Cum să mănânci ghimbir acasă

Rădăcina de ghimbir este folosită în diferite forme și în diferite feluri de mâncare. Proaspete, uscate și pulverizate, dar ghimbir murat este deosebit de popular în rândul iubitorilor de bucătărie japoneză. Ca atare, este un condiment excelent care adaugă condimente la orice fel de mâncare. Să discutăm cum să mănânci ghimbir acasă.

Numărul de rețete 1

ingrediente:
 • 350-400 grame de rădăcină,
 • 50 de grame de zahăr
 • 50 mililitri de oțet,
 • 0,5 litri de apă fiartă
 • sare la gust.
Cum se prepară:
 1. Clătiți rădăcina sub apă fierbinte, coajați, clătiți din nou sub apă fierbinte.
 2. Tăiați în straturi subțiri utilizând un cuțit lung sau un peeling de legume. Puneți într-un vas profund, clătiți din nou cu apă. Adăugați 1 linguriță de sare de masă, amestecați. Închideți o altă placă, puneți presa. Lăsați în aer rece sau refrigerați peste noapte.
 3. Marinata. Se fierbe 500 mililitri de apă, se adaugă o șoaptă de sare, 50 de mililitri de oțet și 50 de grame de zahăr. Se amestecă, aduce la fierbere.
 4. Se pune ghimbirul în tigaie, se toarnă jumătate din marinadă, se pune pe foc mediu. Aduceți la fierbere, mențineți timp de 5 minute.
 5. Transferați într-un borcan, turnați restul de marinadă. Lăsați-l să stea în frigider timp de o săptămână.

Numărul de rețetă 2

ingrediente:
 • 50 de grame de sfecla,
 • 300 grame de rădăcină,
 • 50 mililitri de oțet,
 • 200 mililitri de apă
 • 50 de grame de zahăr
 • Sare la gust.
Mod de preparare:
 1. Clătiți ghimbirul sub apă fierbinte, coajați, clătiți din nou cu apă fierbinte. Tăiați în plăci subțiri cu un cuțit sau un peeling de legume.
 2. Se fierbe 100 de mililitri de apă, se adaugă sare în timpul fierberii, se amestecă. Fără să se lase să se răcească, se toarnă amestecul de rădăcină într-un vas adânc, după 5 minute se scurge apa.
 3. În restul de 100 de mililitri de apă, se toarnă zahărul, se pune un foc lent. Se aduce la fierbere, apoi se toarnă peste ghimbir și se pune sfeclă rasă.
 4. Puneți frigiderul peste noapte, apoi goliți-l și transferați-l într-un borcan. Lăsați o săptămână.

Cum sa marinati rozmarin de sushi roz

Marinatul ghimbir este una dintre principalele componente ale mâncărurilor japoneze sushi clasice, iar principiul preparării lor este diferit de cel obișnuit, pentru a da gustului un gust mai sărat.

ingrediente:

 • 300 grame de rădăcină,
 • 150 mililitri de oțet de orez,
 • 100 grame de zahăr
 • Sare la gust.
Mod de preparare:
 1. Spălați ghimbirul cu apă fierbinte, îndepărtați coaja, clătiți din nou sub apă fierbinte. Tăiați în plăci subțiri, folosind un cuțit sau un peeling de legume.
 2. Puneți rădăcina într-o placă adâncă, presărați cu sare, acoperiți cu o foaie și lăsați timp de aproximativ 2 ore.
 3. Pune tot zahărul în oțet, se toarnă într-o cratiță și se fierbe. Se toarnă amestecul de ghimbir fierbinte și se închide cu o altă placă.
 4. Introduceți perfuzia în frigider pentru o zi, apoi puneți-o în borcan și puneți-o în frigider timp de încă o săptămână.

Informații utile

Cum să mâncați ghimbir pentru pierderea în greutate

Ghimbirul ajută la încetinirea îmbătrânirii, îmbunătățirea sănătății, ajută la scăderea în greutate. Rețeta de marinare pentru pierderea în greutate nu este diferită de cea clasică.

Pentru pierderea rapidă în greutate, includeți numai alimente cu conținut scăzut de calorii în dietă și mâncați câteva benzi de ghimbir pe zi. Puteți să-l utilizați din sushi, care este aproape întotdeauna făcut cu el sau cu pește roșu, care conțin acizi grași polinesaturați care promovează scăderea în greutate. O bună opțiune ar fi ceaiul de ghimbir.

Amintiți-vă! Utilizarea excesivă a rădăcinilor provoacă iritarea stomacului.

Cât de utile ginger murături acasă

Consumul de rădăcină este extrem de benefic pentru oameni. Vitaminele și aminoacizii conținute în acesta, îmbunătățesc imunitatea, încetinesc îmbătrânirea, îmbunătățesc circulația sângelui.

Ghimbirul va ajuta la malarie, raceala, se freaca cu miere si se va administra pacientului, folosit ca masura preventiva.

Harm și contraindicații

Unii oameni au o intoleranță individuală la acest produs sau sunt alergici la acesta. Nu este recomandat să se utilizeze ghimbir pentru persoanele cu afecțiuni ale stomacului, inclusiv un ulcer.

Rădăcina poate fi periculoasă pentru persoanele cu boli ale vezicii biliare sau hepatice, deoarece stimulează fluxul sanguin către aceste organe. Nu trebuie să utilizați în timpul sarcinii, dar puteți face o excepție, dacă este recomandată de un medic.

Ghimbir - condiment gustos, dacă este bine gătit. În plus, acest produs este bun pentru sănătate, nu în zadar în Japonia a fost numit un vindecător natural.

Lasă Un Comentariu