Cum să curățați fierbătorul de la remedii folclorice și chimie

Adesea, pentru a pregăti băuturi calde, apă fierbinte este fiartă în fierbătorul, care are o duritate ridicată datorită impurităților de sare. Sare atunci când se încălzește precipitat, care este depus pe pereții rezervorului, formând în timp o placă densă. Articolul va analiza modul de curățare a cazanului de la scară din casă.

Stadiul de siguranță și pregătire

 • Nu poate fi utilizat pentru curățarea medicamentelor sintetice utilizate pentru mașinile de spălat. Numai produsele create pentru echipamentele și aparatele de bucătărie, a căror suprafață intră în contact cu alimentele, vor face. După utilizare, substanțele chimice și materialele abrazive se pot introduce în apă potabilă, deoarece sunt dificil de îndepărtat din elementele de plastic și metal.
 • Pentru curățarea suprafeței exterioare, puteți utiliza substanțe chimice de uz casnic fără incluziuni abrazive. Este mai bine să uitați de bureți de metal sau de perii.
 • Deconectați aparatul și răciți-l înainte de a curăța fierbătorul. Pentru a evita depunerile în apa de băut, fierbătorul este furnizat cu un filtru. Acesta este situat în gura și necesită, de asemenea, curățarea.
 • Nu scufundați niciodată aparatul în apă sau în alt lichid de curățare.

Toate procedurile trebuie efectuate într-o zonă bine ventilată, folosind mănuși de cauciuc și protecție respiratorie.

Remedii populare împotriva scării

Dacă boilerul este acoperit cu prea mult strat de scară, atunci nu toate mijloacele vor ajuta la obținerea rezultatului prima dată. Cu toate acestea, nu ar trebui să te superi, există metode populare eficiente care fac o treabă excelentă cu floare și nu costă practic nimic.

oțet

Pentru a pregăti soluția vor fi necesare oțet de masă de 9% și apă. În robinetul de apă ⅔ apă de la nivelul maxim. Apoi adăugați oțet la marcajul maxim. Se fierbe soluția, apoi se lasă să se răcească.

Dacă 9% din oțet nu a fost găsit, utilizați oțet esență (70%). Se toarnă apa în fierbător până la marcajul maxim, apoi se adaugă 2-3 linguri de esență. Lucrați foarte bine cu instrumentul, evitând contactul cu membranele mucoase, pentru a nu provoca arsuri chimice.

La sfârșit, clătiți bine aparatul cu apă. Dacă nu a fost posibil să eliminați toate deșeurile de la prima dată, repetați procedura. Dezavantajul metodei este mirosul ascuțit al oțetului (mai ales în cazul esenței), deci camera ar trebui bine ventilată.

Oțetul nu este recomandat pentru curățarea enamelware-ului!

Acid citric

Soluția este preparată în proporție de 10 grame de acid citric pe 1 litru de apă. De obicei, acidul este ambalat în saci de 25 de grame, deci pentru un ceainic standard veți avea nevoie de o pungă.

Soluția rezultată, ca și în cazul oțetului, aduce la fierbere. După fierbere, opriți fierbătorul, deoarece soluția poate începe spumarea intensă. Se lasă să se răcească, se scurge soluția, se clătește bine cu apă. Dacă este necesar, repetați procedura.

Soda de coacere

Dacă boilerul nu a fost curățat mult timp și stratul de scală este suficient de mare, înainte de a efectua una dintre procedurile de mai sus, este necesar să fierbeți apă cu o bicarbonat de sodiu. Soluția este preparată la o viteză de 2 lingurițe. linguri de sodă pentru 1 litru de apă. Acest preparat va da o reacție mai activă cu acidul și va crește probabilitatea de purificare.

Coca cola

Metoda este potrivită pentru orice ceainic, cu excepția cazanului electric. Apa dulce gazată trebuie să conțină acid ortofosforic și acid citric. Coca-Cola, băuturile Fanta sau Sprite sunt considerate adecvate pentru curățenie. Ei curata scara si fac o treaba minunata cu rugina.

Înainte de a începe procedura, deschideți capacul și eliberați gazul din băutură. Se toarnă în fierbător până la nivelul mediu, se aduce la fierbere și se lasă lichidul să se răcească. Scurgeți și clătiți bine interiorul cu apă.

În multe forumuri se recomandă utilizarea "Sprite", deoarece lichidul incolor nu lasă o culoare caracteristică în interiorul dispozitivului, în timp ce "Coca-Cola" și "Fanta" pot pata suprafața interioară.

Cazurile de rulare necesită o combinație de mai multe metode. Cazanul cu o patină puternică poate fi curățat în felul următor:

 1. Efectuați prima fierbere cu apă și sifon, evacuați lichidul și clătiți fierbătorul.
 2. Efectuați cel de-al doilea fierbere timp de o jumătate de oră. Pentru a face acest lucru, adăugați 1-2 lingurițe de acid citric în apă și, după fierbere, clătiți recipientul cu apă.
 3. Al treilea se fierbe cu apă și oțet.

La sfarsitul procedurii, spuma va deveni libera si fara probleme va ramane in spatele peretilor. După aceea, spălați din nou dispozitivul din nou, pentru a evita ca reziduurile de acid și reziduuri să intre în băutura viitoare.

Produse achiziționate și substanțe chimice

Dacă aveți nevoie să îndepărtați rapid și ușor scara din fierbător, utilizați unelte specializate vândute în magazine. Astfel de instrumente sunt eficiente și acționează destul de repede.

 • "Antinacipin" - este în vânzare, ieftin, a obținut rapid rezultatul dorit.
 • "Remover de scară" este un remediu ieftin și eficient.
 • "Major Domus" - un agent dovedit în formă lichidă, din păcate, nu se găsește în toate magazinele.

Este foarte simplu să utilizați pulberi de gunoi: puneți-le în boiler și acoperiți-le cu apă. După fierbere, scurgeți apa și clătiți bine dispozitivul din interior.

Soluții personalizate

Dacă nu există ingrediente pentru curățarea casei, încercați murătura de castraveți. Se toarnă în fierbător și se fierbe timp de 1-2 ore. În loc de soluție salină, puteți folosi și lapte de zer sau lapte acru.

Pe Internet există o metodă de curățare a cojii de mere. Sunt potrivite doar merele acru, cărnatul căruia este umplut cu apă și fiert în ceainic timp de o oră.

După proceduri, fierbătorul este spălat bine.

Cea mai bună modalitate de a rezolva problema este de a preveni apariția scalei.

 • Curățați interiorul buretelui cu un strat subțire de scală după ce utilizați fierbătorul de 1-2 ori.
 • Se fierbe apa pre-filtrată.
 • Nu lăsați apa fiartă timp îndelungat în fierbător, se toarnă imediat excesul.
 • Desfășurați o operațiune de decojire lunară pentru a preveni ca depozitul să devină prea gros.

Procedurile de curățare și întreținere vor proteja cazanul de la scară, prelungind durata de viață a elementului de încălzire.

Vizionați videoclipul: ツeSimpluツ Topirea calcarului in vasul de fiert apa ! Cu oțet de masă . . (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu