Cum se curăță tastatura computerului acasă

În medie, o persoană petrece mai mult de două ore la un computer. Nu este surprinzător, deoarece echipamentul informatic conectat la rețea oferă posibilități nesfârșite în ceea ce privește munca, distracția și divertismentul, deci este atât de important să știi cum să cureți tastatura calculatorului.

Modalități de curățare a tastaturii fără dezasamblarea și scoaterea cheilor

Puteți curăța tastatura computerului acasă în mai multe moduri. Pentru început, luați în considerare opțiunile care nu implică dezasamblarea. Aceste metode sunt ideale pentru curățarea și întreținerea preventivă.

Este important! Înainte de a începe, asigurați-vă că ați deconectat dispozitivul de la computer. Curățarea tastaturii nu este dezactivată și reprezintă un potențial pericol pentru sănătate și viață.

 • Șervețel și perie moale. Metoda este potrivită dacă țineți curați tastatura curățată frecvent și regulat. Utilizând o perie moale, îndepărtați praful și resturile care au acumulat între butoane. Pentru a finaliza procedura, mergeți pe suprafața umezită cu alcool sau într-un lichid special cu un șervețel.
 • Aer comprimat. Datorită acestei metode, praful este îndepărtat cu ușurință împreună cu miezurile și murdăria acumulată de sub butoane. Cumpărați un rezervor de aer comprimat la un magazin specializat. Conectați duza, îndreptați priza spre unul din orificiile de pe tastatură și apăsați capacul. Împreună cu aerul, particulele de murdărie sunt îndepărtate în exterior.
 • Aspirator. Utilizarea unui aspirator pentru curățare este o bună alternativă la metoda anterioară. Mai întâi activați modul "suflare" pentru a obține efectul balonului. Apoi activați modul normal pentru a colecta particule de murdărie și de miezuri lipite între chei.

Trei moduri sunt suficiente pentru a curăța tastatura care nu este foarte murdară și pentru ao readuce la aspectul original. Crede-mă, cantitatea de gunoi scoasă din corp te va surprinde. Ca rezultat, obțineți un dispozitiv curat, care, dacă este folosit corespunzător, va dura mai mult de un an.

Curățarea treptată a tastaturii din praf cu dezasamblare

Dacă decideți să efectuați o curățare totală a tastaturii din praf și murdărie, nu puteți face acest lucru fără demontare. Pentru procedura va fi nevoie de o șurubelniță mică, un pachet, un mic detergent și o periuță de dinți veche. Să începem

 1. Deconectați tastatura de la computer. Înainte de dezasamblare, asigurați-vă că faceți o fotografie a dispozitivului, astfel încât mai târziu să nu existe dificultăți în plasarea cheilor.
 2. Puneți tastatura pe suprafața de lucru cu tastele în jos, deșurubați toate șuruburile și îndepărtați cu grijă capacul. Veți vedea un film cu piste de contact. Pentru al scoate, deșurubați șuruburile de pe conductor, prin care filmul este conectat la placă.
 3. Scoateți cheile. Folosind o mică șurubelniță, trageți colțul cheii și ridicați ușor. Butonul se va desprinde ușor. Faceți același lucru și cu celelalte taste.
 4. Puneți cheile deconectate într-o pungă, adăugați apă caldă și detergent. Puneți sacul și agitați bine. Scurgeți soluția de săpun și clătiți bine butoanele și le trimiteți spre uscare.
 5. Începeți curățarea carcasei tastaturii. Îndepărtați o periuță de dinți într-o soluție de săpun, apoi mergeți pe suprafață. După curățare, clătiți cu apă și uscați bine.
 6. Asamblați tastatura. Mai întâi introduceți toate butoanele în funcție de fotografie. Reinstalați contactele, placa și filmul elastic cu conductori. Nu uitați să strângeți șuruburile.
 7. Apoi, așezați cu atenție cablul și fixați capacul. Tastatura este pregătită pentru o utilizare ulterioară conform destinației.

Instrucțiuni video

Cu această instrucțiune simplă, puteți efectua cu ușurință o curățare completă a tastaturii din praf, murdărie și alte contaminanți.

Cum să curățați tastatura după lichidul vărsat

O tastatură inundată a calculatorului este o problemă cu care se confruntă mulți utilizatori și gameri. Dacă vărsați neapărat apă, cafea, ceai sau orice alt lichid de pe tastatură, nu ezitați.

 1. În primul rând, deconectați tastatura de la computer pentru a evita scurtcircuitarea.
 2. Rotiți dispozitivul pentru a vărsa lichidul în interior. Îndepărtați umezeala reziduală de pe suprafața modulului computerului cu un tampon de bumbac.
 3. După manipularea de mai sus, uscați carcasa cu un uscător de păr, activând modul de aer rece.

Dacă în carcasă intră mult lichid, dezasamblați dispozitivul, urmând instrucțiunile descrise în partea anterioară. Pentru a îndepărta urme lipicioase de băuturi zaharoase, utilizați un detergent special și un tampon de bumbac.

Dacă problema este serioasă, vă sfătuiesc să duceți aparatul la un centru de service. Angajații companiei vor curăța, vor diagnostica, vor verifica contactele și, dacă va fi necesar, vor înlocui elementele eșuate.

Pentru efectuarea curățării preventive externe a tastaturii, nu sunt necesare aptitudini speciale. Furnizând dispozitivul o îngrijire corespunzătoare, veți prelungi durata de viață și veți economisi bani pentru repararea sau achiziționarea unui înlocuitor.

Vizionați videoclipul: Cum curatam de praf un desktop pc - curatenia de primavara (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu