Cum să cureți oală de mâncare arsă și negru

Procesul de îndepărtare a murdăriei vechi și dense este destul de consumator de timp. Este important să alegeți metoda potrivită de procesare care va curăța în mod eficient tava de alimente arse și negru în interiorul și în afară. În rețetele populare au fost folosite instrumentele disponibile pentru fiecare hostess.

Remedii populare pentru toate tipurile de tigăi

Remediile interne care sunt predate de la o generație la alta vor ajuta la curățarea tigaiei de orice material fără teamă de sănătate. Metodele se bazează pe utilizarea de produse naturale care nu conțin substanțe chimice. În plus, metodele tradiționale minimizează costurile financiare și exclud achiziția de produse chimice scumpe din magazin.

 1. cafea. Locurile de cafea elimină laptele ars de pe pereții vasului. Lăsați resturile de cafea insolubilă naturală timp de 2 ore, apoi frecati intens vasele. Cafeaua îndepărtează nu numai poluarea, ci și un miros neplăcut de la frigider.
 2. Sare și bicarbonat de sodiu. Vor face față poluării atât pe partea exterioară, cât și pe cea internă. Se utilizează un șlam de sare, sifon și apă, care se aplică în zonele cu probleme.
 3. Acid citric. Aceasta va ajuta la albirea suprafetei smaltuite. Se toarnă tigaia cu soluția la o viteză de: 1 litru de lichid ½ linguriță l. Acid.
 4. cepe. Folosit pentru a elimina alimentele arse. Se toarnă bulbii curățați de dimensiuni mari cu apă și se pune foc. Se fierbe timp de 5 minute, apoi se clătește cu apă curentă.
 5. Coji de mere. Una dintre căile vechi de curățare. Veți avea nevoie de un coaj de mere acru, care se toarnă cu apă și se fierbe timp de 20 de minute. În acest timp, panul va fi ca noul.

Metodele tradiționale sunt potrivite pentru curățarea ustensilelor de bucătărie acasă cu acoperiri: email, teflon, ceramică, oțel inoxidabil și aluminiu. Toate produsele sunt sigure și ecologice.

Produse chimice de uz casnic împotriva funinginii și negre

Utilizarea substanțelor chimice de uz casnic implică influența substanțelor active asupra stratului de acoperire și, prin urmare, posibile deteriorări ale suprafeței. După curățarea prin astfel de metode, produsul necesită o atenție specială la clătire și respectarea condițiilor fără modificări bruște de temperatură.

 1. Mașină de spălat vase. Garanția de a face față poluării proaspete. Se toarnă vasele cu apă clocotită, se adaugă agentul în funcție de cantitatea de funingine, se lasă pentru o zi.
 2. Persol. Înlăturarea stării de galben. Într-un recipient se toarnă apă fierbinte, se adaugă persol și se aduce la fierbere.
 3. alb. Se utilizează atunci când alte metode nu au adus rezultate sau efectul nu este suficient de pronunțat. Se toarna tigaia cu apa rece, se adauga 1 lingura. l. albă și se lasă timp de 24 de ore. Apoi, fără frecare, drenați lichidul. Se toarnă apă nouă, se aduce la fierbere, se scurg din nou. Procedura se repetă de 3 ori.

Când cumpărați un produs finit, asigurați-vă că acesta poate fi folosit pentru uneltele potrivite. Nu toate substanțele afectează în mod egal diferite acoperiri.

Curățarea tăvilor de smalț din funingine și negru

Cu cât mai mult timp a trecut după ardere, cu atât este mai greu să înlăturați întunericul. Este recomandabil să începeți imediat curățarea. În cazuri extreme - turnați tigaia cu apă.

Enamelware-ul arde adesea, deoarece este fabricat din material subțire, iar suprafața inferioară se încălzește prea repede. Manipularea excesivă cu o perie rigidă sau cuțit va agrava starea tigaiei: vor apărea crăpături pe smalț și vor deveni inutilizabile. Orice metodă de curățare folosită cu prudență.

Remedii populare

Oțet de masă

Pentru a îndepărta alimentele arse, umpleți tigaia cu un amestec de apă și oțet în proporții egale și lăsați timp de 2 ore. Apoi tratați cu detergent. Vechiul tutun este umplut cu apă fierbinte, la fel ca la curățarea cuptorului. Pentru a accelera procesul, vasul cu soluția este încălzit pe aragaz până când murdăria începe să se desprindă.

Carbon activat

Îndepărtați un strat gros de funingine și grăsimi pot zdrobi carbonul activ. Cel puțin 10 comprimate zdrobite în pulbere, aplicate la poluare, și după 20 de minute, se toarnă apă caldă. Când lichidul devine rece, curățați tava ca de obicei.

Adeziv silicat și carbonat de sodiu

Un amestec de carbonat de sodiu și de lipici de silicat va curăța tigaia arsă de smalț în interiorul și în afară. Pentru a utiliza metoda de acasă, aveți nevoie de un container mare în care se potrivesc ustensilele arse.

Mai întâi, turnați puțină apă, adăugați 1/2 pachet de sodă, 1 tub de clei de silicat și gătiți până la fierbere. În amestec, puneți tava răpită și gătiți încă 15 minute. Apoi clătiți cu apă rece, ajutând la îndepărtarea murdăriei cu un burete. Această metodă poate fi utilizată pentru curățarea hotei.

sare

Sare - un produs care se găsește în fiecare bucătărie. În plus față de utilizarea principală, elimină în mod eficient funinginele proaspete.

Se toarnă apă într-o cratiță, se adaugă 4 linguri. l. sare și fierbeți timp de 5 minute. Apoi scurgeți și ștergeți cu un burete de spumă. Această opțiune va ajuta la îndepărtarea petelor de grăsime și a microundelor.

Instrucțiuni video

Pentru a preveni apariția de funingine în viitor, se recomandă să gătiți numai supe și compoturi într-un vas de email. Conform studiilor privind consumatorii, tigăile de spălat într-o mașină de spălat vase conduc la întunecare, astfel încât să curățați smalțul cu mâinile.

Curățarea vaselor din oțel inoxidabil

Sticlele din oțel inoxidabil au nevoie de îngrijire constantă. Dacă pe suprafața murdăriei și a grăsimii, materialul se deteriorează și se poartă rapid. Luați în considerare o rețetă universală pentru curățarea vesela din oțel inoxidabil, care va elimina depozitele de carbon și alți contaminanți.

Se adaugă sifon la pată, se toarnă oțet și se adaugă câteva picături de detergent. Se freacă cu un burete înmuiat în apă fierbinte până când carbonul este îndepărtat.

Imediat după curățare, suprafața este ștersă cu un prosop uscat. Dacă acest lucru nu se face, petele vor apărea datorită apei.

Cum să curățați tava de aluminiu

Pentru curățarea ustensilelor de metal aplicați metode de economisire care nu dăunează acoperirea moale. Vasele din aluminiu nu tolerează expunerea la abrazive, pulberi sau alte substanțe care conțin particule și suspensii dure.

 1. Soluție de bicarbonat de sodiu. Timp de 1 oră, scutiți urmele de gem. Se toarnă apa într-o cratiță, se acoperă un pachet de sifon și se fierbe timp de o oră. Spuma spală contaminarea.
 2. Săpun de rufe și adeziv silicat. Va ajuta la ștergerea petelor de grăsime. Răciți săpunul într-un recipient cu apă, adăugați adeziv și aduceți-l la fiert. După 30 de minute de gătit, turnați zona cu probleme. Apoi clătiți sub robinet.
 3. pastă de dinți. O metodă dovedită de scalare și urme de grăsime și de curățare a adidaților din cârpă albă. Utilizați produsul cu atenție, altfel pot apărea daune. Aplicați într-o tavă umedă și ștergeți cu un burete.

Puncte întunecate în interiorul cleiului clar sau al laptelui acru. Aceleași proprietăți posedă: castraveți, murături de tomate sau roșii moi necoapte.

Cea mai eficientă curățare din exterior

Curățarea tăvilor din exterior se efectuează într-o cameră cu fereastră sau fereastră deschisă.

Cel mai eficient remediu care va scuti de funingine din exterior este o soluție de apă și de esență acetică.

Se amestecă apa și esența în cantități egale într-un recipient larg și se aprinde focul. Când lichidul se fierbe, păstrați vasul ars peste abur. Timpul optim de expunere este de 10 minute. După burete negru frecat.

Sfaturi utile

Pentru a evita lipirea de alimente într-un vas de email, turnați puțină apă pe fund.

Fiind în aerul proaspăt, puteți freca vasele arse cu nisip, atunci va fi mai ușor să curățați casele. Această recomandare nu se aplică vesela din aluminiu, deoarece vor exista zgârieturi pe ea.

Este mai ușor și mai rapid să spălați noi suprafețe. Pentru a păstra integritatea stratului de acoperire se recomandă utilizarea de padele de lemn sau silicon.

Îngrijirea zilnică și spălarea cu muștar vor proteja vasele în afară de lipirea grăsimii și murdăriei puțin adânci. Este posibil să se scrub urme de funingine și funingine cu un burete moale cu pulbere de mustar. Umpleți buretele cu apă înainte de a aplica pulberea.

Vasele vor străluci ca și noi, dacă o ștergeți regulat cu felii de cartofi brute. Efectul este deosebit de vizibil pe oțel inoxidabil.

Consecințele de funingine și de vechime sunt dificil de eliminat, dar posibil. Cu ajutorul remediilor populare și a consiliilor testate în timp, poate fi curățată și poluarea de lungă durată. Principala cerință pentru curățare este răbdarea și grija atunci când alegeți metoda potrivită.

Lasă Un Comentariu