentară pentru o alunecare mai bună, deci acordați atenție dacă este la fel de durabilă ca și materialul de bază.
 2. Dacă există mici zgârieturi pe talpă, amestecați sarea cu ceara de parafină rasă (lumanarea de ceară) - rugozitatea se va lămuri.

În loc de sare, puteți folosi sifon. Se amestecă cu apă într-o stare ciudată. Aceasta este o metodă de curățare "rece" - fără a încălzi fierul, ștergeți zonele problematice cu pasta proprie pregătită.

Nu excludeți sulful din arsenalul de instrumente eficiente. Luați cutia de carton și, cu partea pe care o aprindeți, frecați talpa din fier. După ștergerea cu o cârpă fără scame.

Se potrivește bine cu pulberea de spălare a funinginii proiectată pentru feluri de mâncare. Este suficient să le frecați cu o suprafață murdară.

Baie fierbinte

Această metodă de curățare a tălpii de calcar și funingine este cea mai consumatoare de timp, dar, fără îndoială, cea mai eficientă. Nu este necesară conectarea fierului la rețea. Citiți cu atenție recomandările și instrucțiunile primite înainte de punerea în aplicare.

Va fi necesar

 • Rezistența la căldură de 3 cm înălțime în care va fi localizată toată talpa fierului.
 • 2 baruri mici sau chiar creioane.
 • Acid citric - 1,5 linguri. l.
 • Oțet de masă - 1 lingură. l.
 • Soda de copt - 2 linguri. l.
 • Apă fierbinte.
 • Plite gaz sau electric.

Curățarea fierului

 1. În recipientul preparat se toarnă acid citric, sifon, se toarnă oțet. Totul este adăugat în această ordine.
 2. Se toarnă apă fiartă, umplând capacitatea de 1 mm din partea inferioară, amestecând compoziția de curățare.
 3. Așezați fierul în mod constant pe bare sau creioane.
 4. Adăugați apă fiartă pentru a acoperi complet talpa, dar nu atingeți alte părți, inclusiv cauciuc, plastic, electric.
 5. Dacă suprafața care trebuie curățată este prea murdară, așezați recipientul pe aragaz și porniți plita în modul "Mâine".
 6. După o jumătate de oră, scoateți fierul din "baie" și îndepărtați ușor carbonul moale cu vată de bumbac.
 7. Clătiți rezervorul interior.
 8. Uscați talpa curată cu o cârpă moale.

Concentrația soluției poate fi crescută cu poluare puternică.

Consiliere bună și prevenirea poluăriilea

Respectarea recomandărilor de mai jos va contribui la prevenirea ruperii premature a fierului și acumularea de funingine pe talpă și în interior.

 • Utilizați apă specificată de producător. Dacă acest lucru nu este posibil, apărați fiertele, instalați filtrele de curățare pe robinete sau în balsamul electromagnetic fără reactivi.
 • Scurgeți apa din rezervor după fiecare călcare.
 • Tesutul de fier este în mod periodic înmuiat în soluție acetică sau de lamaie.
 • Respectați regulile de utilizare a aparatului, în special setați corect regimurile de temperatură pentru diferite tipuri de țesături.

Aceste sfaturi simple nu vor lua prea mult efort și timp, dar vor prelungi buna funcționare a fierului. Toate rețetele revizuite în articol au fost testate de mii de gospodine experimentate, prin urmare, acestea vor ajuta la rezolvarea eficientă a scării și funinginii.

Vizionați videoclipul: Vopsea decorativa de interior - Imperium (Aprilie 2020).

Lasă Un Comentariu