Cum de a curăța hota din bucătărie de grăsime

Hood - un element integrant al interiorului bucătăriei și un asistent indispensabil bucatarului. Profesioniștii bucătari și gospodinele care petrec mult timp în bucătărie sunt bine conștienți de modul în care își curăță gluga de la grăsimi la domiciliu. Nu este surprinzător, deoarece atunci când gătești nu primește o lovitură mai mică decât aragazul.

Măsuri de siguranță

Orice lucrare necesită abordarea corectă. Chiar și prepararea de legume pentru tratamentul termic ulterior este potențial periculoasă, deoarece o infecție poate intra în rana rămasă de cuțitul murdar. Ce să spun despre curățarea unui dispozitiv electric care utilizează substanțe agresive. Pentru a evita problemele, vă sfătuiesc să ascultați recomandările.

 • Înainte de procedură, asigurați-vă că ați deconectat capota de la rețea pentru a evita șocurile electrice.
 • Înainte de a dezasambla dispozitivul citiți cu atenție instrucțiunile de utilizare.
 • Multe produse includ acizi sau baze concentrate. Utilizați mănuși de cauciuc pentru a vă proteja mâinile de arsuri chimice. Utilizați o atenție deosebită atunci când utilizați substanțe chimice orientate spre curățarea apelor uzate.
 • Curățați capota de bucătărie cu mâneci lungi și ochelari. Acest lucru va împiedica apariția de substanțe agresive pe piele și ochi.
 • Lucrați într-o zonă bine ventilată, izolată de încăperile adiacente. Asigurați-vă că restricționați accesul animalelor și copiilor la bucătărie în momentul operației.

Acest set de reguli și recomandări cât mai simple posibil. Nu neglija sfatul, uneori chiar și o mică greșeală devine o cauză a unei probleme serioase.

Etapa pregătitoare

Curățarea capotei de bucătărie este precedată de o etapă pregătitoare, care implică deconectarea dispozitivului de rețea, studierea instrucțiunilor și dezasamblarea. Dacă dispozitivul este dezactivat și manualul este citit cu atenție, continuați.

 1. Scoateți capacul care se află deasupra sobei. Desfaceți dispozitivele de fixare și trageți elementul de siguranță din sloturi.
 2. Scoateți filtrul, scoateți capota de conectare și conducta de aerisire, scoateți elementul filtrant de aer.
 3. Verificați cu atenție incinta și determinați gradul de contaminare.

Pentru spălarea țevii, ungeți filtrul de grăsime și rotiți oricare din uneltele, care vor fi discutate mai jos. Numai fiecare filtru de aer nu este curățat. Căutați informații relevante în instrucțiuni.

Metode populare eficiente de curățare a zăbrelelor din grăsimi

Există multe metode de curățare, și nu toate prevăd utilizarea chimiei scumpe. Unele mijloace improvizate sunt mult mai accesibile și se descurcă bine cu grăsimea de pe elementele capotei.

 • sifon. Este necesar un container mare. Puneți vasele pe sobă, turnați apa și porniți focul. Pe măsură ce lichidul se încălzește, se adaugă sifon și se amestecă constant pentru a se dizolva. De îndată ce amestecul se fierbe, trimiteți plasa la recipient împreună cu filtrul și fierbeți timp de o jumătate de oră. În acest timp, chiar și grăsimile consumate se îndepărtează ușor.
 • Săpun de spălare. Pentru a elimina depozitele de grăsime, adăugați câteva săpunuri rase într-un recipient cu apă fierbinte. Se înmoaie părți din glugă în soluție timp de o oră, apoi se îndepărtează și se îndepărtează excesul de grăsime cu o racletă sau un burete dur.
 • oțet. Otetul diluat nu este necesar. Aplicați produsul pe rețea și lăsați timp de 30 de minute pentru a dizolva murdăria. Apoi, îndepărtați grăsimile rămase cu un burete și clătiți cu apă curentă.
 • Acid citric. Cu o soluție de acid citric, tratați suprafața contaminată și lăsați până ce grăsimea se dizolvă. Apoi mergeți cu un burete umed și clătiți. Dacă prima încercare nu oferă rezultatul corect, repetați manipularea.

Instrucțiuni video

Fondurile listate sunt disponibile în arsenalul fiecărei gazde. Ele sunt disponibile, eficiente și utilizate pe scară largă pentru a curăța nu numai hota de bucătărie, ci și pentru a aduce în formă divină feluri de mâncare, sobe, microunde și alte aparate de uz casnic.

Cum se utilizează chimia de cumpărare pentru curățarea hotei

Magazinele vinde produse care oferă rezultate rapide și sunt absolut sigure pentru toate tipurile de suprafețe de bucătărie. Luați în considerare produsele chimice de uz casnic populare, care sunt cel mai des folosite de gospodine pentru a spăla capota. Acestea sunt "Sanita", "Cenușăreasa", "Efsto", "Sunergetik" și "Silith Beng".

Instrumentele listate sunt la fel de ușor de utilizat posibil. Sunt aplicate pe suprafața contaminată, lăsate câteva minute, spălate cu apă clocotită și clătite cu apă rece. Acest lucru este suficient pentru a elimina grăsimea veche și funinginea. Când utilizați produse chimice de uz casnic, asigurați-vă că purtați mănuși și măști, deoarece compoziția fondurilor include acizi și substanțe agresive.

Compararea video a produselor chimice de uz casnic

Dacă substanțele chimice enumerate nu sunt la îndemână, soluția pentru curățarea țevilor, "Albirea" sau lichidul obișnuit de spălat vase va ajuta la rezolvarea problemei. Chiar și pulberea tradițională de spălare pe bază de sodă se va potrivi.

Informații utile

Cum să spălați hotele de motor

Dacă hota de bucătărie este folosită în mod regulat și nu este prevăzută cu grijă, grăsimea, împreună cu particulele de praf, este depozitată pe componentele interne, iar motorul nu face excepție. Curățarea acestui site este cel mai bine instruit unui specialist. Acesta va închide motorul în mod corespunzător și va clăti folosind o soluție specială.

Dacă decideți să acordați atenție "inimii" capotei de bucătărie, limitați-vă să îndepărtați mecanic stratul de grăsime și apoi să procesați fragmentele disponibile cu o soluție de alcool. Asta e de ajuns.

Curățarea casetelor

După curățarea elementelor interioare, acordați o atenție specială carcasei exterioare, deoarece curățenia piesei afectează curățenia bucătăriei. Insidiositatea acestei părți este că praful stă pe partea superioară a grăsimii, asigurând un efect de cimentare.

Striderii de fier și agenții de curățare abrazivi pentru curățarea carcasei nu sunt adecvați pentru că lasă zgârieturi pe finisajul lucios. Metode inadecvate și lichide, deoarece probabilitatea unui amestec în ochi este mare. Cum sa fii?

Luați un detergent de spălat vase, aplicați pe un burete umed și frecați suprafața. După o jumătate de oră, ștergeți carcasa cu o cârpă umedă. Pentru a îndepărta punctele de grăsime rămase, utilizați o racletă de cauciuc utilizată de șoferi pentru a curăța ferestrele mașinii.

Nu se recomandă utilizarea unui sobă de gaz ca încălzitor sau pur și simplu lăsați-l cu arzătoarele aprinse, chiar și pentru scurt timp. Sub influența temperaturii înalte, grăsimile se usucă, se fixează mai bine și formează carbon, care este mai dificil de îndepărtat.

Curățarea în timp util - cheia pentru o funcționare normală, o durată lungă de viață și o vedere atractivă a aparatelor de bucătărie și a bucătăriei în sine. În ceea ce privește capota, sarcina principală de a se îngriji de aceasta este de a preveni formarea murdăriei persistente pe corp și în interior. Spălați în timp fumul și grăsimea.

Vizionați videoclipul: Cum se curata eficient filtrele metalice de la hota - Tutorial (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu