Cum de a ascuți bară cuțite

Cuțite - unul dintre cele mai importante elemente din bucătărie. Fără ele, este dificil să ne imaginăm procesul de gătit. Vândute multe tipuri de cuțite, care au diferite forme, destinații și materiale de fabricație. Articolul va arăta cum să ascuți bara cuțitelor acasă.

Planificați planul pasului

Prima etapă. Umpleți piatra cu apă pentru a spăla praful și murdăria care se afla pe suprafața sa. Pentru a îmbunătăți efectul, unii maeștri adaugă o picătură de detergent.

A doua etapă. Organizați un loc de muncă. Tavă sau masă de tăiere potrivită. În acest stadiu este important să se determine unghiul de înclinare a pietrei în raport cu el însuși. Poziția optimă este determinată de experiență. Apoi, trebuie să determinați unghiul de ascuțire - cu cât unghiul este mai mare, cu atât este mai mare cuțitul, iar cel mai mic - cel mai strâns.

A treia etapă. Poziționați corect cuțitul în raport cu bara. Puneți cuțitul la un unghi drept cu bara, apoi treceți ușor și încet, de la mâner până la colțul lamei.

Instrucțiuni video

În timpul ascuțitului, pe suprafața lamei se formează burdufuri. Scoateți-le cu musat. Aceasta este o tijă lungă cu o crestătură longitudinală caracteristică, care îndepărtează burții.

Cum să păstrați cuțitul cât mai mult posibil

  • Este recomandat să curățați lama înainte și după fiecare utilizare pentru a menține claritatea cât mai mult posibil.
  • Îndepărtați cu grijă, dar cu atenție cuțitul după fiecare spălare.

Tipuri de bare

Barele sunt împărțite în:

  1. Ceramică.
  2. Diamond.
  3. Pietre de apă japoneze.
  4. Baruri naturale.

Pentru o lucrare mai delicată folosind hârtie abrazivă.

Cum de a alege o bară

Pentru ca procesul de ascuțire să aducă rezultatele dorite, este important să alegeți piatra potrivită pentru cuțit. Barele sunt marcate cu mai multe litere și numere, care determină tipul de piatră, producător, grit.

Dimensiunea granulei determină cantitatea de măcinare a metalelor - cu un coeficient ridicat de granulare și cu un cuțit subțire, lama se mănâncă mai mult decât se mănâncă. Beneficiile acestei lucrări sunt puține.

Acordați atenție culorii bara. Creați nuanțe albe, întunecate și gri. În compoziția de lumină mai multe componente naturale care acționează ca un abraziv. Culoarea întunecată vorbește despre diverse impurități care nu au o bază atât de puternică, prin urmare sunt șterse și se umplu mai repede.

Chiar și un novice va fi capabil să ascuți un cuțit de bucătărie acasă, cu condiția să respecte recomandările. Barele bine selectate și mișcările fine vor ajuta la prelungirea perioadei de claritate a aparatului de bucătărie timp îndelungat.

Vizionați videoclipul: Cuțitul cu care poți să te razi - Atelierul de ascuțit cuțite - Baia Mare (Noiembrie 2019).

Lasă Un Comentariu