Cum să dezghetați rapid frigiderul

Ritmul modern al vieții nu pleacă pentru afacerile interne mai mult de câteva ore pe zi, iar conceptul de gestionare a timpului a devenit de mult cunoscut pentru fiecare gazdă. Există multe cazuri care necesită mult mai puțin efort decât pare la prima vedere. De exemplu: dezghețarea rapidă a unui frigider nu mai este la fel de dificilă ca în trecut.

Dezghețarea frigiderelor cu două camere Atlant și Indesit

Dezghețarea unui frigider este o procedură importantă care va îmbunătăți aspectul echipamentului și va ușura viața de pe vechea gheață care a apărut în straturi. Bacteriile și mucegaiul se acumulează în colțuri ascunse de îngheț, provocând distrugerea alimentelor și mirosul neplăcut. Dezghețarea produselor Atlas, Indesit sau a altor mărci ale unui frigider cu 2 camere este aproape aceeași. Este important să se acorde atenție tipului de dezghețare: o notă despre acest lucru este pusă în instrucțiunile tehnice.

Frigiderele produc 3 tipuri de dezghețare.

  • Manual.
  • Automat.
  • Mixt.

Cu dezghețarea manuală, deconectați frigiderul din rețea și lăsați ușa deschisă. Pentru a accelera procesul va ajuta la stabilirea pe rafturile unui castron de apă fierbinte. În mod firesc, produsele în momentul dezghețării trebuie îndepărtate.

Cel mai simplu tip de întreținere este automat. Trebuie să utilizați un buton special pentru a opri aparatul și a aștepta până când frigiderul "se dezghetează".

În cazul tipului mixt, nivelurile superioare și inferioare sunt dezghețate separat. Dacă stratul de gheață este gros și nu doriți să așteptați mult timp, turnați apă fierbinte în sticla de pulverizare și pulverizați-o pe îngheț: procesul de topire va fi mult mai rapid. După 15 minute, gheața va începe să se desprindă de părți impresionante.

Există o serie suplimentară de trucuri pentru accelerarea dezghețării, dar de multe ori nu ar trebui să li se recurgă la acestea, deoarece acest lucru poate afecta negativ funcționarea viitoare a dispozitivului. Exprimați modalități de a ajuta la salvarea minutelor prețioase în caz de urgență.

  • Un ventilator instalat în fața congelatorului va accelera semnificativ procesul de dezghețare a gheții. Va fi necesar doar să închideți cârpele sub apele curgătoare.
  • Aspirator, în special cu funcția de spălare. Cu toate acestea, modelele "regulate" vor ajuta, de asemenea, în caz de probleme de timp. Pentru a dezgheța un frigider, utilizați cea mai mică duză cu o duză îngustă, setând aspiratorul la modul "suflare". Fluxurile de aer vor ajuta la topirea gheții.

În procesul de dezghețare în frigiderele moderne, apa se acumulează într-o tavă prevăzută special, care se află de obicei pe spatele dispozitivului. Dacă dispozitivul este "cu istorie", va trebui să atașați cârpe pentru a colecta lichidul.

Când ultima bucată de gheață s-a dezghețat, ștergeți suprafața și lăsați-o puțin timp până se usucă complet. Dacă îl porniți prea devreme, înghețul va reapărea. După pornire, va dura aproximativ 1,5 ore pentru a se răci la o temperatură standard. După aceasta, puteți completa în siguranță produsele.

Caracteristici ale frigiderelor de dezghețare fără funcție de îngheț

Frost nu se traduce literalmente ca fiind "fără gheață", dar asigurările asistenților de vânzări care nu sunt necesare pentru dezghețarea acestor frigidere sunt parțial adevărate. Încălzitoare puternice încorporate în interiorul dispozitivului cu funcția No Frost, dezghețarea automată. Cu toate acestea, depozitarea necorespunzătoare a produselor (de exemplu, ambalaje nesigilate) poate duce la disfuncționalități. În acest caz, frigiderul trebuie să fie dezghețat în mod standard prin deconectarea de la rețea. Periodic, o astfel de procedură este efectuată, chiar dacă nu există probleme. Decongelarea preventivă vă va ajuta să mențineți curățenia curată.

Adesea, frigiderele sunt doar parțial echipate cu sistemul No Frost - atunci o funcție inteligentă este furnizată în congelator, iar partea principală are metoda de decongelare standard prin picurare. În acest caz, va fi necesar să dezghetați mai des decât atunci când echipați ambele camere cu No Frost.

Cât de des trebuie să dezghețați un frigider

Nu există reguli stricte pentru dezghețare - frecvența procedurii este determinată de parametrii individuali. Principalul lucru pe care merită să ne concentrăm este formarea de gheață, ceea ce complică accesul la produse și dăunează compresorului, forțând-o să funcționeze la capacitate maximă. Apariția gheții este cauzată de pătrunderea aerului cald în congelator: în consecință, cu cât este mai frecvent folosită în casă, cu atât mai repede se acoperă cu "strat de blană".

În medie, dacă frigiderul nu are funcția de înghețare automată, curăță-l o dată pe lună. Pentru vehiculele marcate ca No-Frost sau Frost-Free, vă puteți limita la procedurile planificate de 2 ori pe an.

Informații despre video

Sfaturi utile

  1. În cazul în care congelatorul a început să fie acoperit cu gheață în timp record, sunați comandantul: acest lucru este adesea asociat cu un termostat spart sau deteriorarea gumei de siguranță.
  2. Utilizarea cuțitelor și a altor obiecte metalice ascuțite pentru îndepărtarea înghețului este inacceptabilă. În acest fel, este extrem de ușor să provocați daune fatale dispozitivului.
  3. Când un frigider este decongelat, îndepărtați orice fel de mâncare din acesta. Pentru ca nimic sa nu fie rasfatat, le puteti plasa in timpul lucrului intr-un bazin cu apa rece sau in termopachete speciale.
  4. La alegerea produselor de curățare, luați în considerare materialul de la care se face suprafața: o compoziție este utilizată pentru piese din plastic intern, iar cealaltă pentru suprafețe exterioare.

Nu neglijați procedura de dezghețare simplă - aceasta va asigura dispozitivului o durată lungă de viață și o curățenie impecabilă a produselor. Nu contează care firmă este instalată în bucătărie sau ce caracteristici are, păstrând frigiderul în stare perfectă la domiciliu nu este o sarcină dificilă.

Vizionați videoclipul: Cum să dezghețați rapid geamurile mașinii. AUTODOC (Decembrie 2019).

Lasă Un Comentariu