Cum să murăm pepene verde pentru iarnă

Sezonul de boabe dungate se apropie încet de sfârșit, iar în timp, ultimele fructe vor dispărea din paturi și vor fi depozitate rafturi. Și mulți dinți dulci vor să salveze o bucată de vară și să se bucure cât mai mult de gustul său. Singura cale de ieșire este să sare pepene verde pentru iarnă acasă.

Cum să mănânci pepeni într-un butoi

Acum, pepeni verzi sunt sărate în bănci și în alte containere mici, dar au fost folosite în acest scop butoaie din lemn mai vechi. Sare fructe dungi în astfel de feluri de mâncare este ușor, precum și obținerea de rezultate excelente. Totul se rezumă la alegerea corectă și la prepararea produsului, pregătirea unei soluții saline bune și asigurarea condițiilor optime de păstrare.

ingrediente:
 • Pepeni - cantitatea depinde de capacitatea cilindrului.
 • Apa - volumul depinde de capacitatea cilindrului.
 • Sare - la o viteză de 700 g pe 10 litri de lichid.
Mod de preparare:
 1. Clătiți pepeni verzi cu apă și prosop uscat. În fiecare boabe, utilizați o scobitoare pentru a face o duzină de găuri simetrice, apoi aruncați într-un butoi curat, acoperiți cu saramură pentru a acoperi complet fructele.
 2. Acoperiți recipientul cu o bucată de pânză curată, puneți un cerc din lemn căptușit cu apă clocotită și plasați un obiect greu. Principalul lucru este că cercul nu apare, altfel aerul va pătrunde în recipient și piesa se va deteriora.
 3. Cilindrul acoperit, lăsați o zi la temperatura camerei, apoi curățați-l într-un loc răcoros. În trei săptămâni, pepeni verzi se va sare bine și va deveni adecvat consumului uman.

Există multe moduri de a sări într-un butoi. Unele implică utilizarea de zahăr, alți condimente. În această rețetă, aceste ingrediente lipsesc, ceea ce contribuie la conservarea aromelor naturale de pepeni verzi.

Ce este mai bine să acoperiți cu pepeni verzi sau pepeni?

Pepenii verzi sunt recoltați pentru iarnă în diferite moduri, inclusiv decaparea și sărarea. Prima tehnologie se bazează pe utilizarea oțetului, iar a doua se bazează pe acțiunea bacteriilor din acidul lactic conținute în boabe.

Fiecare metodă este bună, dar fanii delicateselor declară că pepeni verzi înmuiate în butoaie sunt mai gustoase și mai sănătoase, deoarece produsul nu suferă tratament termic. De fapt, numai prin experiență puteți determina cea mai bună cale, pentru că toată lumea are propriile gusturi.

Beneficiile și daunele pepenilor de pepene verde

Saltarea este un mod popular de recoltare a pepenilor verzi. În acest caz, conținutul caloric al produsului este puțin mai mare decât valoarea nutritivă a boabelor proaspete și este de 40 kcal la 100 de grame. Prin urmare, preparatul este potrivit pentru dieta.

Pepeneaua de pepene sub formă de sare este saturată cu acizi clorhidrici și o cantitate mare de fibre dietetice. Conține mult cupru, cobalt, clor, zinc și sulf. Aceste minerale sunt esențiale pentru funcționarea normală a corpului.

Ca orice alt produs, în unele cazuri, pepeni verzi sunt dăunători organismului. Stocul nu este recomandat persoanelor care au:

 1. Distrugerea urinei.
 2. Indigestie.
 3. Pietre în corp.
 4. Diabetul zaharat.

Pepenele oferă un efect puternic diuretic. Ca urmare, pietrele se mișcă, provocând dureri puternice. Chiar și oamenii sănătoși nu sunt recomandați să utilizeze pepeni verzi după o masă sărată, deoarece sarea încetinește scurgerea de lichid din organism și provoacă umflarea.

Este strict interzis să mănânci pepeni, conținutul de nitrați în care depășește norma. Dacă înainte de sărare ați cumpărat pepeni verzi și puritatea lor ridică îndoieli, mâncați doar miezul. Conține substanțe mai puțin nocive.

Sfaturi utile

Pepenii de sare sare în moduri diferite. Unele rețete prevăd decaparea în sucul propriu, altele se bazează pe utilizarea condimentelor. Există, de asemenea, opțiuni combinate.

 1. Dacă vă place muraturile picante, este recomandat să adăugați niște ghimbir, coriandru, varză, usturoi, coacăz sau frunze de cireșe într-un recipient cu pepeni verzi.
 2. Pepenele se amestecă bine cu alte ingrediente. Vorbim despre mere, varză și roșii verzi, care le completează cel mai bine gustul.
 3. O astfel de conservare este păstrată pentru o lungă perioadă de timp dacă este prevăzută cu condiții optime de depozitare. Mulajul apărut este îndepărtat cu atenție și completat cu puțină soluție salină în recipient. Opresiunea este de asemenea fiartă.

Dacă doriți un gust delicios, păstrați murăturile într-un loc răcoros și controlați procesul de decapare. Ca răspuns, pregătirea de casă va mulțumi gustului de neegalat și o mulțime de experiențe culinare.

Este pepene verde o boabe sau fructe?

O întrebare interesantă, nu-i așa? În vremurile vechi, grădinarii din întreaga lume au avut o discuție amplă despre acest lucru. Nu este surprinzător, pentru că gustul pepene verde este asemănător fructelor. Dar există o nepotrivire, deoarece majoritatea fructelor cresc pe copaci. Pepenea are asemănări cu legumele. Este vorba despre natura creșterii.

A durat mai mulți ani pentru a rezolva această problemă de selecție. În secolul trecut, clasificarea tuturor culturilor horticole a fost finalizată. Ca rezultat, pepene verde atribuite fructe de padure. Deci, în conformitate cu terminologia general acceptată, pepene verde este o boabe, nu fructe sau legume.

În articol, am dezvăluit subtilitățile de a face pepeni verzi pe acasă. Rețetele luate în considerare sunt surprinzător de simple, dar acest lucru nu împiedică faptul că martorul este special și unic. Și în timp ce sezonul este în plină desfășurare, vă sfătuiesc să faceți această gustare minunată.

Vizionați videoclipul: Pepeni murati in saramura, reteta traditionala moldoveneasca (Februarie 2020).

Lasă Un Comentariu