Cum să curățați mașina de spălat de scară, murdărie și miros

O mașină de spălat este un asistent indispensabil pentru fiecare hostess, viața în lumea modernă nu poate fi imaginată fără această tehnologie. Pentru ca mașina de spălat să servească cu credincioșie de mai mulți ani, este necesar să aveți grijă de ea în mod corespunzător și în timp util, curățându-l cu regularitate de murdărie acasă.

Curățăm mașina mașinii de spălat din miros și murdărie

Înarmați cu o cârpă umedă, curățați carcasa din praf, pete mici și urme de pulbere. A doua etapă va fi curățarea locurilor greu accesibile, unde nu puteți ajunge cu o cârpă. Acestea sunt noduri de părți, colțuri și depresiuni mici. Luați o perie mică sau o periuță de dinți veche, o soluție de săpun sau un agent de curățare neabraziv și tratați locuri greu accesibile. Apoi, ștergeți-le cu o cârpă uscată.

Cea mai puternică murdărie este în tava de pulbere. Curățenia și mirosul plăcut în acest loc reprezintă o garanție a rufelor bune și de înaltă calitate, acordându-i astfel atenție deosebită. Apariția murdăriei aici este facilitată de folosirea pulberilor lichide, a emolienților de țesături, a curățării rare și a curățării tăvii.

Atunci când spălați neregulat tava, poate apărea mucegaiul negru, care poate dăuna organismului uman foarte mult. Pentru a evita acest lucru, clătiți tava cu apă rece, uscați și puneți-o după fiecare spălare.

Acum, în detaliu despre modul de curățare a recipientului pentru pulbere din impurități mici. Veți avea nevoie de o periuță de dinți veche și o soluție de săpun pentru curățare.

  1. Scoateți recipientul de pulbere. Dacă există dificultăți în acest sens, citiți instrucțiunile pentru mașina de spălat, care descrie în detaliu modul de scoatere a tăvii.
  2. În soluția de săpun preparată, coborâți tava și curățați murdăria cu o periuță de dinți.
  3. Clătiți resturile și uscați tava.

Dacă contaminarea este persistentă, veți avea nevoie de un agent de înălbire sau de un clor. Se diluează chimia cu apă și se coboară tava timp de câteva minute, apoi se urmează aceeași procedură ca și pentru curățarea contaminării cu lumină. Fiți atenți! Panoul frontal nu poate fi coborât în ​​înălbitor, altfel plasticul poate schimba culoarea.

Dovedit remedii folk

Pentru a curăța repede mașina de murdăria și murdăria la domiciliu, remedii folclorice dovedite - acid citric și oțet.

Acid citric

Cantitatea de acid citric depinde de gradul de contaminare și de volumul tamburului. Pentru o mașină de 1.5-3 kg, veți avea nevoie de unul sau două pachete de 90 grame de acid citric, dacă volumul este de aproximativ 5 kg - cinci 90 de grame de ambalaje, cu o pungă adormită în compartimentul pentru pulberi și restul din tambur.

După aceea, porniți mașina în modul de spălare cu o temperatură a apei de 90 de grade. După o astfel de curățare, toată murdăria acumulată de-a lungul anilor va ieși din tambur și furtunuri.

Instrucțiuni video

În timpul curățării, asigurați-vă că în furtunul de evacuare nu există nicio murdărie sau spumă. În acest caz, va trebui să curățați manual furtunul. Procedura se recomandă nu mai mult de 1 dată pe lună.

oțet

O altă modalitate de a curăța remedii folclorice este oțetul. Rețineți că oțul este un agent agresiv care poate deteriora piese din cauciuc sau piese subțiri din plastic.

Se toarnă 40-60 ml de acid acetic în compartimentul de pulberi și se pornește modul de spălare la o temperatură de 90-95 de grade.

Dacă acest tip de curățare a mașinii de spălat nu inspiră încredere, utilizați produsele de curățare achiziționate. Din fericire, există o mulțime de ele în magazine și alegerea este limitată doar de buget. Soluții speciale sunt vândute pentru a combate mirosul neplăcut, pentru a combate scara și mucegaiul.

Cum să curățați filtrul și tamburul

Cea mai importantă parte a mașinii de spălat este tamburul. Unele modele au o caracteristică plăcută - curățarea automată a tobei. Dar dacă nu există un astfel de bonus în mașină de scris?

  1. În tambur turnați 100 ml de înălbitor și rulați spălarea la o temperatură nu mai mică de 50 de grade. Se recomandă, de asemenea, o spălare dublă pentru a curăța cele mai reușite. După procedură, aerisiți tamburul și uscați-l.
  2. În plus față de tambur, nu uitați să curățați ușa cu sticlă. În acest scop, sunt potrivite atât remedii populare (pastă de sifon), cât și produse de curățare disponibile în comerț (detergenții pentru sticlă).

Filtru. Împiedică pătrunderea resturilor străine, a ruginei de la țevi. Cu utilizarea prelungită a mașinii, filtrul se înfundă și necesită curățare. În astfel de cazuri, puteți deconecta furtunul și conectați-l la țeavă în sens invers.

Plasa care se află la capătul furtunului trebuie îndepărtată cu grijă și clătită cu ajutorul unui tampon de bumbac pentru a elimina contaminarea.

Instrucțiuni video

Nu uitați să curățați filtrul secundar (scurgere). Filtrează apa din rezervor, care poate obține gunoi în procesul de spălare - fire, fibre textile și multe altele. Puteți vedea unde se află filtrul de scurgere în instrucțiuni.

În partea de jos a mașinii este un capac, sub acesta este o conductă din scurgere, pe care se află capacul cu un mâner - acesta este filtrul.

Înlocuiți un recipient mic pentru a scurge apa, coborâți furtunul în acesta și deschideți filtrul.

Caracteristicile mașinilor de spălat verticale de spălare

Mașinile cu sarcină verticală sunt, de asemenea, curățate în mod regulat, împiedicând mirosurile neplăcute, mucegaiul și scala. Pentru a face acest lucru, potriviți instrumentele discutate mai sus. După fiecare spălare, utilajul cu o ștergere verticală a încărcăturii și lăsați ușa deschisă, astfel încât să se usuce și să fie difuzată. Restul de curățare și de îngrijire nu este diferit de un dispozitiv cu o sarcină orizontală.

Un astfel de ajutor util și indispensabil de uz casnic, ca mașină de spălat va dura o lungă perioadă de timp, dacă aveți grijă de ea la timp și în mod regulat. Pentru a face acest lucru, puneți în jurnal câteva sarcini simple: ștergeți după fiecare spălare, păstrați ușa deschisă, de 1-2 ori pe lună pentru a curăța cu acid citric sau oțet. Apoi mașina va dura mult timp.

Vizionați videoclipul: Tutorial curatare pompa evacuare masina spalat rufe (Noiembrie 2019).

Lasă Un Comentariu