Cum de a curăța înfundarea în toaletă acasă

Cupa toaletă înfundată - un fenomen neplăcut, a cărui soluționare uneori întâmpină dificultăți. Toate din cauza lipsei de cunoștințe de bază în industria de instalații sanitare și instrucțiuni pas cu pas cu privire la modul de curățare a înfundării la domiciliu.

Instrucțiuni pas cu pas cu piston și cablu

Un sistem de canalizare care funcționează prost este o problemă mare pentru locuitorii unui apartament sau unei case. Acest lucru nu numai că complică punerea în aplicare a sarcinilor de zi cu zi, dar, de asemenea, reduce nivelul de confort, deci este nevoie de o decizie timpurie. Pomparea unui piston este cea mai obișnuită metodă de a curăța scurgerea.

 1. În primul rând, inspectați cu atenție toaleta. Dacă apar vătămări vizibile, scoateți-l cu grijă din gât.
 2. Montați dispozitivul de fixare deasupra canalului de scurgere astfel încât marginile vârfului de cauciuc să fie strânse pe pereții gâtului.
 3. Împingeți mânerul pistonului în jos și eliberați-l, repetați de mai multe ori. După aceea, scoateți pistonul. Dacă este necesar, repetați procedura.

Nu se vând doar pistoane mecanice, ci și pneumatice. Diferența în utilizarea dispozitivelor se reduce la faptul că versiunea pneumatică oferă o lovitură mai puternică, ceea ce duce la o împingere mai rapidă a dopului de noroi.

Dacă, după utilizarea pistonului, sistemul de canalizare nu a revenit la normal, acest lucru indică apariția unei blocări grave a țevii. Vorbim despre murdăria fină apăsată pe pereți sau pe un obiect străin, care a intrat accidental în toaletă.

În acest caz, pentru a rezolva problema va ajuta la măsuri mai radicale, inclusiv utilizarea cablului sanitar.

Dacă nu știți, cablul de instalare este un arc răsucite din sârmă de oțel, echipat cu un mâner convenabil. Straturile de sârmă sunt înfășurate într-un mod special care asigură o transmisie optimă a momentului de torsiune fără a sacrifica flexibilitatea. În viața de zi cu zi a folosit cabluri de până la 5 metri. Cum să folosiți un astfel de instrument?

 • Coborâți capătul cablului în toaletă și împingeți-l până la capăt. Rotiți butonul într-o singură direcție până când sistemul de sârmă trece prin cot. Cu mâna liberă, sprijiniți instrumentul.
 • Când cablul ajunge la pluta de poluare, schimbați direcția de derulare a mânerului. Scoateți cablul din canal, îndepărtați aglomerările de gunoi și repetați procedura.
 • Dacă opritorul sa mișcat, nu se oprește. Încercați să-l împingeți la conducta de scurgere largă. La sfârșit, clătiți sistemul cu apă caldă.

Instrucțiuni video

O procedură similară poate fi efectuată cu ajutorul unui cablu obișnuit, cumpărat într-un supermarket de clădiri. Principalul lucru este să alegeți diametrul și lungimea produsului. Dacă scurgerea casei este făcută din plastic, nu uitați să puneți la capătul cablului un capac special. În caz contrar, scula va deteriora conducta, care este plină cu înlocuirea elementului sistemului de scurgere.

Ce trebuie să faceți dacă nu există piston și cablu?

Realitatea este că nu fiecare casă are un piston. Ce să spun despre cablul de apă caldă ... Aceste dispozitive se află în arsenalul numai de gospodine care au întâlnit în mod repetat înfundarea toaletei. Ce se întâmplă dacă problema apare brusc și are nevoie de o soluție de viteză și instrumentul necesar nu este la îndemână? Acest lucru va ajuta la mijloace improvizate.

 1. Sticlă de plastic. Pentru a face un tampon de casă, luați o sticlă de plastic și tăiați cu atenție fundul. Luați scula de casă de la gât, coborâți-o în canal și apăsați ferm pe gât, apoi trageți cu grijă flaconul. Repetați procedura de mai multe ori.
 2. Păpușa. În popor, o "păpușă" este o pungă plină cu nisip, cu o frânghie legată până la capăt. După construcție, coborâți dispozitivul în gâtul vasului de toaletă și apăsați tasta de golire. De îndată ce apa suge în momeală, scoateți scula din gât trăgând ușor frânghia. Datorită greutății, păpușa se descurcă ușor cu blocaje.
 3. Soda și oțet. Scurgeți toaleta din toaletă, lăsând o cantitate mică de apă în chiuvetă. Se toarnă o jumătate de pungă de sifon în scurgere, se împinge pudra cât mai mult posibil și se adaugă un pahar de oțet pentru a începe o reacție chimică. După o jumătate de oră, se toarnă câteva litri de apă clocotită și se scurge.

Informații despre video

Este important. Dacă toaleta este conectată la sistemul de canalizare cu ondulație din plastic, este interzisă utilizarea apei fierbinți. Pentru a nu face rău, utilizați apă caldă pentru spălare.

Cum să curăți chimia clogului

Magazinele vând produse chimice interne și străine care se concentrează pe combaterea blocajelor din toaletă. Compoziția unor astfel de produse include acizi sau alcalii, care corodează cu ușurință grăsimea corporală, părul și chiar textilele. Cele mai populare dintre gospodine sunt: ​​Mole, Tofiks, Mr. Muskul, Domestos, Tiret.

Unele produse sunt vândute sub formă de pulbere, altele sunt lichide, iar altele sunt în granule. Indiferent, înainte de a utiliza chimia achiziționată, asigurați-vă că ați citit instrucțiunile.

Utilizați cu atenție substanțele chimice dacă există conducte de plastic în casă. În nici un caz nu utilizați mai multe medicamente în același timp, pentru a nu declanșa o reacție chimică neașteptată.

În majoritatea cazurilor, pentru a utiliza instrumentul, este suficient să faceți câțiva pași simpli.

 • Se toarnă sau se toarnă în gâtul dozei de toaletă a medicamentului în conformitate cu instrucțiunile.
 • Așteptați timpul indicat pe etichetă, apoi spălați substanța agresivă cu apă.

Amintiți-vă de măsurile de siguranță. Compoziția achiziționării de substanțe chimice include substanțe periculoase pentru piele, mucoase și sănătate generală. Eliminați blocajele din toaletă petrecute în mănuși de cauciuc, după ce ați avut grijă de ventilația unității sanitare.

Prevenirea blocajului: sfaturi

Am considerat subtilitățile procedurii de eliminare a blocajelor din toaletă la domiciliu. Acum vom acorda atenție regulilor de funcționare a instalațiilor sanitare, conformitatea cu care previne problemele.

 1. Nu aruncați obiecte străine în toaletă. Dacă ceva este în gură, încercați să-l extrageți cât mai curând posibil.
 2. Nu spălați alimentele rămase. Grăsimile se acumulează treptat pe pereții interiori, ceea ce va duce în cele din urmă la formarea unei plută densă.
 3. De la o vârstă fragedă, învățați copiii la regulile de vizitare a unității sanitare.
 4. Dacă toaleta este reparată, acoperiți toaleta cu o cârpă groasă pentru a preveni resturile de construcție.
 5. Pentru prevenirea blocajelor folosiți periodic chimie specială. Ea va avea grijă să mențină țevile curate.
 6. Adesea, cauza blocajului este o țeavă ruginită, a cărei suprafață interioară slăbită întârzie precipitațiile. Pentru a evita problemele, se recomandă înlocuirea acestora cu materiale noi din materiale polimerice.

Persoanele care au experimentat groaza unei toalete înfundate, aleg o abordare mai serioasă a utilizării San. nod și nu uitați de scopul său imediat. Sper că articolul va proteja împotriva unor astfel de inconveniente și probleme.

Căi eficiente de spălare a toaletei

Curățarea toaletei - o etapă neplăcută, dar necesară de curățare. Să ne uităm la modalități de a lucra rapid și eficient care să ușureze situația și să ajute la restabilirea elementului sanitar la aspectul original.

Nu e rău să faci față și cu Coca-Cola. Tratați întreaga suprafață a produsului cu o băutură și așteptați câteva ore, apoi mergeți de-a lungul fațadei sau toaletei ceramice cu o perie. Efectul folosirii unei băuturi gustoase vă va surprinde.

Algoritmul de lucru al spălării este următorul.

 • Se toarnă o soluție din apă și agent de curățare într-o sticlă de plastic. Înșurubați containerul cu un capac, care a făcut anterior mai multe găuri în el.
 • Pentru a obține curățarea sub presiune și pentru a pătrunde în cele mai dificile locuri, împingeți sticla și îndreptați jetul spre locul potrivit.
 • Dați detergentului câteva minute pentru a înmuia murdăria. După aceea, clătiți cu apă și ștergeți cu o cârpă uscată.

Aceste recomandări simple vă vor ajuta să aveți grijă de instalațiile sanitare în mod corespunzător, ceea ce va spori semnificativ durata de viață a acestora. Și acesta este un angajament al economiilor, confortului și confortului constant în casă.

Dacă aceste metode nu ajută la eliminarea blocajului din toaletă, sunați instalatorul. Este posibil ca plutonul să apară în coloană și, cu utilizarea ulterioară a sistemului de canalizare, volumul vasului de toaletă nu va fi suficient pentru a menține canalele de scurgere. Un profesionist va rezolva rapid problema.

Lasă Un Comentariu