Cum să scapi de sforăit într-un vis pentru un bărbat și o femeie

Sforăitul este obișnuit printre bărbați și femei. Ei suferă aproape o treime din populația adultă a planetei. Snoring-ul devine un obstacol pe calea erupțiilor cutanate pentru întreaga familie, chiar și pentru cel care sforăiește, dacă se trezește în mod repetat din cauza zgomotelor puternice pe care le face. Prin urmare, este important să știți cum să scăpați de sforăit la domiciliu.

Diferențele dintre sforaitul feminin de la bărbat

Sforăitul masculin și feminin variază, este într-adevăr. Tabelul arată clar ce diferă și converg factorii în cele două sexe.

FACTORBĂRBAȚUL DE BĂRBAȚIFEMALE SNORE
Frecventa *50% dintre bărbați suferă de sforăit21% dintre femei suferă de sforăit
motiveToate motivele de mai sus.Toate motivele de mai sus + menopauza.
Gradul de impact negativ asupra organismuluiLa fel pentru bărbați și femei.
Relația cu alte boliSforăitul feminin și masculin poate servi drept cauză a unor boli.
* La persoanele mai în vârstă de 50 de ani, frecvența sforăitului este aceeași pentru bărbați și femei.

După cum se poate observa din tabel, practic nu există diferențe clare între bolile masculine și cele feminine.

Este sforăitul periculos?

Deoarece procesul de sforăit este asociat cu respirația periodică, corpul uman nu primește cantitatea necesară de oxigen. Problema conduce la dezvoltarea bolilor respiratorii în timpul somnului, care are loc până la 500 de ori pe noapte. Perioada de reținere a respirației la persoanele care suferă de forme severe ale bolii poate fi de aproximativ patru ore.

Oamenii se confruntă cu dureri de cap și se află sub stres, lipsa somnului este un companion constant.

Nu este greu de ghicit că privarea de oxigen a acestui grad duce la întreruperea muncii tuturor sistemelor corpului uman. Efectele de mai sus nu sunt cele mai rele care se pot întâmpla. Lipsa oxigenului duce la îngustarea vaselor de sânge, accident vascular cerebral, infarct miocardic, ateroscleroză.

Cum să scapi de sforăit remedii folk

În lupta împotriva sforăitului, se folosesc adesea morcovi coapte. Pentru a obține un efect pozitiv, este necesar să mâncați trei morcovi în timpul zilei pentru a vă simți ameliorați după o săptămână de utilizare.

Medicina tradițională recomandă zilnic, înainte de culcare, să beți o ceașcă de suc de varză cu o lingură de miere.

Ceaiul din plante este unul dintre cele mai populare remedii anti-sforăit la domiciliu. Pentru pregătirea sa va trebui:

  • Brusture - 2 linguri. l.;
  • Rădăcină Sabelnik - 1 linguriță;
  • Coapsa - 1 lingurita;
  • Negru fructe de padure - 1 lingura. l.

Grind toate ingredientele cu un polizor de cafea și se toarnă apă fiartă într-un raport de 1 lingura. l. într-un pahar de apă. Colecția este infuzată timp de o oră și folosită de cinci ori pe zi, o lingură. Luați instrumentul pentru a opri sforăitul.

Instilarea uleiului de cătină în nas cu câteva ore înainte de somn contribuie, de asemenea, la eliminarea treptată a bolii.

Pentru a rezolva problema va ajuta la utilizarea ratei zilnice de apă. Reaprovizionarea lipsei de lichide elimina mucusul din organism, care este una din cauzele sforăitului.

Tratamentul medicamentos al sforăitului

Medicamentele utilizate în tratamentul sforăitului sunt împărțite în mai multe grupuri în funcție de forma de eliberare:

  • Aerosoli.
  • Tablete.
  • Dispozitive intraorale.

Aerosoli populare: "Doctor Snoring", "Snorstop", "Asonor" și "Tăcere". În ciuda faptului că acestea sunt suplimente alimentare, acestea au o acțiune foarte eficientă. "Snorstop" este de asemenea disponibil sub formă de tablete.

Ultimul grup include capace și inserturi, a căror uzură împiedică sforăitul. Astfel de dispozitive sunt purtate înainte de culcare. Capetele sunt vândute în farmacii, iar inserțiile sunt realizate individual.

Exerciții speciale împotriva sforăitului

Exercițiul cel mai comun este pronunțarea sunetelor "I" și "U". Acestea sunt pronunțate astfel încât baza limbii să se întindă până la gât. În termen de o lună, faceți zece până la cincisprezece abordări înainte de culcare, după care problema ar trebui să treacă.

Pentru a aduce mușchii în ton și a scăpa de a doua bărbie și de sforăit, mișcați bărbia înainte și înapoi zilnic, cu puțin efort. Se vor face și mișcări circulare ale fălcilor, care se realizează cu o gură deschisă. Faceți zece mișcări circulare în ambele direcții.

Exercițiile de respirație sunt, de asemenea, considerate eficiente: luați o poziție așezată și inhalați aer alternativ între fiecare nară. Faceți cinci seturi din fiecare zi până când sforaitul dispare în somn.

Când trebuie să faci operația?

O metodă alternativă este o intervenție chirurgicală, care implică îndepărtarea excesului de țesut moale. Acestea recurg la intervenții chirurgicale atunci când medicamentele folclorice, medicamentele și exercițiile nu ajută. Contraindicația la intervenția chirurgicală este o frecvență ridicată a stopării respiratorii în timpul somnului. Astăzi, o astfel de operație a încetat să mai fie printre cele mai populare metode de tratament.

Dacă cauza bolii este o curbură a septului nazal sau prezența polipilor nazali, trebuie să se efectueze o operație adecvată.

Amintiți-vă, sforăitul nu este un sunet puternic care însoțește somnul, ci o problemă care este plină de boli grave. Durerile de cap constante, tulburările de somn, stresul și iritarea sunt cele mai frecvente efecte negative. Îndepărtați-vă pe voi înșivă și pe cei dragi de lipsa cronică de somn - începeți să luptați sforăit chiar acum!

Lasă Un Comentariu