Cum să curățați cuptorul cu microunde la domiciliu

În majoritatea cazurilor, toți membrii familiei folosesc acest asistent de bucătărie. Ca urmare, pe suprafața aparatului de uz casnic și în interior apar pete de grăsime. Prin urmare, în articolul de astăzi voi explica cum să curăț un cuptor cu microunde la domiciliu și să ia în considerare metode de curățare sigure și eficiente.

Cum să curățați cuptorul cu microunde în 5 minute

Uneori există o nevoie de curățare rapidă a cuptorului cu microunde, dar nu este întotdeauna la îndemână, există o sticlă de chimie achiziționată sau o remedie populară testată în timp. În acest caz, apa obișnuită vine la salvare. Tehnologia de curățare cu microunde pe bază de apă se numește metoda de abur.

Se toarnă două pahare de apă într-un recipient din plastic și se pune într-un cuptor cu microunde. Activați cronometrul timp de 10 minute la putere medie sau maximă. După terminarea programului, deconectați dispozitivul de rețea, scoateți recipientul și ștergeți interiorul echipamentului cu o cârpă sau șervețel.

Instrucțiuni video

Secretul acestei metode este dureros de simplu. În 10 minute apa începe să fiarbă și, sub influența aburului cald, grăsimea se înmoaie. Pentru a îmbunătăți efectul, vă recomand să adăugați o oțet, acid citric sau sifon în apă.

Curățați cuptorul cu microunde în interior

În cazul utilizării regulate, camera internă a cuptorului cu microunde se murdărește, indiferent cât de atentă gazda tratează aparatul. Pentru curățarea pereților interiori ai asistentului bucătăriei, aceștia utilizează atât remedii populare, cât și substanțe chimice achiziționate. Să vedem care este cel mai bun mod de a trata grăsimile, reziduurile lipsite de alimente și mirosul neplăcut care a apărut după ce au fost preparate chipsuri, pește sau carne.

Căi reale eficiente

Atunci când cantitatea de grăsime dintr-un cuptor cu microunde devine catastrofică, unii amanți recurg la chimie pentru ao elimina, alții folosesc cele mai sigure metode bazate pe remedii folclorice. Și dacă familia are copii sau alergii, remediile naturale devin indispensabile. Le vom lua în considerare.

  • oțet. Se dizolvă 2 linguri de oțet în 150 ml de apă. Se toarnă compoziția rezultată într-un recipient din plastic, se pune într-un cuptor cu microunde și se pornește cronometrul timp de 5 minute la putere medie sau maximă. După spumă de sticlă, opriți-vă și umblați de-a lungul pereților cu un burete curat. Această metodă are un dezavantaj - un miros neplăcut de acid acetic, deci după procedură, ventilați în mod corespunzător camera cuptorului.
  • Acid citric. Atunci când este utilizat corect, acest instrument oferă rezultate excelente. Se diluează două plicuri de amestec cu un pahar de apă și se pune într-un recipient special în cuptor. După 5 minute de funcționare a dispozitivului la putere medie sau maximă, îndepărtați grăsimea înmuiată cu un burete umed.
  • sifon. Acest instrument este folosit de oameni care au găsit tigăi metalice și tigăi de fier din fontă. Cu sarcina principală de soda coapte cu "excelent", dar lasă zgârieturi pe suprafața interioară. În viitor, devine mai dificil să eliminați contaminarea, prin urmare, vă recomand să folosiți mijloace mai blânde de curățire internă.
  • lămâie. După ce ați folosit lamaie, cuptorul cu microunde nu numai că devine curat, ci și miroase bine. Se toarnă 2 cesti de apă în recipient, se taie fructul în jumătate, se stoarce sucul, se adaugă la apă împreună cu lămâia rămasă. Așezați recipientul în cuptorul cu microunde, porniți-l timp de 10 minute, apoi ștergeți suprafața interioară cu un șervețel sau prosop de hârtie.

Interesant este ca copingul cu mirosul acumulat in interiorul cuptorului cu microunde este mai dificil decat cu petele. Chiar și acidul citric cu detergenți uneori se dovedește a fi neputincios. Din fericire, există substanțe care absorb mirosurile terților. Printre acestea se numără carbonul activ și sarea.

Se toarnă un pahar într-un castron mare, se adaugă 10 tablete de carbon activat în pudră, se amestecă și se pune într-un cuptor cu microunde peste noapte. Dimineața, cu surprindere, veți găsi că mirosul neplăcut a dispărut. Vă sfătuiesc să efectuați această procedură simplă după fiecare curățare complexă.

Chimie achiziționată

Datorită industriei chimice, sunt disponibile un număr mare de produse care curăță rapid și eficient cuptorul cu microunde. La elaborarea acestor instrumente, toate cerințele producătorilor de aparate de uz casnic sunt luate în considerare, astfel încât această chimie este sigură pentru elementele dispozitivului.

Lista mijloacelor eficiente și populare este condusă de produsele mărcilor "Mr. Muskul", "Cillit Bang", "AmWay". Produsele din pulbere sunt diluate cu apă înainte de utilizare și lichidele sunt aplicate pe suprafață de la un pulverizator. Mai târziu, locul este șters cu o cârpă curată.

Dacă decideți să utilizați produse chimice de uz casnic pentru a curăța cuptorul cu microunde, citiți instrucțiunile. Dacă prima încercare de eliminare a contaminării a eșuat, repetați procedura.

Chimia achizitionata are mai multe neajunsuri, dintre care costul ridicat. De asemenea, după utilizarea unui astfel de produs, este necesar să se clătească bine camera. Dacă cuptorul este spălat slab, atunci când este încălzit, substanțele chimice vor intra în vasul gătit. Acest lucru nu este sigur.

Hostesses sunt bine conștienți de dezavantajele chimiei achiziționate, astfel încât acestea adesea folosească remedii folk, despre care am vorbit mai devreme.

Cum să curățați rapid cuptorul cu microunde?

Atunci când utilizați un cuptor cu microunde, grăsimea apare nu numai în interior, ci și în exterior. Dacă pe cutie există pete și pete, continuați.

  1. Soluție de sodă - cel mai bun instrument pentru curățarea externă. Pulverizați soluția peste suprafața din plastic, așteptați 15 minute și îndepărtați-o cu un burete umed. La sfârșit, umblați cu o cârpă uscată. Pentru a îndepărta murdăria în cusături și în jurul cheilor, utilizați scobitori și tampoane de bumbac.
  2. De asemenea, chimicalele din uz propriu sunt potrivite pentru curățarea suprafețelor, de exemplu, Fakir sau Fenolux. Aplicați puțin pe un burete curat și umblați la suprafață. Apoi, ștergeți corpul cuptorului cu o cârpă umedă. Îndepărtați umezeala rămasă cu un prosop.

Datorită unor astfel de manipulări simple, veți reveni cu ușurință la aspectul original al asistentului tău indispensabil și va exprima recunoștința sub formă de delicatețe și mâncăruri aromate, cum ar fi merele coapte.

Sfaturi utile

Din anumite motive, fie că este vorba de lipsa timpului liber sau de lenea banală, curățarea cuptorului cu microunde este adesea amânată până mai târziu. Aceasta nu este cea mai bună metodă de păstrare a echipamentului curat. Curățirea preventivă periodică este mult mai bună, deoarece economisește timp și prelungește durata de viață. Ce este necesar pentru asta?

  1. După fiecare gătire, ștergeți interiorul cuptorului cu microunde cu un burete sau o cârpă umedă.
  2. Dacă vasul se scufundă sau se arde în timpul gătitului, opriți aparatul, spălați suportul rotativ și continuați să gătiți.
  3. Înainte de a trimite vasul la cuptor pentru încălzire, acoperiți-l cu un capac special. Aceasta va împiedica pătrunderea grăsimilor în pereții interiori ai camerei. Cumpărați o copertă nu este dificilă.
  4. O dată pe săptămână, curățați cuptorul cu microunde în aburi. Această curățare necesită puțin timp și împiedică apariția grăsimilor pe pereții petelor vechi.

Practica arată că poluarea proaspătă la domiciliu este mult mai ușor de eliminat. Pete încă vechi de grăsime - un loc ideal pentru așezarea și reproducerea bacteriilor, care apoi intră în mâncare, atât de curățare preventivă - garanția sănătății.

Sper că aceste sfaturi simple de curățare cu microunde vor ușura mulțimea și vor îngriji aparatul rapid și confortabil. Mult noroc!

Vizionați videoclipul: 36 HACKS DE VIATA PENTRU A-TI ACCELERA RUTINA ZILNICA (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu