Cum să curățați covorul rapid și eficient

Din păcate, palatul este principalul colector de praf din apartament. În locurile de utilizare activă de pe suprafața produsului, cu spoturile de timp apar și luminozitatea inițială a culorilor este pierdută. Din fericire, dacă știți cum să curățați covorul acasă, puteți rezolva aceste probleme.

Metode populare de curățare a covorului de murdărie și miros

Pentru a întoarce rapid caruselul la aspectul original, nu este necesar să cumpărați produse chimice scumpe. Remediile populare se confruntă eficient cu murdăria, petele și alți contaminanți, nu și mai rău.

 • sare. Scoateți covorul. Umpleți suprafața crapului cu o sticlă de pulverizare și presărați cu sare grosieră. Așteptați un timp, apoi scoateți sarea înmuiată cu sare cu o mătură și re-vid. Prin această metodă, produsul devine proaspăt și curat.
 • sifon. Mijloacele curăță bine locurile șterse și împrospătează culoarea. Se dizolvă 5 linguri de sodă într-un litru de apă caldă. Umpleți sticla cu o sticlă de pulverizare și amestecați uniform amestecul pe suprafața covorului. Așteptați 2 ore, apoi aspirați. Pentru curățarea chimică, se presară zonele contaminate cu sifon și se aspiră după 40 de minute.
 • varză acră. Vechea metodă implică utilizarea de varză, fermentată fără adăugarea de oțet, pentru curățare. Clătiți varza cu apă, stoarceți și întindeți frunzele de-a lungul covorului. Folosind o perie, frecați viguros varza. Îndepărtați frunzele de deșeuri care au devenit gri de murdărie, aspirați covorul și trimiteți-l pentru uscare.
 • Universal Cleaner. Într-un recipient mic, amestecați într-o lingură de praf de spălare și sifon, adăugați un pic de oțet. Se toarnă puțină apă caldă în amestec și se amestecă. Folosind un burete, tratați cu un amestec de covor, apoi clătiți cu apă.

Instrucțiuni video

În plus față de eficiența ridicată și disponibilitatea remediilor populare, există un alt avantaj. Este vorba despre siguranța produselor din materiale naturale.

Produse achiziționate și substanțe chimice

Curățarea covorului acasă este o sarcină dureroasă. Și dacă un aspirator este suficient pentru curățarea profilactică, asistenții sunt necesari pentru a combate poluarea puternică și mirosul. Am luat deja în considerare metode populare eficiente, acum să vorbim despre produsele oferite de industria chimică. Ce instrumente funcționează cel mai bine?

 1. Șampon "5+". Compoziția de spalare miroase bine, se adaptează cu ușurință la cea mai mare parte a poluării și este accesibilă. Pentru a combate contaminanții minori, utilizați o soluție de spumă preparată prin diluarea chimiei cu apă. În cazul petelor vechi utilizate într-o formă concentrată.
 2. Șampon "Vanish". Atunci când este folosit corect, Vanish îndepărtează murdăria și mirosul, revigorează vopseaua. Într-un castron de apă, adăugați un mic șampon, amestecați și procesați suprafața produsului cu o soluție spumată. Dacă vorbim despre deficiențe, există câteva dintre ele - costul ridicat, mirosul ascuțit și eficiența scăzută în cazul petelor vechi.
 3. Cleaner "Ajutor". Agentul de curățare este vândut într-o sticlă echipată cu un atomizor. Ajutorul se aplică locului contaminat și se freacă cu o cârpă umedă. Potrivit recenziilor gospodinelor, curatatorul este bine dovedit in lupta impotriva poluarii puternice.
 4. "Drop VOX". Potrivit pentru curățarea mobilierului tapițat și a tuturor tipurilor de covoare. Economice, formând un detergent de spumă gros, aplicat pe suprafața covorului. Când produsul este uscat, aspirați bine.

Consiliul. Înainte de a utiliza chimia achiziționată, asigurați-vă că citiți instrucțiunile și testați produsul pe o secțiune de vizibilitate scăzută a covorului. Utilizați mănuși de cauciuc pentru a vă proteja mâinile de arsuri chimice. După curățare, ventilați camera.

Cum se curata covorul, fara a se scoate de pe podea

Nu este întotdeauna posibilă îndepărtarea covorului pentru a efectua o curățare de înaltă calitate. Dar acest lucru nu este necesar. Este mai important să alegeți cea mai bună metodă de curățare, deoarece pentru a combate praful, murdăria sau mirosul, veți avea nevoie de metode diferite. Luați în considerare fiecare caz separat.

 1. praf. Pentru a curăța crapul de praf cât mai rapid și mai eficient, presărați suprafața covorului cu sare de masă. Așteptați câteva minute, apoi colectați-le cu un aspirator sau cu o mătură umedă.
 2. Mizeria încăpățânată. Pentru a elimina poluarea veche potrivită chimie de cumpărare. Dacă nu există produse de curățare industrială, salvarea de ceai va ajuta. Presăriți frunzele de ceai pe suprafața covorului, așteptați aproximativ 30 de minute, apoi colectați cu un aspirator. Această metodă este ideală pentru covoare întunecate.
 3. Un miros neplăcut. Dacă există mici copii în casă, pisici, câini sau alte animale de companie, timpul în care palatul începe să miroasă neplăcut. Pentru ao reîmprospăta, utilizați un balsam de țesături. Aplicați produsul pe covor pe ambele părți și lăsați-l timp de câteva ore, deschizând ferestrele din cameră.
 4. Refacerea vopselelor. De-a lungul anilor, strălucirea covorului se estompează. Pentru a restabili aspectul original, amestecați sarea și sucul de lămâie în cantități egale, aplicați covorul cu o perie și clătiți cu un burete umed.

Acum sunteți convins că covorul nu trebuie să fie îndepărtat pentru curățare. Dacă luăm în considerare sfaturile de mai sus, punerea mașinii în ordine nu va provoca dificultăți.

Cum să curățați covoarele și covoarele în curățarea chimică

Carpet - un element integrant al locuinței. Face interiorul cald și confortabil. Și astfel că tipul de covor sau covor întotdeauna satisface ochiul și lasă emoții plăcute, se recomandă curățarea periodică a produsului.

Unele gospodine fac singure sarcina de curățare. Alții, din cauza lipsei de timp liber sau în cazul produselor scumpe, solicită ajutor din partea agențiilor specializate. În acest caz, doar câțiva știu cum să curăță covoarele în curățarea chimică. Despre asta și spuneți-i.

Există mai multe tipuri de covoare de curățare uscată.

 1. Metoda uscată. Baza este utilizarea unui aspirator verticat puternic. Dispozitivul este echipat cu un dispozitiv care ridică gramada și îndepărtează cu ușurință praful și murdăria de la punctele greu accesibile. În cazul murdăririi grele, se aplică un covoraș lichid pe covor și apoi se aspiră.
 2. Reglarea aburului. Indispensabil în tratarea petelor vechi și a mirosurilor rele. În timpul procedurii, detergenții nu sunt utilizați, ceea ce face ca acest tip de curățare să fie favorabil persoanelor alergice la produse chimice.
 3. Curățarea spumoasă. Curățarea cu ajutorul soluției de spumă se efectuează pe echipamente speciale. Ea este incredibil de eficientă în combaterea diferitelor contaminanți și a petelor din băuturi. Singurul dezavantaj - nevoia de uscare de covoare sau mochete de înaltă calitate.
 4. Curățarea delicată. Tehnologia de control al poluării se bazează pe utilizarea produselor caracterizate de aciditate neutră. Siguranță maximă pentru produs.

Când covorul intră în curățarea chimică, comandantul se familiarizează cu "pacientul", determină gradul de contaminare și alege tehnica care va oferi cel mai bun rezultat. Firește, această metodă nu poate fi numită plăcere ieftină, însă cheltuielile financiare se justifică complet, deoarece curățarea uscată are multe avantaje.

 • Procedura de curățare se efectuează pe echipamente speciale.
 • Se utilizează produse de curățare, care sunt produse din componente ecologice și nu provoacă alergii.
 • Mirosurile neplăcute sunt eliminate nu numai din gramada, ci și din bază.
 • Toate tipurile de murdărie sunt îndepărtate profesional folosind cele mai bune substanțe de îndepărtare a petelor.

Curățarea covorului acasă este un proces dificil și consumator de timp, care necesită o perioadă considerabilă de timp. Dacă doriți să obțineți rapid cel mai bun rezultat, urmați instrucțiunile privind substanțele chimice de uz casnic sau metodele populare eficiente.

Păstrați lucrurile în casă curate, mențineți cald și confortabil, și veți avea întotdeauna o dispoziție excelentă. Ne vedem curând!

Vizionați videoclipul: cum sa curatati usor covorul (Decembrie 2019).

Lasă Un Comentariu