Cum se curăță tigaia de scară acasă

Multe gospodine se confruntă cu o problemă atunci când, datorită utilizării constante, ustensilele de bucătărie își pierd aspectul original. Acest lucru se datorează aspectului pe pereții interiori și exteriori ai ustensilelor de funingine. Și cel mai mult interesat de modul de curățare a tigaiei de carbon în casă.

Siguranță și măsuri de precauție

Înainte de a lua în considerare modalități eficiente de a curăța tigaia de carbonul din casă, să vorbim despre măsurile de siguranță. Adesea este imposibil să se elimine poluarea fără ajutorul unui agent de curățare. Și în compoziția produselor din industria chimică sunt substanțe care sunt utile pentru organismul nu poate fi numit. Prin urmare, atunci când efectuați lucrări de curățare a tigaiei, respectați aceste reguli.

 1. Spălați vasele cu mănuși de cauciuc. Vândut o varietate de modele care diferă în mărime, grosime de cauciuc și prezența stratului de țesătură interior.
 2. Când utilizați substanțele chimice achiziționate, nu uitați de respirator. Dacă nu, utilizați un bandaj de țesături cu mai multe straturi. Amintiți-vă că substanțele agresive din compoziția agenților de curățare afectează nu numai vasele, ci și organele respiratorii.
 3. În timpul procedurii de utilizare a chimiei în aer vor apărea impurități nedorite. Prin urmare, se recomandă curățarea vesela într-o încăpere ventilată.
 4. Dacă în casă există copii sau animale de companie, asigurați-vă că nu vizitează bucătăria în timpul procedurii.

Ascultând aceste recomandări, protejați-vă mâinile, plămânii și stomacul de efectele adverse. Și acest lucru este important, deoarece scara în tigaie, comparativ cu sănătatea - o simplă mizerie.

Chimie achiziționată împotriva funinginii

Industria chimică nu stă în vigoare, așa că hostessul are acces la o gamă largă de instrumente care se concentrează pe lupta împotriva carbonului și a grăsimilor vechi. Astfel de produse sunt foarte eficiente și ajută la îndepărtarea rapidă a plăcii.

Timp de mulți ani, folosirea substanțelor chimice de uz casnic pentru combaterea funinginii gazdelor prin încercări și experimente au identificat mijloacele care oferă cel mai bun rezultat. Vorbim despre compozițiile de curățare "Mr. Muskul", "Schumann", "AmWay", "Frosch", "Ajutor" și "Oxyday".

Aceste produse oferă cel mai bun rezultat, sub rezerva instrucțiunilor de pe ambalaj. Principiul de lucru este dureros simplu: soluția este aplicată pe suprafața tigaiei, așteaptă câteva ore, după care este îndepărtată cu un burete de bucătărie.

În ciuda eficienței ridicate, produsele chimice de uz casnic au mai multe dezavantaje serioase. Aceste produse sunt toxice și prezintă un potențial pericol pentru sănătate, iar curățarea tăvii trebuie făcută cu mănuși de cauciuc într-o cameră cu ferestre deschise.

Dezavantajele chimiei achiziționate sunt bine cunoscute de gospodine, așa că mulți preferă remedii populare, care, cu abordarea corectă, oferă un rezultat similar, dar sunt mai sigure. Despre acestea vor fi discutate în continuare.

Remedii populare împotriva funinginii

O tigaie bună este un lucru indispensabil, care, cu o grijă și o manevrare atentă, servește mai mult de un an și plăcută cu șapte feluri de mâncare minunate. Și pentru că atunci când se gătește la suprafață apare funingine, gospodinele au venit cu multe metode pentru a curăța în siguranță tigaia. Luați în considerare tehnicile populare. Pentru comoditate, împărțim vasele în categorii în funcție de materialul de fabricație.

Tigaie fără tigaie

Curățarea tăvii cu o acoperire neaderentă necesită abordarea cea mai prudentă. O mișcare greșită și daune apare pe suprafață, cauzând ca vasele să devină inutilizabile.

 • mașină de spălat vase. Aparatele moderne de uz casnic susțin o funcție care se poate compara ușor cu grăsimile arse la etapa inițială. Dacă vorbim despre un produs ceramic cu acoperire neaderentă, pentru curățarea agentului lichid se folosește un agent lichid pentru a evita zgârieturile. Produsele din pulbere nu sunt potrivite.
 • decocție. Digestia cu o soluție formată din 3 litri de apă, 50 de grame de carbonat de sodiu și un pahar de detergent ajută la combaterea funinginii într-o astfel de tigaie. Îndepărtați o tigaie într-un recipient cu soluție, fierbeți o jumătate de oră pe căldură medie și apoi ștergeți suprafața cu un burete moale.
 • Coca cola. Această metodă și-a dovedit eficiența în practică în mod repetat. Pentru a îndepărta depozitele de carbon, turnați puțină băutură carbonatată în tigaie și fierbeți o jumătate de oră. Pentru a îndepărta carbonul din exterior, fierbeți tava în băutură.

Indiferent de care din metodele de mai sus dați preferință, panul se va întoarce la fosta lui atractivitate și puritate.

Tigaie acoperită cu teflon

În condițiile unei funcționări necorespunzătoare, depozitele de carbon apar pe suprafața unei tăvi de pâine acoperită cu teflon, ceea ce elimină toate avantajele. Problema este agravată de faptul că metodele mecanice nu sunt adecvate pentru curățarea unui astfel de produs. Cum sa fii? Există mai multe soluții.

 1. macerare. Metoda este potrivită pentru îndepărtarea carbonului ușor compactat. Îndepărtați produsul într-un recipient cu apă fierbinte și lăsați-l peste noapte. Dimineața, fără prea mult efort, curățați tigaia de carbon.
 2. Pudră de coacere alimentară. Vine la salvare în cazul poluării vechi. Se amestecă două linguri de pudră cu un pahar de apă. Se toarnă soluția rezultată într-o tigaie, se pune pe sobă și se fierbe. Când lichidul sa răcit, îndepărtați carbonul cu un burete.
 3. Soda și detergent. Pentru a elimina petele vechi, amestecați un pahar de detergent cu trei linguri de sodă și diluați cu trei litri de apă. Împingeți tigaia în compoziția rezultată și fierbeți timp de o jumătate de oră. Când lichidul sa răcit, ștergeți suprafața tăvii cu un burete. Apropo, săpun tocat - o mare alternativă la detergent.
 4. Acid citric. Introduceți un vas mare de apă, adăugați o pungă de acid citric, coborâți produsul și fierbeți o treime de oră. După o perioadă de timp, lăsați tava în soluție până când lichidul se răcește. După mers pe suprafața buretelui de spumă.

În ceea ce privește partea exterioară, totul este mai ușor aici, deoarece suprafața este mai puțin delicată. Achiziționarea de produse chimice sub formă de gel sau cremă este ideală pentru eliminarea poluării.

Tavă veche din fontă, cu funingine puternică

Apariția nagarei pe suprafața unei tigaie din fontă este inevitabilă, mai ales dacă felurile de mâncare sunt utilizate regulat. Din fericire, curățarea asistentului bucătăriei, făcut din acest metal, este cea mai ușoară cale. Și pentru mulți ani de funcționare a unor astfel de ustensile, au apărut multe moduri de curățenie.

 1. Acid citric. Se toarnă apă în tigaie, se adaugă acid citric în proporție de 1 lingură per litru de lichid și se fierbe vasele din amestecul rezultat timp de cel puțin 15 minute. Apoi scoateți ușor carbonul sau îndepărtați-l cu un burete de curățare.
 2. Carbon activat. Utilizarea produselor farmaceutice - una dintre cele mai simple și mai accesibile modalități. Umpleți suprafața vasului și presărați cu pulbere de carbon activ, obținută prin zdrobirea tabletelor. După o oră, spălați cu substanțe chimice de uz casnic.
 3. oțet. Se amestecă otetul cu apă într-un raport de 1 la 3, se toarnă soluția în tigaie, se fierbe la foc mic și se fierbe timp de 3 ore. În acest timp, toată poluarea se va deplasa cu ușurință. Pentru a nu fi otrăvit de vița de oțet, conduceți procedura într-o cameră ventilată
 4. nisip. Turnați nisip în tigaie și puneți-l pe sobă. Porniți focul minim. După 2 ore, turnați nisipul și clătiți produsul cu apă. Curățarea suplimentară nu este necesară. Vă sfătuiesc doar să efectuați procedura în aer proaspăt, deoarece nisipul fierbinte creează un miros neplăcut.
 5. lampă de benzină. Aprindeți o lampă și îndreptați flacăra spre tava. După un minut, funinginea în sine va cădea. Nu vă sfătuiesc să curățați astfel în casă, pentru că glumele cu focul sunt rele.

Dacă nu vă îndepărtați de metode mai radicale, folosiți un burghiu cu o duză de metal. Prin mișcări rapide și ușoare, curățați cu ușurință suprafața. În acest fel, sfătuiesc să curățați în garaj, dar nu în bucătărie.

Aluminiu tigaie

Întoarceți aspectul original al panoului de aluminiu mai greu decât fonta. Acest metal nu este prietenos cu agenții de uz casnic agresivi și detergenții pentru pulberi. Puteți rezolva problema în felul următor.

 1. Se toarnă 10 litri de apă într-un recipient mare, se adaugă 500 de grame de carbonat de sodiu, 100 de grame de clei de birou și un șarjel de săpun de rufe. Se amestecă totul bine.
 2. Împingeți o tigaie în soluție și fierbeți o jumătate de oră, apoi lăsați în lichid până dimineața. În cele din urmă clătiți cu apă și ștergeți cu o cârpă.

Pentru curățarea unei tăvi de aluminiu, abrazivele - o perie metalică, sare sau nisip - sunt potrivite din exterior. Dacă în timpul curățării apar zgârieturi, lustruiți aparatul cu sodă.

Ceramică

Un produs ceramic este exigent pentru îngrijire, iar îndepărtarea vechilor contaminări este consumatoare de timp, deci este recomandat să-l curățați în timp util. Dacă apare o problemă, următoarele remedii vă vor ajuta.

 • Alcool medicinal. Cel mai eficient în combaterea poluării minore. Umpleți un tampon de bumbac în alcool medicinal și ștergeți suprafața tigaiei, apoi clătiți cu apă.
 • decocție. Pentru curățarea complexă, turnați apa în tava, adăugați detergent, coborâți tigaia și fierbeți 30 de minute. După ce a trecut timpul, clătiți cu apă.

A vândut o varietate de detergenți pentru feluri de mâncare din ceramică care pot fi ușor tratate cu funingine. Și, deși costul lor este ridicat, în comparație cu prețul unui nou fel de mâncare este un ban. Conform recenziilor online, acestea recomandă instrumentul Organics sau Frosch.

Sfaturi utile

După ce am scăpat de funingine pe suprafața vasului, vă sfătuiesc să luați mai multe măsuri preventive care vor ajuta la prevenirea apariției poluării în viitor.

 1. Curățați suprafața vaselor din toate părțile imediat după terminarea gătirii, fără a aștepta răcirea completă.
 2. Dacă spălați tava în mașina de spălat vase, efectuați o curățare manuală o dată pe lună. Cu ochiul liber, puteți observa cu ușurință aspectul arderii în stadiul inițial și îl puteți elimina cu ușurință.
 3. Încercați să utilizați mai puține pulberi de curățat, bureți de fier și alte mijloace improvizate improvizate. Acest lucru va reduce probabilitatea zgârieturilor.
 4. Dacă o tigaie nouă a ajuns în arsenalul dvs., asigurați-vă că ați curățat suprafața interioară cu ulei de floarea soarelui înainte de utilizare, apoi spălați-l cu detergent.
 5. Indiferent de material, utilizați o spatulă din plastic sau lemn în timpul gătitului. Dacă preferați cătușe, alegeți un dispozitiv cu protecție la capete.

Acum știți toate subtilitățile de curățare a vaselor de carbon din casă și cum să preveniți apariția acestuia. Încercați să împiedicați apariția unei astfel de contaminări pe suprafața vesela, deoarece acest lucru împiedică aspectul ustensilelor și dăunează sănătății. Mult noroc!

Vizionați videoclipul: Cum se curata eficient filtrele metalice de la hota - Tutorial (Noiembrie 2019).

Lasă Un Comentariu