Cum să gătești clătite cu brânză de vaci

Principala regulă în gătit - pentru a alege produsele potrivite și pentru a le selecta. Îți voi spune cum să faci clătite cu brânză de vaci, care va ajuta întotdeauna când oaspeții sosesc brusc sau întârzie.

Adesea fac clatite pe lapte sau kefir. Dacă stocurile din frigider dispar, apa și smântâna ajută.

Deasupra întrebării "ce este gustos și rapid pentru a găti la micul dejun?" concepute cel puțin o dată în viața fiecărei femei. În gătit, un număr mare de rețete interesante de feluri de mâncare. Și este greu să decidă care este mai bine, astfel încât fiecare gospodină să experimenteze până când ea își găsește propria.

Reteta clasica pentru clatite cu branza de vaci

Reteta mea este pentru 10 clatite.

ingrediente:

Pentru test

 • Făină - 2 cupe;
 • Lapte (poate fi degresat, chefir) - 2 pahare;
 • Ouă (mediu) - 2 buc., Dacă este mică - 3-4 buc.;
 • Zahăr - 2 linguri. l.;
 • Sarea este un vârf;
 • Ulei de floarea-soarelui - 2 linguri. l.

Pentru umplere

 • Brânză brută - 450-500 gr.;
 • Unt - 2 lingurițe. (pot fi înlocuite cu smântână);
 • Ouă - 1 buc.;
 • Zahăr - 2 linguri. l.;
 • Vanilină (opțional) - la vârful unui cuțit.

Cum să gătești aluat:

 1. Într-un castron mare, bateți ouăle proaspete cu sare și zahăr până se înmoaie. Se toarnă în a treia parte a paharului de lapte, bate bine.
 2. Adăugați bucățele mici de făină cusută, amestecând cu grijă, până când este netedă, pentru a nu forma bucăți. Dacă imediat vărsați o cantitate mare de făină, vor apărea bulgări care sunt greu de frământat. Dacă bucătăria are un blender, este ușor să faci aluat fără bucăți cu el.
 3. Puțin puțin câte puțin, se diluează aluatul prin turnarea laptelui rămas (aproximativ 1,25 cești). Nu uitați să vă amestecați.
 4. Adăugați ulei de floarea-soarelui. Dacă vă plac clătite subțiri, diluați cu apă sau lapte într-o stare de smântână scăzut de grăsime. Doar nu exagerati, altfel aluatul va fi lichid.

Cum să coaceți clătite:

Se încălzește tigaia, dacă cuptorul nu se află într-o tavă preîncălzită, clătite vor ieși, nu clătite. Înainte de prima clătite, ungeți tigaia cu unt sau ulei de floarea-soarelui, grăsime sau untură. În uleiul ulterior nu este necesar să adăugați.

 1. Se toarnă în tigaie o mică parte din aluat, răspândit ușor pe întreaga suprafață.
 2. Coaceți timp de 1,5-2 minute, până la licitație de aur. Este important să nu plecați nicăieri, pentru a nu arde.
 3. Ca pancake prajit, spatula usoara sau un cutit special, cu un vârf rotunjit, intoarceti pe partea opusa. Închideți încă 1,5-2 minute.
 4. Treceți pe o farfurie adâncă, ungeți untul pe o parte. În mod similar, se prăjește restul de clătite, pliate ușor într-o grămadă. Se recomandă acoperirea cu un capac, pentru a evita uscarea marginilor.

Pregătirea clatirii de umplere și de ambalare:

 1. Băuturile de mâncare se amestecă bine cu zahărul (puteți trece printr-un măcinător de carne pentru a economisi timp), adăugați smântână (poate fi înlocuită cu unt), ouă, zahăr și vanilină (adăugați dacă doriți).
 2. Se amestecă bine până se freacă. Asigurați-vă că ați gustat-o. Dacă ceva lipsește, adăugați.
 3. Luăm o clătită, punem la marginea a 1-2 linguri de umplutură. Am înfășurat un plic - îl răsucim în mijloc pentru a acoperi umplutura.

Și ultimul pas.

Se încălzește uleiul de floarea-soarelui, se pune vasul fin în tigaie cu o cusătură în jos, se prăjește într-un foc mic timp de 1,5-2 minute pe fiecare parte.

Clatite sunt gata!

Trecem pe o farfurie frumoasă și o servim la masă. Clatite sunt delicioase atat la cald cat si la rece. Înainte de servire, se toarnă smântână, lapte condensat sau gem de pe partea superioară. Bon apetit!

Lasă Un Comentariu