Cum să gătești crapul în cuptor

Crapul este un pește de apă dulce, a cărui carne conține multe vitamine, de exemplu: E, B1, în3, C, B6, în9, A, b12, C, PP, precum și elemente micro și macro. Ea are un efect pozitiv asupra sistemului nervos și a tractului digestiv, ajută la reglarea glicemiei, îmbunătățește starea pielii. Cel mai important, gustul potrivit și gustos gătește acasă.

Sfaturi utile

Alegerea felurilor de mâncare

Pentru a evita orice problemă la coacere, trebuie să alegeți mâncărurile potrivite pentru gătit. Materialul afectează în mod direct rezultatul eforturilor dvs. Pentru prăjirea peștilor în cuptor sunt cele mai potrivite feluri de mâncare din fontă sau ceramică. Acesta ține perfect temperatura și dă încet căldura produsului care se gătește în el. Nu se recomandă coacerea în vase cu pereți subțiri.

Cum să alegeți peștele potrivit

Crapul nu trebuie să aibă un miros neplăcut, să fie cu branhii de culoare roz sau roșiatică. Acordați atenție ochilor: în pește proaspăt, acestea sunt convexe și întotdeauna transparente. Cumpărați numai carcase proaspete, refrigerate. Dacă gătiți gheață de crap, carnea va deveni liberă și uscată. Atunci când este înghețat, sucul de țesut se transformă în gheață, ceea ce duce la distrugerea structurii naturale a fibrelor, iar dezghețarea este plină de pierderea sa, ceea ce va face ca felul de mâncare să fie mai puțin suculent.

Cum să pescuiască

Scoateți cântarele și capcana crapului. Procesul de tăiere este după cum urmează:

  • Spălați pește proaspăt cu apă rece.
  • Se toarnă cu apă clocotită, apoi se coboară carcasa în apă rece. O astfel de diferență de temperatură va facilita curățarea peștelui.
  • Țineți cuțitul numai împotriva creșterii cântarelor și este ușor de înlăturat.
  • Tăiați aripioarele dorsale, ochii. Spice deschide abdomenul și curăță ușor interiorul.
  • Îndepărtați branhiile pentru a evita amărăciunea nenaturală a vasului.
  • Clătiți bine cu apă rece din nou.

Bon apetit!

Lasă Un Comentariu