Cum să sară ciupercile pentru iarnă acasă

Sfârșitul verii este o bucurie pentru cunoscători. Stumps și trunchiuri de copaci sunt acoperite cu ciorchini întregi de ciuperci. Ciuperci uscate, murate, sărate. Să ne uităm cum să sare ciupercile pentru iarnă acasă.

Rețetă clasică de sărare

Pregătirea trebuie să înceapă imediat după colectare. În primul rând, ciupercile sunt sortate, aruncate înapoi, uscate, rupte și viermi.

Mai jos este o metodă de salinizare la rece. Este un clasic, deoarece contribuie la stocarea pe termen lung și dezvăluirea calităților gustului.

ingrediente:
 • Agarice de miere proaspătă - 10 kg;
 • Sare - 0,5 kg;
 • Ardei dulci, frunze de dafin, umbrele de fenicul - cel puțin 20 g de fiecare tip.
Cum se prepară:
 1. Clătiți ciuperca. Puneți puțină sare într-un recipient pentru sărare (cratiță, găleată, butoi) și puneți ciupercile în capace pe stratul de sare cu 3 straturi în jos.
 2. Se toarnă un strat de sare și condimente. Aliniați pașii 2 și 3 până când recipientul este plin. Ultimul strat trebuie să fie sare.
 3. Acoperiți recipientul cu o cârpă, de deasupra puneți opresiunea pe o bază rotundă din lemn astfel încât greutatea să fie distribuită uniform pe ciuperci. O cărămidă poate fi un jug, o cutie de apă.
 4. După apariția sucului, care acoperă baza de lemn pentru asuprire, scoateți încărcătura, acoperiți cu tifon și puneți-o într-un loc răcoros.
 5. După sedimentare (în 2-3 zile), umpleți suprafața rezultată cu cele proaspete, presărind sare și condimente la fiecare 2 straturi. Ciupercile ar trebui să acopere cu siguranță întregul saramură.
 6. În această formă, rezistă câteva zile la o temperatură de 20 ° până la începerea fermentării. Se manifestă prin apariția unui gust acru și a unui miros caracteristic.
 7. După fermentare, acoperiți cu folie și puneți-o într-o cameră rece. Procesul de fermentare și sărare ar trebui să continue pentru încă 5 săptămâni.
 8. Dacă mucegaiul se dezvoltă, trebuie eliminat complet.

Rețeta video

Cum să murăm ciuperci pentru iarnă în bănci

Cale fierbinte

Reteta de mai sus este marinarea cu adevărat clasică: în acest fel puteți găti orice ciuperci comestibile.

ingrediente:
 • Agarice de miere - 1 kg;
 • Marinada - 1 lingura. apă, 25 ml de oțet 9%, 2 lingurițe. l. sare, 2 linguri. l. zahăr, cuișoare, ardei grași la gust.
Mod de preparare:
 1. Alege nu ciuperci vii, ciuperci proaspete. Clătiți cu apă. Aruncați supra-uscate.
 2. Puneți într-o cratiță, turnați apă fierbinte, aduceți la fierbere. Se fierbe până se scufunde până la fund. Scoateți periodic spuma.
 3. Tulpina ciorba de ciuperci prin frișcă, adăugați sare, zahăr și mirodenii. Aduceți bulionul la fiert și turnați în oțet.
 4. Așezați ciupercile într-un borcan sterilizat. Se toarnă marinada cu gâtul. Închideți bine capacul, întoarceți-vă cu capul în jos, înfășurați o pătură caldă.

Opțional, oțetul de masă se înlocuiește cu balsamico sau măr, se adaugă condimente la alegerea frunzelor de lingonberry, stejar, coacăz, marar.

Rețeta video

Mod răcit

Metoda frigorifică elimină tratamentul termic. Marinarea în frig este imposibilă, deoarece numai expunerea la acidul acetic nu este suficientă pentru a găti ciupercile complet. Printre metodele de gătit la rece este cel mai adesea folosirea sării reci.

Ciupercile proaspete sunt așezate în straturi într-un butoi de lemn, astfel încât între fiecare strat să fie un strat de sare de rocă. Apoi cilindrul este acoperit cu un jug. Când apare excesul de saramură, este parțial drenat, iar golurile formate după ce ciupercile s-au stabilit sunt umplute cu un strat de cele proaspete. După 5 săptămâni, aperitivul de sărare poate fi mâncat.

Sfaturi utile

 1. Înainte de gătit, ciupercile de miere trebuie să fie înmuiate în apă sărată rece cu suc de lamaie pentru a elimina viermii și pentru a preveni rumenirea.
 2. În nici un caz nu trebuie să fie metalic baza pentru jug, pentru a evita oxidarea metalului și pătrunderea substanțelor toxice în saramură.
 3. Excesul de decoction de ciuperci, care nu a fost folosit pentru marinada, poate fi turnat in forme de gheata si inghetat. Acesta este modul în care sunt fabricate cuburile de ciuperci de ciuperci.
 4. Pentru pălăriile de sărare și de marinare sunt mai potrivite. Dacă picioarele sunt de asemenea păstrate, ele sunt tăiate la ⅓.

Cum să distingi ciupercile false

Ciupercile false cresc în același timp și în aceleași locuri ca cele comestibile. Principala diferență între opușă comestibilă - inelul membranos pe picior, ca o fustă. Culoarea capacului fals este mai saturată, iar plăcile sub capac sunt galbene. Capacul comestibil este maro deschis, iar plăcile sunt de culoare bej sau galben pal. Mirosul de ciuperci false este ca mirosul mucegaiului.

Sfaturi pentru videoclipuri

Ciupercile bine gătite la gust nu sunt inferioare ciupercilor ciupercilor, untului sau chanterelles. În plus, acestea cresc în cantități mari, iar colectarea nu este dificilă. Principalul lucru - pentru a putea distinge usturoiul comestibil de fals.

Vizionați videoclipul: Cu Bunica la Plimbare Iarna in Padure Facem Ingerasi de Zapada (Ianuarie 2020).

Lasă Un Comentariu