Cum să curățați fierul din materialul ars

Alegerea mijloacelor pentru curățarea fierului depinde de materialul din care este realizată talpa. Acasă, toate acoperirile pot fi curățate de țesătura arsă. Cu toate acestea, utilizarea de sfaturi populare ar trebui să fie cu atenție și cu atenție, astfel încât să nu trebuie să alerg la magazin pentru un nou aparat electric.

Pastă de dinți și sifon

Pasta de dinti va curata practic orice suprafata de funingine, precum si talpa pantofului. Luați în considerare faptul că substanțele abrazive conținute în compoziție dăunează tălpii atunci când sunt utilizate în mod continuu.

Instrucțiuni: pe un fier de călcat încălzit, aplicați pastă de dinți și frecați cu o pensulă. Clătiți și ștergeți cu o cârpă. Găurile sunt curățate cu tampoane de bumbac.

O altă metodă eficientă folosită cu precauție este sifonul.

Instrucțiune: aplicați un amestec de sodă și apă pe suprafața răcită. După 20 de minute, curățați ușor cu o cârpă moale.

Pasta de dinți și sifonul vor îndepărta chiar vechiul tutun și fibrele aderente. Cu toate acestea, în mod inevitabil duce la zgârieturi și microcrackuri. Aplicați-le doar ca o ultimă soluție, dacă alte rețete de casă nu au ajutat la eliminarea problemei.

oțet

Folosiți oțet numai într-o cameră bine ventilată cu ferestre deschise, deoarece vaporii nocivi pot provoca disconfort și intoxicații.

  • Se amestecă apă și oțet într-un raport de 1: 1. Umpleți o cârpă moale în soluție și ștergeți fierul încălzit. Destul de cald ca să nu vă ardeți mâinile.
  • Pentru o suprafață ceramică, turnați câteva picături de peroxid de hidrogen în lichid. Acest lucru va reveni la stralucire si la albire.
  • Un amestec pe bază de oțet cu suc de lămâie și amoniac nu lasă urme de arsură. Ștergeți suprafața fierului cu o cârpă sau un tampon de bumbac în soluție.

Nu uitați de găurile din talpă, care sunt ușor de curățat cu muguri de bumbac. La domiciliu, în loc de tampoane de bumbac, se folosesc scobitori înmuiți în oțet.

Peroxidul de hidrogen

Soluția de peroxid de hidrogen se va confrunta cu impurități minore. Un tampon de bumbac sau o minge de bumbac înmuiată în soluție va curăța suprafața. Pentru depuneri de carbon mai rezistente, peroxidul adecvat în formă solidă - hidroponic.

Instrucțiuni: ștergeți suprafața tabletei de fier hidrogel. După răcirea materialului, îndepărtați reziduul cu o cârpă umedă și ștergeți-l.

Hidroperiturile se utilizează în zone bine aerisite pe un fier preîncălzit până la temperatura maximă.

Săpunul

O modalitate eficientă de a elimina arsurile proaspete. Petele vechi nu vor funcționa.

  • Pentru a freca o suprafață caldă cu săpun și pentru a lăsa într-o stare rece. După îndepărtarea murdăriei cu o cârpă umedă.
  • Umpleți un șervețel într-o soluție cu săpun și fier-l. Găurile din talpă, contaminate cu funingine, se curăță cu un baston de lemn.

După curățarea cu săpun, este necesar să firați tifon umed, pentru a nu mai rămâne pete.

Instrucțiuni video

Curățător de fier

Atunci când cumpărați, acordați atenție suprafeței pe care este destinat creionul. Creioane sau creioane sunt vândute pentru orice tip de talpă.

Instrucțiuni: încălziți dispozitivul la temperatura indicată pe creion. Apoi, curățați murdăria și ștergeți-o cu o cârpă de bumbac.

În timpul curățării, nu apăsați prea mult pe creion, altfel se va rupe și va cădea în orificiile dispozitivului.

Are caracteristici de curățare a talpilor de teflon, a ceramicii, a oțelului

Acoperire cu teflon

Teflonul are proprietăți non-stick, astfel că curățarea acestui strat de acoperire este mai ușoară decât altele.

  • Metoda este eficientă dacă se aplică imediat, de îndată ce fibrele se topesc sau se formează o placă. Pentru a îndepărta țesătura arsă din fier, umeziți o bucată de pânză de bumbac și aplicați la locul de funingine. Datorită diferenței de temperatură, arzătorul va începe să se desprindă.
  • Vândut un instrument special pentru îndepărtarea depunerilor de carbon - răzuitor de teflon. Dacă nu, o lopată obișnuită din lemn o va face. În primul rând, încălziți dispozitivul la temperatura maximă, apoi cu grijă, fără a lăsa lama să se încălzească, scoateți materialul ars.
  • Amoniacul este folosit pentru a curăța fierul în formă pură sau proporțional cu oțetul 50/50. Utilizați numai în zone bine ventilate. Un disc de bumbac sau o cârpă groasă de bumbac este adecvat pentru aplicarea pe o suprafață murdară. Înainte de utilizare, încălziți fierul în stare caldă, când acesta poate fi atins de mână.

Curățarea fierului cu un creion special după fiecare utilizare va împiedica depunerile. Producătorii recomandă ștergerea suprafeței cu o cârpă uscată de bumbac.

Acoperire ceramică

Suprafața ceramică este fragilă. Utilizarea pe termen lung a unui fier cu o astfel de talpă duce la formarea de micro-crăpături în material, prin urmare, este posibil ca țesutul să ardă. Pentru protecție, aveți grijă de aparatul dvs. și evitați loviturile și zgârieturile.

Mijloacele pentru curățarea ceramicii din sticlă sau cuptoarele cu microunde sunt, de asemenea, potrivite pentru curățarea fierului. Instrucțiuni: umeziți buretele de spălat vase cu produsul, frecați talpa, turnați lichidul pe pungă și puneți un aparat rece pe el. După 30 de minute, ștergeți restul cu un burete, astfel încât chimia să nu intre în găurile fierului.

După curățarea cu produse lichide, asigurați-vă că lăsați dispozitivul să se usuce și nu îl porniți timp de 2 ore.

Talpă din oțel

Pentru curățarea oțelului inoxidabil, metode mai exacte de expunere sunt potrivite decât pentru ceramică sau teflon.

O casetă de potrivire va ajuta la eliminarea carbonului de pe suprafața fierului. Instrucțiuni: preîncălziți dispozitivul, apoi curățați poluarea cu o bandă de sulf. Principalul lucru nu este să exagerăm și să nu zgâriam metalul.

După aplicarea acestei metode, ștergeți talpa cu o cârpă moale pentru a elimina excesul de sulf. Dacă murdăria intră în găuri, scoateți-o cu mugurii de bumbac.

Sfaturi utile

Producătorii nu recomandă utilizarea unui burete cu un strat metalic, perii grosiere, compuși chimici cu abrazivi.

  • După fiecare utilizare, scurgeți apa rămasă din rezervorul pentru a preveni formarea scării.
  • Alegeți cu grijă regimul de temperatură pentru fiecare tip de țesătură și nu uitați să opriți fierul după utilizare.

Curățați fierul de pe țesătura arsă va reuși dacă identificați corect materialul tălpii. Pentru efectul maxim, utilizați mai multe metode de curățare alternativ.

Vizionați videoclipul: Cum se curata fierul de calcat (Martie 2020).

Lasă Un Comentariu