Cum sa cureti pantofii albi din tesatura

Pantofii strălucitori arată incredibil de frumos, dar ușor de murdar. Chiar zgârieturi mici, pete minuscule și murdărie sunt puternic observabile pe o suprafață albă de zăpadă. Pentru ca pantofii la modă să arate atrăgători, au nevoie de îngrijire corespunzătoare, așa că să luăm în considerare cum să curățăți adidașii albi de țesătura casei.

Produse chimice achiziționate pentru curățarea pantofilor de pânză

Pulberea de spălare este un produs universal de curățare. Pentru a avea grijă de adidași albi la domiciliu, se utilizează sub formă de pastă lichidă, după adăugarea puțină apă. Un efect similar este furnizat de săpun lichid. Cu toate acestea, în cazurile cele mai neglijate, numai înălbitorul ajută.

Agenții de albire sunt eficienți, nu asigură pregătirea semnificativă a încălțămintei înainte de curățare, sunt ușor de folosit, dar diferă în ceea ce privește compoziția. Prin urmare, este important să alegeți mijloacele potrivite pentru a nu strica produsul.

Clorul conținând înălbitor face față cu orice poluare și este accesibil, dar este potrivit doar pentru pantofii de săli de sport cu bumbac sau lenjerie de pat. După combinarea cu alte substanțe, clorul devine agresiv față de textile. Dacă aveți pantofi de la altă țesătură, nu utilizați "Whiteness", altfel veți strica elementul de modă stradală.

Agenții de oxigen au un efect mai delicat asupra țesăturii și nu sunt inferiori conținutului de clor din punct de vedere al eficacității. Acest lucru se datorează peroxidului de hidrogen și a aditivilor din care fac parte. Înainte de a utiliza Persol, ACE Oxi Magic sau Astonish OXY PLUS, citiți cu atenție instrucțiunile. Acordați o atenție deosebită măsurilor de precauție indicate pe sticlă, deoarece substanțele chimice achiziționate prezintă pericole potențiale pentru sănătate.

Informații despre video

Oxigenul de înălbire este foarte eficient, miroase bine și nu cauzează alergii. Acest lucru se datorează costului ridicat al acestor produse.

Cum să cureți singurul pantof

Talpa pantofului poluează și pete mai repede decât partea superioară a țesăturii. Toată greșeala contactului constant cu diferite suprafețe. Chiar dacă pantofii și-au pierdut ușor atracția anterioară, acest lucru nu este un motiv pentru disperare, deoarece există multe modalități de a curăța talpa folosind mijloace improvizate.

 • Praf de spălare. Se toarnă apă caldă într-un bazin, se adaugă o jumătate de cești de praf și se amestecă până se dizolvă. Îndepărtați talpa în soluție timp de o jumătate de oră, apoi mergeți pe suprafață cu o perie. În cele din urmă, clătiți încălțămintele cu apă și trimiteți-le la uscat.
 • sifon. Puneți o lingură de sifon pe o bucată de pânză umedă. Ștergeți talpa cu o cârpă și clătiți cu apă. Acest instrument nu este adecvat pentru curățarea produselor cu parfum colorat, deoarece soda oferă un efect de albire și lasă pete luminoase.
 • oțet. Se toarnă un pahar de apă caldă în castron, se toarnă în două linguri de oțet și se amestecă. În soluția rezultată, umeziți o cârpă și ștergeți talpa.
 • Săpun de spălare. Acest instrument spală cu ușurință talpa pantofului. Îndepărtați temeinic peria cu săpun și frecați suprafața tălpii. Dacă este necesar, repetați procedura. Pentru a spori eficiența, faceți o soluție de curățare a săpunului curat și a apei calde. Îndepărtați talpa în compoziție timp de o jumătate de oră și clătiți-o.
 • Amidon și lapte. Faceți o pastă din ingredientele de mai sus, amestecând în aceleași proporții. Aplicați compoziția rezultată pe talpă și frecați ușor cu o perie, apoi clătiți cu apă.
 • pastă de dinți. Pentru a curăța talpa, aplicați produsul pe o periuță de dinți și tratați suprafața. În cazul unui teren neuniform, murdăria se mănâncă mai puternic, astfel încât curățarea va necesita mai mult timp și efort.
 • înălbitor. Într-un castron de apă, adăugați un mic agent de înălbire și lăsați talpa în soluție timp de o oră. În acest timp, va fi curat și alb de zăpadă. Dacă aveți lichid de înălbire lichid, nu îl diluează în apă, ci tratați talpa și ștergeți ușor.
 • lămâie. Lemon are o aciditate ridicată, astfel încât se poate face cu ușurință cu îndepărtarea murdăriei. Tăiați fructele în jumătate, stoarceți sucul, umeziți-l cu o bucată de pânză și umblați pe suprafața murdară.
 • acetonă. Incredibil de eficient și ușor de curățat, dar în unele cazuri agresiv față de talpă. Pentru a nu strica produsul, determinați răspunsul materialului la agentul de curățare înainte de utilizare. Folosind o vată de vată umezită în acetonă, ștergeți talpa din interior. Dacă produsul nu este deteriorat, continuați cu procedura.
 • vaselina. Este greu de crezut, dar acest hidratant este de asemenea potrivit pentru curățarea tălpii de pe adidași. Aplicați o anumită vaselină la suprafață și frecați cu o perie. Principalul lucru este că instrumentul nu intră pe țesătură.
 • radieră. Acest articol de papetărie funcționează bine cu dungi negre pe talpă. Locurile contaminate trebuie frecate cu o bandă de cauciuc. Dacă suprafața devine mată, corectați defectul cu o cremă transparentă de încălțăminte.

Dacă fondurile listate nu sunt la îndemână, utilizați metoda care implică utilizarea fișierelor de unghii. Instrumentul pentru manichiură îndepărtează ușor un strat subțire de cauciuc. Principalul lucru este că, după șlefuire, nu există zgârieturi adânci pe talpă.

Caracteristici de curățare piele de piele și pantofi din piele

Pantofii buni sunt investiția perfectă în dulapul tău. Pantofii aderenți, bine pregătiți, servesc comandantului timp de mulți ani, subliniind stilul său. În această parte a articolului vom vorbi despre îngrijirea pantofilor din piele și suede.

Pantofi de piele pentru încălțăminte

Magazinele vând o varietate de coloranți, produse de curățat și perii pentru pantofi de suede. Nu vă recomand să economisiți cu privire la achiziționarea de produse de îngrijire pentru pantofi scumpe, dar nu ar trebui să scrieți remedii alternative folclorice, deoarece sunt disponibile și la fel de eficiente.

 1. oțet. Impregnarea prin impregnare impresionantă face pantoful mai saturat și mănâncă bine pete care nu au putut fi îndepărtate. Slăbiți un burete cu lichid și curățați suprafața pantofului. Uscați pantofii în aer liber, apoi biciuiți materialul cu o perie specială.
 2. abur. Tratamentul cu aburi este bun la curățarea adidaților strălucitori de piele de piele. Se fierbe apa. Așezați o plasă deasupra rezervorului, puneți încălțămintea contaminată pe partea superioară timp de 5 minute. Apoi mergeți la suprafață cu o perie de cauciuc.
 3. Curatare umeda. Nu este potrivit pentru pantofi de piele ieftină. Dacă în timp ce mângâieți un pantof există villus pe mâini, este mai bine să folosiți altă metodă. Faceți o soluție de 50 de grame de săpun de rufe și 3 litri de apă încălzită. Împingeți adidașii în compoziție timp de 10 secunde, apoi tratați cu o perie moale și clătiți-o.
 4. Cercei alb. Dacă aveți adidași albi din piele, o soluție formată din 20 g de sodă, 10 ml de amoniac și o grămadă de lapte vă va ajuta să curățați încălțămintea, să toniflați încălțămintea și să înălbim materialul. Tratați suprafața pantofului cu această compoziție și lăsați-o timp de 3 ore. Uscați materialul cu oțet și curățați-l cu o perie specială.

Pentru a întoarce aspectul original al adidaților de suede, nu este necesar să cumpărați unelte industriale. Fondurile de la oameni nu sunt inferioare pudrelor și gelurilor în termeni de eficacitate.

Încălțăminte din piele pentru încălțăminte

Mărfurile din piele arată elegant și elegant în combinație cu blugi, dar nu sunt protejate de poluare. Pentru curățarea casei din piele, suficiente creme și lustruire speciale. Principalul lucru este că culoarea produsului se potrivește cu umbra încălțămintei.

Înainte de a aplica crema, îndepărtați praful de pe suprafață cu o cârpă. Dacă există pete, ștergeți-le cu o cârpă umedă și uscați pantofii. Aplicați produsul la încălțăminte după uscare și lustruire.

Dacă vorbim de adidași din piele albă, totul este mult mai complicat aici, pentru că pe un fundal alb, se observă chiar și murdăria minusculă, ceea ce face ca pantofii să pară neclintiți. Ce să spun despre penetrarea coloranților? Nu se poate face fără o curățare temeinică.

 • Nu așteptați poluarea puternică și ștergeți periodic încălțămintea cu un tampon umezit cu apă cu săpun. Utilizați numai apă fiartă pentru curățare. Atunci când mineralele fierbinți se așează pe fund și nu cad pe pantofi. Îndepărtarea lor din porii delicați ai pielii este imposibilă.
 • Pentru curățarea produselor extrem de contaminate, utilizați o soluție de lapte și amidon din cartofi. Se amestecă aceste fonduri în cantități egale. Aplicați amestecul cu un șervețel pe adidași și așteptați să se usuce, apoi scuturați resturile de amidon.
 • Praful de copt va ajuta în lupta împotriva petelor rezistente. Acoperiți zona contaminată cu un strat subțire de pulbere și umeziți ușor pentru a declanșa o reacție chimică. Ca rezultat, pata se va dizolva.

Cea mai bună modalitate de a curăța adidași din piele albă este considerată o cremă specială, aplicată după îndepărtarea murdăriei și a prafului. Datorită materiei colorante, aceasta ascunde petele și protejează împotriva apei și murdăriei.

Sfaturi utile

În cele din urmă, voi împărtăși o colecție de sfaturi utile care vă vor ajuta să restabiliți aspectul original al adidaților și să minimalizați probabilitatea de deteriorare a produsului. Asigurați-vă că urmați aceste recomandări, deoarece chiar și cu utilizarea, la prima vedere, a unui mijloc complet sigur, riscul de deteriorare a pantofilor la modă este mare.

 1. Înainte de a aplica un instrument, asigurați-vă că efectuați un test pe un fragment al unui pantof care nu este vizibil. Acest lucru vă va ajuta să cunoașteți reacția materialului la agentul de curățare utilizat.
 2. Aplicați substanțe de curățare lichide și soluții la suprafață cu o cârpă albă. Dacă materialul este colorat, agentul de curățare poate dizolva vopseaua care va rămâne pe pantof.
 3. Pentru a obține un rezultat garantat, utilizați o periuță de dinți veche în locul unei cârpe. Vilele penetrează cu ușurință canelurile și curăță bine în locuri îndepărtate.
 4. Nu încercați pe pantofii dvs. preferați toate mijloacele cunoscute. Dacă autocurățirea nu a reușit, luați-vă încălțămintea pentru curățarea cu apă. Persoanele care lucrează acolo știu cum să se ocupe de încălțăminte de țesături diferite și cum să elimine în siguranță poluarea.
 5. Nu utilizați kerosen, benzină sau alți compuși uleiosi pentru spălarea pantofilor albi. Deseori, rezultatul utilizării lor nu corespunde așteptărilor și în loc de alb, apare la suprafață o contaminare mai vizibilă sau indelebilă.
 6. Dacă utilizați chimia achiziționată, citiți cu atenție eticheta. Unele fonduri sunt aplicate produsului, în timp ce altele necesită diluare cu apă. Urmați instrucțiunile.
 7. După curățare, pantofii albi se clătesc bine și repetat cu multă apă. Dacă un agent de curățare rămâne în țesătură, după uscare, vor apărea pete pe pete.
 8. Nu vă uscați pantofii spălați la soare. Sub influența razelor ultraviolete, adidații se vor usca mai repede, dar vor deveni galbeni. De asemenea, nu este potrivit pentru uscarea radiatorului sau a radiatorului cald. Uscarea în astfel de condiții este condiționată de deformarea produsului.

Există multe modalități de a restabili adidași, și nu fiecare dintre ele este costisitoare din punct de vedere al banilor. Dacă nu doriți să vă despărțiți de pantofii dvs. preferați, vă rugăm să aveți răbdare și, cu puțin efort, veți îndepărta cu ușurință orice poluare din casă.

Vizionați videoclipul: Cum scoatem usor petele de pe haine! (Aprilie 2020).

Lasă Un Comentariu