Cum de a curăța vopseaua de haine la domiciliu

Dacă s-a produs o neplăcere și o pată de vopsea a apărut pe lucrul dvs. favorit sau nou, nu vă descurajați. Aruncarea sau trimiterea pentru a se odihni în lucru vechi caseta nu merită, este mai bine să învețe cum să curățați vopseaua de haine la domiciliu.

Modalități de curățare a vechii vopsele de ulei din haine

Dacă pe haine se găsește o pată de vopsea pe bază de ulei, nu ezitați, ca în cazul gumei de mestecat. Începând imediat să combată poluarea, crește semnificativ probabilitatea unui rezultat pozitiv.

 1. Dacă pata este proaspătă, sapunul de rufe va ajuta la îndepărtarea murdăriei. Acoperiți zona murdară cu apă puțin încălzită, apoi clătiți-o repetat.
 2. Îndepărtați petele proaspete și pot fi cu ajutorul untului. Acoperiți contaminarea cu un strat gros de ulei, așteptați cel puțin o oră, apoi ștergeți pata cu o cârpă umezită cu amoniac. Va rămâne pentru a spăla hainele cu pulbere.
 3. Asistentul în lupta împotriva petelor pe bază de ulei va fi amoniacul, terebentina, benzina pură sau kerosenul. Așezați o bucată de tifon sau o cârpă sub murdărie și tratați murdăria cu un tampon de bumbac umezit cu solvent. Pentru a îndepărta petele grase, utilizați detergent sau amoniac.
 4. Solvenții, de exemplu, "White spirit", au rezultate bune în lupta împotriva petelor de vopsea pe bază de ulei. Aplicați un tampon umezit cu un solvent la murdărie timp de o jumătate de oră, apoi ștergeți ușor pata și acoperiți hainele cu săpun și apă.
 5. Pentru pregătirea următorului instrument veți avea nevoie de lut alb și benzină. Aceste substanțe se amestecă în cantități egale până la omogenitate. Aplicați pasta rezultată pe pete și lăsați timp de o jumătate de oră. După ce benzina sa evaporat, curățați-o de pe cârpă.
 6. Dacă vorbim despre haine din material delicat, glicerina va veni la salvare. Îndepărtați o bucată de pânză albă într-o baie încălzită pe o baie de apă și tratați murdăria. Înainte este rufele.
Înainte de utilizare, asigurați-vă că ați testat produsul selectat pe o parte neconfundată a produsului. Dacă totul este bine și curățatul selectat este sigur, continuați.

Cum se curata vopseaua acrilica uscata

Vopselele și lacurile solubile în apă sunt utilizate pe scară largă în domeniul reparării și construcției. Printre acestea se numără vopsele acrilice. Și întrucât o astfel de acoperire decorativă este solubilă în apă, este mai ușor să se facă față cu urmele decât în ​​cazul precedent.

 • Umpleți un tampon de bumbac, tifon sau prosop de hârtie în alcool, un produs de îndepărtare a unghiilor sau un antiseptic pe bază de alcool. Ștergeți bine zona contaminată.
 • Este absolut necesar ca alcoolul să pătrundă adânc în fibre și are un efect slăbit asupra vopselei. Ștergeți ușor cu un tampon de bumbac. Contaminarea este recomandată să ștergeți, nu frotiu, în caz contrar crește pata.
 • Luați un nou tampon și repetați procedura. Continuați până la dispariția semnelor acrilice din vizualizare.
 • Spălați hainele în apă cu pulbere și uscați. După uscare, inspectați cu atenție locul unde a existat anterior poluare. Dacă problema nu a fost complet eliminată de la prima dată, repetați procedura de la început.

Dacă începeți procesul de eliminare a pata acrilică în timp util, șansa de a returna piesa la aspectul original va fi mare. Cu toate acestea, chiar și în cazul petelor vechi, nu trebuie să vă supărați. Vodka, oțet, benzină sau lichid de frână vă vor ajuta să păstrați vârful peste ele.

Curăță vopsea

Decorațiuni interioare - o etapă dificilă a procesului de construcție, care necesită costuri ridicate. Mulți fac reparații pe cont propriu pentru a economisi bani și pentru a-și demonstra talentul. Și indiferent de experiența pe care o au hainele, petele aparținând vopselei pe bază de apă utilizată la finisare apar în mod inevitabil. Cum să eliminați această poluare?

Înainte de îndepărtare este important să se determine compoziția stratului decorativ. În cazul în care baza este PVA, un burete înmuiat în apă cu săpun va ajuta la eliminarea pete. Uneori pentru a obține rezultatul este destul de spălare obișnuită.

În ceea ce privește vopselele acrilice pe bază de apă, este rezistentă la apă și detergenți. Apoi acțiunea mecanică vine la salvare cu frecare suplimentară. Un rol important îl are tipul de bază de țesut colorat. Alegeți un instrument și o metodă de îndepărtare a petelor, ghidată de materialul de îmbrăcăminte.

 1. Țesătură groasă. Materialul este caracterizat de o rezistență ridicată la abraziune. Orice solvent chimic, fie acetonă, fie alcool alb, este potrivit pentru îndepărtarea petelor. Rămâne doar să spălăm lucrurile.
 2. Stofă ușoară fără impurități sintetice. Cel mai bun rezultat este ștergerea mecanică utilizând benzină sau un solvent chimic. În timpul procedurii, sub țesătură, asigurați-vă că ați pus o căptușeală de hârtie, apoi spălați produsul.
 3. Material sintetic. Solvenții nu sunt adecvați pentru curățarea hainelor din material sintetic, deoarece influența lor asupra compoziției țesăturilor este dăunătoare. Scoateți urme de vopsea pe bază de apă va ajuta ulei de floarea-soarelui. Se umezește un tampon cu ulei și se freacă contaminarea. Procesul este consumator de timp și laborios deoarece vopseaua se îndepărtează cu dificultate.

Metodele luate în considerare sunt bune în cazul poluării proaspete. Pentru a îndepărta urmele uscate de vopsea pe bază de PVA, umeziți suprafața cu murdărie abundentă pentru a înmuia stratul uscat, apoi frecați-l cu o perie și spălați-l.

Cum sa curete vopseaua de la blugi si pantaloni

Jeans și pantaloni - îmbrăcăminte versatilă, care este întotdeauna convenabilă și confortabilă. Datorită materialelor de fabricație, caracterizate prin durabilitate și durabilitate, aceste dulapuri de articole își păstrează calitățile originale chiar și cu uzură obișnuită.

Trebuie remarcat că blugi sunt ușor de curățat. Acestea sunt bine spălate și nu necesită detergenți. Și este o rușine când o urmă de vopsea apare pe blugi sau pantaloni, mai ales în cazul unor lucruri noi.

Acetona, diluantul sau kerosenul sunt potrivite pentru îndepărtarea vopselei de la blugi și pantaloni. Este suficient să umeziți o cârpă curată în lichid și să tratați ușor poluarea. Etapa finală - spalarea.

Dacă detergenții listați sunt singura modalitate de a scăpa de vopsea, orice detergent este potrivit pentru spălare. Unele gospodine folosesc săpun, altele folosesc pulberi cu aditivi activi. Toate mijloacele sunt bune.

Material video

Pentru a rezuma. Modalități de curățare. Alegerea uneia sau a altei opțiuni trebuie să fie ghidată de tipul de colorant și de material. Amintiți-vă, materiale delicate, inclusiv sintetice fine, lână, viscoză și mătase, necesită o atenție deosebită. Substanțele non-agresive, cum ar fi glicerina, amoniacul salicilic, săpunul de rufe sunt cele mai bune pentru curățare.

Dacă procedura de îndepărtare de la domiciliu sa încheiat cu un eșec, luați hainele pentru curățarea chimică. Echipamente profesionale combinate cu substanțe agresive puternice și experiență vor ajuta la rezolvarea problemei.

Aveți grijă, aveți grijă de lucruri și astfel de probleme nu vă vor strica niciodată starea de spirit. Mult noroc!

Vizionați videoclipul: 4 Pași Simpli pentru a-ți vopsi părul acasă (Decembrie 2019).

Lasă Un Comentariu